Vandaag is het Koningsdag, we vieren de verjaardag van Willem dus. Weliswaar op 1,5 meter afstand én in klein gezelschap, maar we vieren ‘m! Tegelijkertijd is het ook ‘gewoon’ dinsdag, dus mocht je nu net aan een oranje tompouce zitten bij een kop koffie: neem dan zeker ook even de tijd voor de University Spotlight van deze week. We hebben namelijk weer een te gekke universiteit én atleet voor je in petto!

De koning van het hoogspringen: Jelle Golbach. Wellicht heb je die naam al eerder voorbij zien komen op onze socials, eind maart deed hij namelijk een Instagram take-over en gaf hij onze volgers een kijkje in zijn leven als student-athlete. Het leven als student-athlete begon voor Jelle in januari dit jaar. Na al velen successen op de atletiekbanen in Nederland, vertrok Jelle naar Kentucky om het track & field team te versterken én een studie in Business Administration & Marketing te volgen.

Waarom Jelle de keus maakte voor Lindsey Wilson College? Hij vertelt het hieronder!

“I chose LWC because I immediately felt a great connection with the coach. I believe they can help me achieve my athletic and academic goals!”

Jelle Golbach – Student-athlete

Meer weten over de universiteit van Jelle in de USA? Lees verder!

Campus

Lindsey Wilson College is een privé universiteit gelegen in Columbia, Kentucky. De school is opgericht in 1903 en heeft jaarlijks ongeveer 2600 studenten, waarvan 1100 studenten op de campus wonen. In totaal zijn er op de campus zo’n 50 verschillende gebouwen te vinden met verschillende facilities. Hieronder zie je een foto van een deel van de campus van Lindsey Wilson!

Lindsey Wilson College – Campus

Zoals in iedere spotlight zoomen we in op het (voor ons) meest interessante onderdeel van de campus: de sport facilities! Amerikaanse scholen zorgen zo goed mogelijk voor de groep van student-athletes. Hieronder zie je een aantal atletische faciliteiten op Lindsey Wilson College!

Er zijn een aantal ‘on-campus’ coole sportfaciliteiten te vinden. Een van die faciliteiten is het ‘Biggers Sports Center’, het is de plek waar zowel de worstel-, volleybal- en basketbalteams wedstrijden spelen. Het is een mooi stadion waarin de universiteitskleuren al meteen duidelijk naar voren komen! Er is zitplek voor 1500 fans. Je checkt een foto van het stadion hieronder!

Biggers Sports Center – Lindsey Wilson College

Het ‘Doris & Bob Holloway Health and Wellness Center’ is een andere mooie faciliteit die op de campus gevonden kan worden. Een groot sportbad maar ook een 40-persoons hot tub kan er gevonden worden! Daarnaast is er een ‘Wrestling Room’ om de worstelaars optimaal voor te bereiden op wedstrijden. Een foto van het sportbad zie je hieronder

Doris & Bob Holloway Wellness Center

Ook de tennisbanen en het voetbalveld kunnen gevonden worden op de campus. Andere faciliteiten zijn gelegen in het Lindsey Wilson Sports Park, waaronder het Blue Raider Stadium! Hier worden de American Football en Track & Field wedstrijden gehouden: het is dus ook de plek waar Jelle vaak te vinden is! Er is zitplek voor 1500 toeschouwers, heeft een eigen ‘press box’, fitness én nog veel meer. Allerlei moois dat voor atletiekbanen in Nederland zeker niet altijd vanzelfsprekend is. Wellicht zag je de atletiekbaan al op de foto bovenaan het artikel, maar hieronder zie je ‘m nog een keer!

Blue Raider Stadium

In het Lindsey Wilson Sports Park zijn ook het honk- en softbalveld gelegen. Verder kunnen de golfbaan en de BMX-facility gevonden worden op andere locaties dichtbij de campus. Te veel om te laten zien in alleen dit artikel dus! Wil je graag nog meer zien van de campus? Check dan onderstaande campus tour video die de school maakte!

Sport

De student-athletes op LWC worden de ‘Blue Raiders’ genoemd. En deze groep student-athletes bestaat uit maarliefst 25 verschillende teams: 11 mannenteams, 11 vrouwenteams en 3 gemixte teams! Deze gemixte teams worden ‘Coed Sports’ genoemd en doen mee binnen cheerleading, fietsen (bmx) en archery (pijl en boog schieten).

Blue Raider Bob – LWC

Alle varsity teams doen mee binnen de Mid-South Conference, in de NAIA. De universiteitskleuren zijn (je raadde het waarschijnlijk al): Blauw & Wit! In de geschiedenis van de school zijn maarliefst 61 individual titles en 17 national championships behaald! Dit succes is uiteraard te danken aan de goede student-athletes, mooie faciliteiten en coaching staff. Maar ook mascotte Blue Raider Bob heeft hier een aandeel in..! Hij verschijnt tijdens thuiswedstrijden of andere evenementen. Je spot ‘m op de foto hiernaast. Bad ass Bob, toch?

De voetbalteams zijn op LWC een van de meest succesvolle teams. De mannen wisten het NAIA Championship maarliefst 9 keer te winnen! Daarnaast werden ze 12 keer de Mid-South Conference Champions. Coach van de mannen, Ray Wells, ontving 8 keer de ‘National Cach of the Year award’.

Maar ook de voetbalvrouwen wisten in totaal 4 keer het NAIA Championship te winnen, dat deden zij voor de laatste keer in 2014. De dames wonnen maarliefst 15 Mid-South Conference Titles!

Soccer team student-athletes – Lindsey Wilson College

Ook het men’s Track & Field team, waar Jelle nu onderdeel van is, wist in 2015 de Conference title te winnen. Het team doet mee aan de indoor & outdoor seasons. Tijdens indoor seasons zijn, in de geschiedenis van de school, al 33 atleten van het Track & Field team uitgeroepen tot Indoor All-American. Tijdens outdoor seasons is dit ook 22 atleten gelukt. Dus eh, who’s next, Jelle? 😉

Mooie successen van de Blue Raiders. Wil je meer over deze groep student-athletes te weten komen? Check dan de athletic website!

Studie

Studeren, ook dat doen de Blue Raiders. Zoals jullie weten is dit het tweede deel dat een student-athlete, een student-athlete maakt. Jelle combineert zijn Track & Field carrière met een studie in Business Administration & Marketing, maar er zijn ook nog ontzettend veel andere studies die studenten kunnen volgen. Wil je nu weten of de studie die jij leuk vindt, aangeboden wordt op LWC? Check hier de lijst met opleidingen!

Graduation Day – Lindsey Wilson College

Denk jij nu: wat Jelle doet, dat wil ik ook! Dat kan. Zoek even contact met ons op, of klik op onderstaande button. Net zo makkelijk… We helpen je graag verder!