In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Ties Cornelissen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Ties wat meer over zichzelf vertelt.

Sports: Men’s Volleyball
Entry semester: Fall 2023

De 20-jarige Ties Cornelissen komt uit ‘s-Hertogenbosch, met een lengte van maar liefst 6’6 is hij een behoorlijke aanwinst voor elk volleybalteam. Ties heeft ook tennis en voetbal gedaan maar heeft op 8-jarige leeftijd besloten om te gaan volleyballen, dit komt omdat hij uit een echte volleybalfamilie komt. Zijn moeder, vader én zijn broer speelde allemaal volleybal, dus het was een logische stap voor Ties om ook volleybal te gaan spelen.

Ties zelf is een hele rustige en sociale jongen die graag met vrienden, familie en andere mensen praat. Hij straalt rust uit en is een zeer makkelijk te coachen, daarbij kan hij zeer goed omgaan met stress en zijn emoties. Een eigenschap waar hij heel veel baat bij heeft tijdens het volleyballen.

In Amerika wil Ties graag zijn eigen volleybalskills verder ontwikkelen en daarbij een goede studie behalen. Zijn ultieme droom als volleyballer is het spelen in de Italiaanse volleybal league. Dit omdat Italië zijn favoriete land is én Italië een van de beste volleybal competities in de wereld heeft.

”Because I am really social person and a team player I believe I can keep the team spirit high.”

Ties Cornelissen

Wil je graag meer zien van Ties? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.