Deze maand in de University Spotlight: Lander University. Lander University werd opgericht in 1872 en is gevestigd in Greenwood, South Carolina. Een prachtige locatie met veel zon! 

Lander University telt ongeveer 4500 studenten en heeft veel ambitie om te groeien. De school is zeer sportgericht en heeft maar liefst 26 atletische teams. Hun nieuwste aanwinst sinds herfst 2022: Field Hockey! Hoofdtrainer Robbert Schenk is bij Lander gestart met een gloednieuw hockeyprogramma en een groot succes! Het team heeft verschillende wedstrijden gewonnen en is nog steeds in de race om het Conference Tournament te halen. Vijf Slamstox hockey student-athletes vonden vorig jaar vanuit Nederland hun weg naar Lander: Lauren Punt, Sophie Schmitz, Isabel Elenga, Aniek Vreeken en Lieke Toma!

Field Hockey Lander University 2022

Locatie

Lander University ligt op ongeveer 800 meter van de stad Greenwood, South Carolina. Greenwood is een kleine zuidelijke stad in de staat South Carolina. Het staat bekend om zijn prachtige heuvels en hoge groene bomen. In de omgeving zijn er veel mooie meren en plekken om rond te hangen. Zo heeft het field hockey team tijdens het voorseizoen geweldige teambuilding gedaan aan het meer. 

De Lander campus is mooi en zeer praktisch ingericht. Alles is op loopafstand. Er zijn verschillende eetgelegenheden voor studenten en ze kunnen hun Lander uitrusting kopen in de boekwinkel.

De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Greenville en Columbia in South Carolina en Augusta in Georgia. Het strand ligt op ongeveer vier uur rijden. Geweldig voor om te roadtrippen! Wist je dat South Carolina een heel zacht klimaat heeft? In de winter wordt het over het algemeen niet kouder dan 10 graden Celsius! In maart kun je vaak al weer zonnen en rondlopen in korte broek en t-shirt. Is dat niet geweldig?

Sport

Bearcat – Mascotte Lander

Lander University heeft 22 verschillende sportteams: 8 herenteams en 14 damesteams. De sportteams van Lander University spelen in de NCAA Division II. Hun mascotte is de Bearcat. Sommige van hun teams zijn al eerder nationaal kampioen geweest, zoals herentennis. Door de kleinere omvang van de school speelt sport een heel belangrijke rol in het dagelijks leven van de leerlingen van Lander. 

De meeste Lander teams zijn lid van de Peach Belt Conference. Regelmatige tegenstanders zijn Flagler College, Clayton State University en University of North Georgia. Het Field Hockey team is lid van de Southern Athletic Conference en speelt tegen teams als Converse University, Limestone University en Coker University.

Lander biedt ook een paar echt interessante clubteams: zoals rugby, Esports, paardensport, basvissen en waterskiën.

Studies

Ook academici spelen een belangrijke rol in het leven van de studenten aan de Lander University. Lander biedt meer dan 90 verschillende graduate en undergraduate studies! De school staat bekend om haar verpleegprogramma en heeft goede connecties met ziekenhuizen in de buurt.  

Andere studiegebieden zijn business, overheid, criminologie, sociologie, design, communicatie, biologie, wiskunde en nog veel meer.

Ook goed om te weten: Lander University heeft geweldige mogelijkheden voor academische beurzen.

Lander University

Wil je ook student-atleet worden aan een Amerikaanse universiteit of wil je gewoon meer weten over sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!