Deze maand besteden we aandacht aan the College of the Canyons, een community college gelegen in Santa Clarita, Californië. Deze universiteit staat bekend om zijn moderne faciliteiten en inspirerende omgeving, en huisvest zo’n 5.000 studenten. De College of the Canyons biedt ook voldoende sportmogelijkheden. Lees snel verder om meer te leren over deze community college.

Campus

De campus van college of the Canyons beschikt over uitgestrekte groene gebieden, moderne college lokalen en laboratoria, evenals goede faciliteiten zoals sportvelden en fitnesscentra. De dorms zijn in tegenstelling tot veel andere universiteiten hier niet op de campus gelegen, wel kunnen student-athletes erg dichtbij de universiteit wonen. Waardoor reistijd alsnog zo goed als verleden tijd is.

De campus van the College of the Canyons ligt erg dichtbij een van de bekendste steden ter wereld, namelijk Los Angeles. In slechts een halfuur rijden ben je in de stad. Van musea en theaters tot winkelcentra en restaurants, je kunt hier als student-athlete jouw vrije dag de perfecte invulling geven. Als je tijd hebt, kun je ook op sterrenjacht gaan, want ook Hollywood ligt om de hoek van deze school. Wist je dat verschillende films en series als The Incredible Hulk, NCIS en The Office gebruik maakten van het College of the Canyons voor opnames? Hoe vet is dat!

Sport

De College of the Canyons biedt een scala aan sportteams voor haar studenten, waaronder basketbal, honkbal, softbal, track & field, voetbal en volleybal. Deze teams nemen deel aan competities georganiseerd door de California Community College Athletic Association (CCCAA).

Een andere sport die wordt aangeboden is golf. Een van onze eigen Slamstox golfers is hier bovendien actief. Quinten Leverman maakte in de fall van 2023 de overstap naar de College of the Canyons.

Het Cougar Stadium is het belangrijkste sportstadion van de College of the Canyons. In het stadion worden American football, soccer, en track & field wedstrijden georganiseerd en kan onderdak bieden aan maar liefst 7500 fans. Daarnaast is er in het stadion ook een plekje ingeruimd voor een echte perstribune.

Studie

De College of the Canyons biedt een breed scala aan academische programma’s. De universiteit biedt enkel twee jarige opleidingen aan, hiermee kun je een associate degree halen en vervolgens doorstromen naar een vierjarige universiteit. Enkele van de populairste studies zijn:

  • Liberal Arts and Humanities
  • Social Science Research Methods
  • Physical Education Teaching and Coaching
  • Accounting Technician
  • Business

Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over College of the Canyons! Naast deze community college zijn er natuurlijk nog veel meer universiteiten waar jij sport en studie kunt combineren. Wil je meer weten over de verschillende universiteiten of over het combineren van studeren en sporten in Amerika? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder om jou mogelijkheden te bespreken.