De eerste University Spotlight van het nieuwe jaar is een feit, met dit keer de University of Charleston. Drie van onze atleten zijn afgelopen Fall vertrokken en hebben het daar goed naar hun zin. Maya Clark zit bij het Track & Field team, Omar ElSamahy heeft een transfer gemaakt naar het Tennisteam van Charleston en Suzan Agterberg is een van de krachten van het volleyball team. Komende zomer gaat er zelfs nog een Slamstox volleyballer naar Charleston. Houd daarvoor onze socials in gaten. Veel plezier en succes toppers!

Ben jij benieuwd naar deze universiteit, de campus, de verschillende sporten en de studierichtingen? Lees dan snel verder.

Campus

The University of Charleston is een private universiteit met ongeveer 2500 studenten. Zoals de naam al zegt ligt de universiteit in de stad Charleston. Dit is de hoofdstad van de staat West Virginia en heeft iets minder dan 50.000 inwoners. De stad is groot genoeg om verschillende leuke dingen te kunnen doen en klein genoeg om gemakkelijk de weg te vinden. Of je nu op zoek bent naar een geweldige plek om te eten, je wilt shoppen of iets leuks wilt doen met je vrienden, het kan hier allemaal. Meer weten over de stad Charleston? Kijk dan hier.

Ook op de campus is veel te beleven. Hier heb je verschillende faciliteiten, zoals (natuurlijk) je woonruimte, restaurants, studieplekken en sportvoorzieningen. In je eerste jaar woon je standaard op de campus en aangezien alles op de campus te vinden is hoef je de campus ook niet perse te verlaten. Hierdoor kan je je nog beter focussen op je sport en studie. Bekijk hier de plattegrond van de campus of kijk naar deze video over het leven op de campus.

Sport

University of Charleston biedt twaalf verschillende sporten aan, zoals Baseball, Basketball, Golf, Soccer, Tennis, Track & Field en Volleyball. De school komt uit in de Mountain East Conference in de NCAA Division II. Hier nemen ze het op tegen universiteiten als West Virginia State, Fairmont State en Notre Dame College.

Zoals gezegd zijn er ook meer dan genoeg sportfaciliteiten op de campus. Een van deze faciliteiten is de H. Bernard Wehrle Senior Athletic Arena met een capaciteit van 1589 plekken. Deze grote indoor hal is geopend in 2016 en ligt in het midden van de campus. Hier worden veel indoor sportwedstrijden, diploma-uitreikingen, concerten en beurzen gehouden. Het is dus ook de thuisbasis van de basketball en volleyball teams en dus ook van onze eigen Suzan. Maya traint met haar Track & Field team in het UC Stadium. Dit stadium heeft een capaciteit van maar liefst 18.500 mensen. Al met al zijn er genoeg mooie sportfaciliteiten te vinden waardoor jij je goed kan ontwikkelen als student-athlete. Meer zien? Bekijk onderstaande video van alle sportfaciliteiten dan eens.

Net als bij veel universiteiten hebben de studenten ook een bijnaam, namelijk de Golden Eagles. Dit zie je terug in de kleuren van de universiteit, het logo en natuurlijk de mascotte. Tijdens sportwedstrijden is de Golden Eagle van University of Charleston aanwezig.

Studie

Deze universiteit is niet alleen geschikt voor je sport, maar ook voor je studie. De meest populaire studierichtingen zijn:

  • Business
  • Nursing
  • Biology

Natuurlijk zijn er nog veel meer studies. Ben jij benieuwd welke dit dan zijn? Bekijk dan dit overzicht eens.

Aangezien het een relatief kleine universiteit is, zijn de docenten erg betrokken en willen graag helpen. Daarnaast zijn ze gepassioneerd over hun vak en zijn ze makkelijk te bereiken en goed te verstaan. Erg fijn!

Hopelijk ben je al wat meer te weten gekomen over University of Charleston. Enthousiast geworden? Wil jij nu ook een fantastische tijd beleven in het buitenland en je sport en studie combineren? Laten we dan eens kennismaken om te kijken naar de kansen voor jou!