De University of North Florida is de thuisbasis van één Slamstox topper, maar ook was het de thuisbasis van een van onze andere Slamstox-toppers! In deze spotlight lees je meer over hun universiteit.

Isa Leen versterkt sinds de zomer het atletiek team van de universiteit. Zij is de laatste jaren flink gegroeid in haar prestaties op de 1500, 3000 en 5000 meter. Fun fact: Isa is niet alleen snel op de baan, maar ook in het water. Isa was namelijk fanatiek waterpoloster en speelde zelfs voor jong Oranje! Deze dame is tot veel in staat dus. Wij houden haar in de gaten, jij ook?

Isa Leen

Lydia van Dijk, je las vaak al eerder over haar, heeft haar carrière als student-athlete bij North Florida er al op zitten. Een tijd geleden heeft ze een hele toffe video gemaakt. Hierin neemt ze ons een dag mee in het leven van een student-athlete van de University of North Florida. Kijk hieronder mee!

Campus

De universiteit is een redelijk nieuwe universiteit, het is opgericht in 1969. De bouw van de eerste klaslokalen en andere gebouwen werden in 1971 afgerond. Sindsdien is de universiteit enorm gegroeid. In 1972 zaten er slechts 2000 studenten op deze universiteit, terwijl er op dit moment studenten van maarliefst 90 verschillende nationaliteiten studeren!

De campus ligt mooi gelegen in een rustige omgeving, maar ook dichtbij de stad. Op deze campus is enorm veel te zien en te doen: zo is er een museum, meerdere mooie schoolgebouwen, geweldige atletische faciliteiten en zijn er meerdere cafés en restaurants. Bovendien liggen er prachtige plassen op de campus waar je met je vrienden of vriendinnen kan kanoën. Deze plassen worden omringt door de appartementen waar de studenten leven. Zie jij je er al zitten? Heerlijk toch!

Zonsondergang op de campus

Nog een beter beeld krijgen van de universiteit en de campus? Check dan deze onderstaande video!

De universiteit staat ook bekend om de professionele faciliteiten voor de sporters. Van basketballer tot zwemmer of T&F athlete, elke sporter krijgt de mogelijkheid om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Zo heeft het basketbalteam een prachtige arena genaamd: UNF Arena

De UNF Arena is in 1993 gebouwd maar het ziet er nog splinternieuw uit. Er is plek voor bijna 6000 bezoekers en voor hele belangrijke wedstrijden worden er zelfs nog meer zitplekken gecreëerd: alles voor de sport! De arena is niet alleen in gebruik voor basketbalwedstrijden maar ook voor speciale events, zoals concerten en andere festiviteiten.

In 2004 was deze arena de trainingsplaats voor het olympische basketbalteam van zowel de mannen en de vrouwen. Kun je je voorstellen dat je in dezelfde ruimte traint als Allen Iverson en Lebron James? De droom van iedere basketballer toch!

UNF Arena

Deze arena is niet het grootste stadion op de campus. In het Hodges Stadium is namelijk plek voor ongeveer 10.000 bezoekers. Het is een traditioneel stadion met de tribune aan de zijkant. De trainingen en wedstrijden van de voetbalteams en de atletiekploegen worden hier gehouden. Dit stadion wordt al gebruikt sinds 2004, echter wordt er veel aan gerenoveerd. Zo is het voetbalveld en de atletiekbaan om het veld altijd in perfecte conditie.

Hodges Stadium

De zwembaden en de faciliteiten om deze zwembaden heen wordt door velen als uniek beschouwd. Pas in juni 2021 is het 50-meterbad geopend. De bouw van het zwembad en de gebouwen eromheen heeft maar liefst 8 jaar geduurd. Zwemmers en zwemsters voelen zich hier dus als een vis in het water.. 😉

Zwembad op de campus

De tennisvelden, honkbalvelden en golfbanen: stuk voor stuk perfect onderhouden. Niet alleen de velden zijn top, ook in de gym kan je helemaal los gaan. In Amerika zijn de meeste sporten fysiek een stuk sterker en sneller, met dat verbaasd ons niets met deze uitgebreide gyms op de campus! Hier zal iedere student-athlete dus zeker profijt van hebben gedurende hun carrière als student-athlete, ook al zullen ze af en toe geen zin hebben in de vroege ochtendtraining..

Sterker worden? Geen probleem

Sport

De sportteams van de universiteit staan beter bekend als de North Florida Ospreys. Deze teams strijden allemaal op een hoog niveau voor zo’n goed mogelijk resultaat. De universiteit begon in 1983 met de sportteams. In die tijd speelde ze nog in de NAIA (een van de Amerikaanse sportbonden), later stapte de universiteit over naar de NCAA Division II. Maar op dit moment spelen ze op het hoogste niveau, namelijk de NCAA Division I!

Het soccer team van de universiteit

De universiteit heeft sportteams binnen 7 mannen- en 10 vrouwensporten. Door de jaren heen zijn er velen successen behaald. Misschien wel de mooiste, werd behaald door het mannelijke basketbalteam. Dat gebeurde in 2015 en dat was voor de eerste keer in de geschiedenis van de universiteit. Al nieuwsgierig geworden? We laten je niet langer in spanning… Het basketbalteam kreeg namelijk een ticket om mee te doen aan het NCAA Men’s Division I Basketball Tournament! Een enorm knappe prestatie, voornamelijk omdat op het gebied van basketbal het niveau enorm hoog ligt. Het team van UNF wist dit ticket binnen te halen door het Atlantic Sun Tournament te winnen. De kampioenswedstrijd werd gespeeld in UNF Arena voor een recordpubliek van 6.155 fans! Al die fans zagen hoe het thuisteam van UNF de Ospreys van USC Upstate versloeg met 63-57. Na de overwinning trokken het team en de universiteit ongekende media-aandacht, zowel lokaal als nationaal. Te gek!

Studie

De sportresultaten zijn belangrijk, echter zijn de schoolresultaten van een student-athlete minstens zo belangrijk. Ook Isa en Lydia moeten eraan geloven. Het is hard werken als student-athlete, maar je krijgt er een mooie tijd voor terug.

Op de University of North Florida is enorm veel keuze aan studies. Van business en management tot aan health en wellness studies. Voor ieder wat wils, voor jou dus ook!

Wil jij nu, net als Isa en Lydia, ook student-athlete worden in de USA? Klink op onderstaande button, we helpen je graag verder!