Het nieuwe jaar is goed begonnen voor onze Slamstox student-athlete Fleur van der Linden. Na het behalen van 3 Nederlandse titels polsstokhoogspringen (!) was ze helemaal klaar voor een volgende uitdaging in 2022! Op 2 Januari stapte ze in het vliegtuig en vertrok ze naar Amerika om het Track & Field team te gaan versterken van Eastern Michigan University (EMU). 

Dat Fleur voor EMU heeft gekozen begrijpen we wel. Bij het Track & Field team van EMU kan ze namelijk haar sportprestaties naar het volgende niveau tillen en krijgt ze hele mooie kansen om ook het hoogst haalbare uit haar studie te halen. Lees hieronder wat ze erover te zeggen heeft!

Dit zijn natuurlijk al hele goede redenen om naar Eastern Michigan University te gaan. Een ander pluspunt zijn de supermooie faciliteiten die de school te bieden heeft. Fleur is natuurlijk pas net in Amerika gearriveerd en moet deze faciliteiten nog wel een beetje gaan ontdekken. Dit artikel zal haar alvast een beetje op weg helpen!

Wil jij de universiteit van Fleur ook beter leren kennen? Lees dan nog even verder!

Campus

Eastern Michigan University ligt in het zuidwesten van de staat Michigan, een kleine drie kwartier rijden van de grote stad Detroit. De stad waar de campus zich bevindt, zal je misschien wat minder zeggen: Ypsilanti. Dat het niet zo bekend is, betekent niet dat het geen leuke stad is. Er zijn een aantal coole off-campus plekjes waar jij je prima kan vermaken. Hieronder zie je een foto van Depot town, het centrum van Ypsilanti.

East Cross street – Depot Town, Ypsilanti

Het grootste gedeelte van je tijd zal je spenderen op de campus, dus laten we daar vooral aandacht aan besteden. De EMU campus heeft wel 122 gebouwen. Dit bestaat voornamelijk uit academische gebouwen, eetzalen, studenten woningen en sportfaciliteiten. Die laatste is natuurlijk als student-athlete heel interessant. EMU heeft een hele vette video gemaakt, waarin ze de super professionele faciliteiten van het football team laten zien. Ook geven ze een kijkje in het student-athlete performance center en de gym. Check it out!

Wil je een tour van alle andere faciliteiten op de campus? Klik dan op deze link voor de video!

EMU is ook een universiteit van tradities. Fajita Fest is daar een van! Gedurende de oriëntatie week aan het begin van het jaar komen alle student organizations en services samen rondom het universiteitspark op de campus. Dit natuurlijk onder het genot van…. lekkere Fajita’s! Smullen maar! Daarnaast heeft Eastern Michigan University ook de mooie traditie van de Ford Lake Frozen Leap. Hierbij springen onder andere het football team en de coaches het ijskoude water in om geld in te zamelen voor goede doelen. Gelukkig zijn de sporters in Amerika niet vreemd van een ijsbadje!

Sport

Eastern Michigan University zou natuurlijk niet in de University Spotlight staan als ze geen sportteams zou hebben. EMU heeft er genoeg! De mannen zijn actief in 6 sporten: baseball, basketball, football, cross country, golf en track & field. De vrouwen hebben bijna het dubbele aantal aan sporten: basketball, cross country, golf, gymnastics, lacrosse, rowing, soccer, swimming & diving, track & field, tennis & volleyball. Deze sportteams spelen in de Mid-American Conference (MAC) in Division I.

Zoals bijna elke universiteit met sportteams, hebben de student-athletes een bijnaam: de Eagles! Deze naam komt natuurlijk van de mascotte van de universiteit. Hij schittert in de groen witte universiteitskleuren en moedigt alle student-athletes aan! Maak kennis met Swoop the Eagle!

Swoop the Eagle – Eastern Michigan University

Fleur heeft zich dus als polsstokhoogspringer aangesloten bij het track & field team van EMU. Een erg goede keuze, want deze men’s & women’s teams hebben samen de meeste MAC kampioenschappen gewonnen van alle EMU teams. Fleur is pas net begonnen, maar we zijn ervan overtuigd dat ze een mooie bijdrage kan leveren aan deze vele titels! Let’s go Fleur!

Naast de sportteams die hierboven zijn genoemd, zijn er ook nog club sportteams. EMU heeft bijvoorbeeld ultimate frisbee en de sport quidditch. Ja, je hoort het goed, quidditch! Dat is de sport die ze in de films van Harry Potter spelen. Helaas kunnen de spelers niet echt vliegen op een bezem… hoe cool zou dat zijn dan?! Voor de niet Harry Potter fans onder ons, geeft deze video je een korte introductie hoe het eruit ziet.

Studie

Bij Eastern Michigan studeren meer dan 16.000 studenten. Alle docenten doen er alles aan om het beste in hun studenten naar boven te halen en dit wordt erg gewaardeerd door de leerlingen. Van de studenten, vindt 75% dat de leraren veel moeite stoppen in hun lessen en leerlingen.

EMU heeft de volgende hoofdtakken voor hun studies: 

  • College of Arts and Sciences
  • College of Business
  • College of Education
  • College of Health and Human Service
  • College of Engineering & Technology

Met meer dan 200 majors en minors die je er kunt volgen, is er aan keuze geen gebrek dus! De meest populaire zijn Verpleegkunde, Psychologie en Social Work & Youth Services. Benieuwd naar alle studies die je kan volgen aan EMU? Bekijk dan deze pagina eens! 

Zo, nu heb je als het goed is Eastern Michigan University wel wat beter leren kennen. Denk je nu: “Ik wil net zoals Fleur ook sporten en studeren in Amerika!”? Laten we eens kennismaken om te kijken naar jouw kansen!