Nieuwe dinsdag, nieuwe University Spotlight! Deze week lees je meer over Midland University. Een mooie universiteit gelegen in Nebraska waar Slamstox student-athlete Tycho Janssen sinds kort het tennisteam versterkt!

In juli dit jaar tekende Tycho bij Midland, daarmee is hij pas sinds kort onderdeel van de ‘Midland Warriors’. Waarom hij voor deze universiteit gekozen heeft? Dat lees je hieronder:

‘I chose this university because I really enjoyed my conversations with the coach. Also, I did get a good feeling about the tennis program and I think Midland is the place where I can make a lot of progression.’

Tycho Janssen – Student-athlete

En we hebben nog meer nieuws… Slamstox student-athlete Wendy van Nes is binnenkort ook te vinden op Midland University! Vanaf januari voegt zij zij zich bij het atletiekteam van de Warriors!

Meer weten over de nieuwe thuisbasis van Tycho en Wendy? Je leest erover in dit artikel!

Campus

Midland University is gelegen in Fremont, Nebraska. Het is een ‘private university’ met zo’n 1400 studenten. Van 1962 tot 2010 stond de universiteit bekend als ‘Midland Lutheran College’ en is, net als veel andere Amerikaanse universiteiten, aangesloten bij de ‘Evangelical Lutheran Church’. Maar MU’s oorsprong gaat verder dan 1962, in 1883 werd het namelijk opgericht als ‘Luther Academy’, destijds gelegen in Wahoo, Nebraska. In 1919 verhuisde de universiteit naar de huidige locatie in Fremont.

Nebraska ligt in het noorden van het middenstuk van de VS. Fremont ligt in het oosten van de staat Nebraska, dichtbij de staat Iowa. Het is een klein stadje met ongeveer 25.000 inwoners. Het hele jaar door liggen de temperaturen gemiddeld zo’n beetje tussen de 10 en 20 graden. Geen extreme kou, geen extreme warmte. Sounds like a deal Tycho & Wendy!

Buiten mooie schoolgebouwen, zijn er op de campus van Midland University uiteraard ook een aantal mooie sportfaciliteiten te vinden. Als thuisbasis voor de Warriors willen ze het best mogelijke aanbieden voor de student-athletes. Een van de grotere stadions op de campus is het ‘Wikert Event Center’, hier worden de basketbal, volleybal en danscompetities gehouden. Er is plek voor 2000 toeschouwers. Zie het stadion op de foto hieronder!

Buiten het Wikert stadion heeft de Campus nog heel veel meer moois! Dus wil je graag meer zien van de campus? Check dit filmpje gemaakt door MU!

Sport

De atletische teams van MU worden de ‘Midland Warriors’ genoemd en zijn actief in de ‘Great Plains Athletic Conference’ (GPAC) binnen de NAIA. De universiteitskleuren (je had ze waarschijnlijk al gespot) zijn marineblauw en oranje!

De Midland Warriors bestaan uit velen varsity teams, marliest 15 vrouwen- en 14 mannensporten! Zo is er ook een vrouwenteam voor Flag football, Powerlifting en Wrestling: sporten die zeker niet op iedere universiteit beoefend worden. Ook is er op de universiteit sprake van ‘Coed Sports’, daarbij bestaan de teams uit jongens en meiden gemixt. Cheer, Dance, E-sports en Shotgun sports zijn de coed sports van MU.

Shotgun sports?! Ja, je leest het goed. De studenten van MU mogen ook mee doen aan de schietsport. Daarmee wonnen ze in 2019 zelfs de ‘Upper Mid-West Conference Title’. Je ziet een foto van de shotgun sports hieronder. Looks cool right?

Naast shotgun sports zijn e-sports een andere bijzondere tak van de universiteit. E-sports worden steeds groter binnen Amerikaanse universiteiten. In 2019 werd na maanden van voorbereiding, een nieuw concept tot leven geroepen toen de NECC (New Engeland Collegiate Conference) het eerste e-sports seizoen begon. De NECC ziet de toename van populariteit binnen e-sports en besloot deze competitie te gaan sponsoren. De e-sports warriors zijn lid van deze conference en doen jaarlijks mee aan grote wedstrijden!

Voor Tycho is het nu wat anders dan anders, maar ondanks Corona is het tennisseizoen van de Warriors gewoon begonnen dit jaar! Het seizoen begon in september op het ‘Great Plains Athletics Conference Single and Doubles Tournament’. Daar had Tycho als Freshmen al succes: in de B-reeks behaalde hij de kampioenswedstrijd. Bekijk hieronder een foto van (een deel van) het team. Let’s go warriors!

Studie

De universiteit biedt zo’n 30 verschillende bacheloropleidingen en een aantal verschillende masteropleiding. De meest gevolgde masteropleiding is de Master of Business Administration (MBA). Benieuwd of jouw opleiding ook aangeboden wordt? Check deze lijst!

En, wist je dat…

  • 95% van de afgestudeerde studenten op MU binnen 6 maanden een full-time baan aangeboden krijgt?
  • 62% van alle studenten op de campus verblijft?
  • De gemiddelde GPA van de studenten 3.26 is?
  • 56,3% van de studenten vrouwen zijn?

Wil jij, net als Tycho en Wendy, student-athlete worden in de USA? Of wil je graag wat extra informatie? Reach out!