De laatste maand van het jaar is aangebroken en dus hierbij ook de laatste University Spotlight van 2023, Yale University. Afgelopen zomer zijn twee van onze atleten vertrokken om zich toe te voegen bij de sportteams van Yale. Fenne Mulder komt uit voor het Field Hockey team en Hebe Chadwick voor het Track & Field team. Veel plezier en succes meiden!

It was that the first moment when I visited Yale, I experienced a culture focused on getting the best out of yourself and fellow students by teaming up in the learning process. I immediately felt a connection with the field hockey coaches and the campus. By living on Yale’s campus, I also hope to learn from the diverse backgrounds of my fellow students and contribute to this process myself and to enrich my perspectives and that of others.”

Fenne Mulder

Mooie woorden van Fenne over haar Universiteit en de redenen waarom ze voor Yale heeft gekozen. Ben jij benieuwd hoe de campus eruitziet, welke sporten er beoefend worden en welke studierichtingen er zijn? Lees dan snel verder.

Campus

Yale university is een private University met zo’n 6600 studenten uit 119 verschillende landen. Genoeg kansen om veel verschillende mensen en culturen te leren kennen. Het is gelegen in New Haven, in de staat Connecticut aan de oostkant van Amerika. In het eerste jaar woon je op campus en beleef je hier samen met de andere student-athletes een fantastische tijd. Er zijn hier dan ook veel faciliteiten, zoals je eigen dorm, sportvoorzieningen, restaurants, studieplekken en plekken om te relaxen. De campus is dus eigenlijk echt een klein dorp.

Ben jij benieuwd hoe de campus eruitziet? Bekijk hier de virtuele tour van Yale University.

Sport

Aan sporten geen gebrek op Yale University. Ze bieden talloze sporten aan, zoals Baseball, Basketball, Cross Country, Fencing, Football, Field Hockey, Golf, Gymnastics, Ice Hockey, Lacrosse, Rowing, Sailing, Soccer, Softball, Squash, Swimming & Diving, Tennis, Track & Field en Volleyball. Voor ieder wat wils! De school komt uit in the Ivy League in the NCAA Division 1. Hier strijden ze tegen universiteiten als Cornell University, Harvard University en Princeton University.

Er zijn veel voorzieningen op de campus, waaronder veel goede sportfaciliteiten. Hierdoor kan jij je goed ontwikkelen als student-athlete. Fenne speelt haar thuiswedstrijden op Johnson Field en Hebe rent haar wedstrijden onder andere op de indoorbaan Coxe Cage. Ben je benieuwd welke faciliteiten ze nog meer hebben? Bekijk dan deze pagina eens en ontdek alles over de faciliteiten die Yale te bieden heeft

Yale heeft ook een mascotte, genaamd Handsome Dan XIX. Al sinds 1890 vertegenwoordigd de Bulldog al Yale University. Handsome Dan wordt bovendien gezien als de eerste levendige mascotte. Hij is vaak aanwezig bij alle sportwedstrijden en andere events van de universiteit.

Studie

Ook voor je studie is deze universiteit erg geschikt. Yale staat bekend als een academisch sterke universiteit en biedt veel verschillende majors aan. De meest populaire majors zijn:

  • Economics
  • History
  • Political Science and Government

Benieuwd naar alle (andere) studies die je kan volgen bij Yale University? Bekijk dan dit overzicht eens.

De docenten zijn erg enthousiast en de studenten geven dan ook aan dat 90% van de docenten echt gepassioneerd is over hun vak. Daarnaast zijn ze makkelijk te bereiken en goed verstaanbaar. Ze zijn dus erg betrokken bij jouw ontwikkeling en vinden het belangrijk dat het goed met je gaat en je het naar je zin hebt.

Hopelijk ben je al wat meer te weten gekomen over Yale University. Denk jij nu: “Ik wil ook sporten en studeren in Amerika en een fantastische tijd beleven net zoals Fenne en Hebe”? Laten we dan eens vrijblijvend kennismaken om te kijken naar de kansen voor jou!