Deze maand besteden we in onze University Spotlight aandacht aan een van de bekendste universiteiten ter wereld: Harvard University. Harvard is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld en is voor velen de droom plek om te studeren of zelfs te mogen sporten voor een van hun topteams.

Harvard is een privé-universiteit, die met haar sportteams uitkomt in de Ivy league. Een conference met acht elite universiteiten, die ook academisch erg sterk zijn en een strenge selectie hebben om toegelaten te worden. Er studeren momenteel zo’n 20.000 studenten aan deze universiteit, jaarlijks worden er ongeveer 1.700 nieuwe studenten aangenomen. Ondanks dat het een privé-universiteit is spelen ze met maar liefst 37 teams in Divisie I. Het is dan ook volgens velen een hele eer om op deze topschool te mogen studeren en sporten, lees snel verder wat Harvard allemaal te bieden heeft.

Sport campus – Harvard University

Locatie

Harvard University is gelegen in Cambridge, Massachusetts. De universiteit ligt daarnaast op maar een paar kilometer afstand van Boston. Het is gelegen in de noordwestelijke staat Massachusetts, dichtbij de kust waar in de zomer genoeg te beleven is. In Cambridge en Bosten zijn genoeg plekken om tot rust te komen en te genieten, zo heb je een grote rivier om de hoek waaraan allerlei leuke restaurants gevestigd zijn.

De Campus van Harvard kent een aantal zeer oude en mooie gebouwen die zijn verdeeld over Cambridge, Allston en Boston. Als je een rondje op de campus loopt, krijg je ook echt het gevoel dat je bij een prestigieuze universiteit bent. In de Harvard Library kun je niet alleen goed studeren, maar waan je je ook echt even terug in de tijd.

Harvard Library

Dichtbij het complex van de universiteit ligt dus de grote stad Boston waar los van je eigen sport en studie genoeg te beleven is. Zo is de thuisbasis van de Boston Red Sox, Fenway Park hier gevestigd, zeker een aanrader als je even weg wilt van de campus.

Fenway Park – Boston Red Sox

Sport

Harvard University heeft maar liefst 37 verschillende sportteams waarvan achttien voor mannen en zestien voor vrouwen. Ook heeft de universiteit enkele sporten die je niet dagelijks tegenkomt, zoals schermen, zeilen en skiën, deze sporten worden allemaal gecombineerd uitgevoerd. De sportteams komen zoals gezegd uit in NCAA Division I en worden ook wel de Crimson genoemd. De mascotte van de universiteitsteams is John Harvard, een van de bijdragers voor de oprichting van de school in 1636. De teams zijn uiterst succesvol en hebben vooral in de 20ste eeuw veel NCAA-titels op hun naam geschreven. De laatste paar wint de universiteit vooral op het gebied van Squash alles wat ze kunnen winnen.

Harvard Stadium – Harvard University

De meeste Crimson teams komen uit in de Ivy league, hierin zitten privéscholen met dezelfde status als Harvard. Dit zijn acht universiteit die allemaal bekend staan om hun academische niveau met hoge toegangseisen. Zoals andere topscholen als Yale, Columbia en Princeton.

Studie

De meeste student-athletes die naar Harvard gaan, kiezen bewust voor Harvard vanwege het hoge academische niveau. Wist je dat slechts ongeveer 5% van alle aanmeldingen ook daadwerkelijk worden geaccepteerd? De gemiddelde SAT-scores liggen tussen de 1460 en 1580, maar er wordt vooral ook gekeken naar je GPA. Bij Harvard is het alleen mogelijk om een academische beurs te krijgen, studie staat bij deze universiteit meer dan voorop. Als student-athlete krijg je dan ook geen voorkeursbehandeling.

Bij Harvard kun je op allerlei verschillende gebieden een studie volgen, de meest bekende is de Harvard School of Law. Maar daarnaast bied de universiteit nog veel meer studies aan, zoals:

  • Economie
  • Computer Science
  • Social Research Science
  • Geschiedenis.
Charles River – Harvard University

Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over Harvard, maar naast deze immense universiteit zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige scholen. Wil je meer weten over de verschillende universiteiten of over het combineren van studeren en sporten in Amerika? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!