Deze week zetten we een universiteit in de spotlight van twee van onze student-athletes: Lindenwood University. Immy van Teeffelen heeft in 2020 gestreden voor het Field Hockey team en Track & Field athlete Kira van den Ham heeft deze zomer de Lindenwood jersey aangetrokken!

Immy heeft een jaar gespeeld voor het Field Hockey team van Lindenwood University en met trots de LU zwart en gouden kleuren gedragen. Afgelopen zomer kwam onze tweede Slamstox-athlete aan bij de LU Lions. Kira is met atletiek begonnen toen ze 8 jaar was en is sindsdien al verliefd op de sport. Deze passie brengt ze vanaf nu over aan de fans van de LU Lions. Haar favoriete onderdeel is het polsstokhoogspringen, daarmee werd ze zowel in 2016 als in 2017 Nederlands kampioene! Op het moment staat ze 3e in de U20 rankings en werkt ze hard om nóg betere resultaten te halen. What a champ!

Bij veel van de universiteiten in Amerika geeft de naam van de school vaak weg waar het zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan the University of Arizona of de University of California, Los Angeles. Dat is niet het geval bij Lindenwood University. We zullen hem dus even voor je aanwijzen op de Slamstox kaart.. Check het hieronder!

Kan jij raden in welke staat (en stad) Lindenwood University zich bevindt? 

Wil je het antwoord op deze vraag en nog veel meer te weten komen over de universiteit van Kira? Hieronder vertellen we er alles over!

Campus

Lindenwood University ligt in het hartje van Saint Charles, Missouri. Zoals je op de Slamstox kaart kunt zien, zitten er in de buurt nog een aantal van onze andere atleten op andere scholen. Die kunnen elkaar nog eens een keer gaan opzoeken dus! Lindenwood University is een private school en is opgericht in 1827. Er is inmiddels een mooie combinatie tussen gebouwen uit de 19e eeuw en een wat modernere ‘look’. Kijk maar eens op de foto hieronder!

The J. Scheidegger Center – Lindenwood University

Het oosten van de campus heeft vooral veel historische academische gebouwen. In het westen van de campus kun je de Harlen C. Hunter Stadium vinden. Met 7450 zitplaatsen, is dat het grootste stadion van de campus. Op dit veld spelen 6 verschillende teams hun wedstrijden. Er is daar dus altijd wel iets te doen! Als je vanuit hier richting het noorden gaat, kom je bij de Robert F. Hyland Performance Arena. Dit is de overdekte zaal met 3270 zitplaatsen, waar de student-athletes van onder andere de basketbal- en volleybalteams in actie komen. Op de campus map vind je een goed overzicht van alle gebouwen van Lindenwood University. 

De universiteit heeft iets bedacht om de echte ‘campus feeling’ over te brengen: een virtual campus tour. Dit geeft een goede beleving over de gebouwen, de geschiedenis en alles wat je er kan doen. We kunnen er nog hartstikke veel over vertellen, maar deze tour geeft je pas echt een goed idee van de campus. Klik hier om de tour te volgen!

Voel jij je al helemaal thuis op een campus en wil je ook een student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit? 

Sport

De LU Lions hebben 44 athletic programs met maarliefst 1300 student-athletes. Deze sporten worden gespeeld in alle drie de NCAA divisions, voornamelijk Division II. In de laatste 6 jaar zijn er 39 nationale titels binnengesleept! Naast de sporten die in de NCAA spelen heeft de universiteit ook Student Life Sports. Dit zijn sporten die niet gefinancierd worden door de university en meer als ‘hobby sport’ gezien worden, daardoor zijn deze teams geen officiële varsity teams. De sporten die beoefend worden zijn dus ook niet het meest voor de hand liggend, denk bijvoorbeeld aan bowlen, pijl en boog, dans en kleiduivenschieten. Misschien heb je dan ook nog niet eerder gehoord van de sport ‘roller hockey’. Dat is eigenlijk ijshockey, maar dan op wielen. Het roller hockeyteam van de LU Lions is erg succesvol en heeft in de afgelopen 15 jaar al 10 nationale titels gewonnen! Veel hè! 

Roller Hockey – Lindenwood University

Het college sports program van Lindenwood University is de laatste jaren erg gegroeid. Waar ze eerst maar een paar sporten aanboden, hebben ze nu een van de grootste Athletic Departements van het land. Door de universiteit worden er inmiddels 12 mannensporten aangeboden en 15 vrouwensporten. Daarnaast komen er ook nog 14 Student Life Sports bij, die ook het black & gold LU Lions tenue mogen dragen.

Het filmpje hieronder laat zien wat het inhoudt om een LU Lion te zijn. 

Zoals elke andere Amerikaanse universiteit, wil Lindenwood university het beste in zijn student-(athletes) naar boven halen! Hiervoor hebben ze een duidelijk statement van hun missie: 

“It is the mission of intercollegiate sports at Lindenwood University to advance learning, enliven campus life, develop leadership skills, and foster the personal growth of the student athlete through offering a high quality athletics program.”

Studie

Lindenwood University heeft een brede aanbieding aan Bachelors, Masters en Doctoral diploma’s. Dit aanbod varieert van een opleiding in de kunst tot aan technologie. Met meer dan 100 majors, heb je zeker genoeg keuze! Voor alle undergraduate degrees, graduate degrees en minors, kun je eens een kijkje nemen op de academics website van Lindenwood University.

Er is meer dan genoeg aandacht voor de studenten. Het student-faculty ratio is namelijk beter dan het Amerikaans gemiddelde van 16:1. Lindenwood University kan trots zijn op een 13:1 ratio en een gemiddelde klassengrootte van 25 studenten. Je kan dus als LU Lion erg goede resultaten halen op zowel het gebied van school als van sport. Met als doel natuurlijk je diploma ophalen als ware student-athlete..

Wil je graag nog een beter kijkje nemen in het leven van de studenten van Lindenwood University? In de video hieronder zie je alles wat je tegenkomt in het ‘echte leven’ van een Lindenwood Lion.  

Yes, dat was ie weer voor de University Spotlight van deze week. Hopelijk heb je nu een goede indruk van Lindenwood University! Denk je nu: “hé, het lijkt me heel vet om ook een student-athlete te worden aan een Amerikaanse universiteit!”? Neem dan contact met ons op en dan kunnen we eens kennismaken!