Deze maand aandacht voor Wingate University in onze maandelijkse university spotlight. Je raadt het al, deze school ligt in Wingate (North Carolina). Deze privé universiteit staat bekend om zijn toegewijde academische programma’s en mooie campus omgeving. Op de school studeren meer dan 3000 studenten. Naast het volgen van een studie kun je uiteraard ook lekker sporten. Als je wil weten welke sporten je bij Wingate University kan doen, moet je snel verder lezen!

Campus

De campus van Wingate University bevindt zich in een prachtig natuurlandschap. Met de historische gebouwen en moderne faciliteiten zorgt de campus voor een inspirerende omgeving voor studenten. Verder zijn er uitstekende voorzieningen zoals sportvelden, fitnesscentra en luxe dorms gebouwen voor studenten die op de campus zelf wonen. Mocht je liever niet op de campus willen wonen, dan kun je gelukkig ook nog terecht in woningen in de nabijgelegen omgeving. Die bieden namelijk voldoende huisvesting.

Wingate University ligt relatief dichtbij de bruisende stad Charlotte. Na een autoritje van 45 minuten kom je terecht in een stad waar je tal van culturele activiteiten kun doen, zoals het bezoeken van musea en theaters. Ook kan je shoppen en genoeg restaurants bezoeken.

Wist je dat Wingate University bekend staat om haar prachtige amfitheater? Dit theater wordt gebruikt voor tal van optredens en evenementen waar studenten aan deel kunnen nemen. Voor cultuur snuiven hoef je dus niet per se van de campus af.

Sport

Wingate University, in de sport ook wel Wingate Bulldogs genoemd, biedt een breed scala aan verschillende sporten aan. Zo kan er getennist, gevoetbald en gebasketbald worden. Maar bij de vrouwen worden ook sporten aangeboden als triatlon en beachvolleybal.

De Bulldogs komen uit in de NCAA Division II-competities. Het sportcomplex van de Bulldogs, het Irwin Belk Stadium, is het kloppende hart van de sportactiviteiten op de universiteit. Al jouw toekomstige medestudenten kunnen je hier aanmoedigen in de jacht naar kampioenschappen. Sport speelt namelijk een heel belangrijke rol in het studentenleven. In het verleden hebben de Bulldogs al mooie titels mogen binnenslepen. Hoe vet zou het zijn als jij binnenkort ook voor een titel met de Bulldogs strijdt?!

Studie

Er zijn verschillende studierichtingen die je kunt volgen bij Wingate University. De school biedt vierjarige opleidingen aan. De meest populaire studies zijn:

  • Business Administration
  • Psychology
  • Nursing
  • Biology
  • Education

Wist je dat…

  • …Wingate University lang geleden in 1896 is opgericht en sindsdien een sterke reputatie heeft opgebouwd op het gebied van academische excellentie en gemeenschapsbetrokkenheid?
  • …Wingate University bekend staat om het motiveren van studenten om deel te nemen aan gemeenschapsprojecten en vrijwilligerswerk? Daardoor ontwikkelen studenten waardevolle vaardigheden en kunnen ze een positieve impact op de samenleving maken.
  • …Er in het verleden al veel Slamstox student-athletes naar Wingate zijn gegaan? Atleten Luca Poppe, Cas Kopmels, Jonah Steenvoorden, Lars Laros en Tamar Veltman komen momenteel uit voor het track & field-team van Wingate. Deze zomer gaat er voor het eerst een Slamstox-voetballer die kant op, namelijk Lucas Jansen. Succes toppers met de komende jaren van jullie sport- en studiecarrière!

Hopelijk weet je nu veel meer over Wingate University! Naast deze NCAA DII-universiteit zijn er nog véél meer scholen waar jij terecht kan om te studeren en te sporten. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op en wie weet sta jij voor het avontuur van je leven!