In Nederland genoten we de afgelopen dagen van een wit Pasen, in Oklahoma City genoot één van onze student-athletes de afgelopen dagen van temperaturen boven de 25 graden. Verschil moet er wezen, toch? Omdat we allemaal wel van een zonvakantie dromen, dromen we vandaag alvast lekker weg bij de University Spotlight van deze week. Daarvoor gaan we naar Mid America Christian University, waar Sven van den Oever zich kortgeleden toevoegde aan de groep student-athletes.

Sven keepte tijdens zijn jeugd bij FC Eindhoven, maar groeide voornamelijk op bij UNA en zat daar vanaf zijn zestiende bij de selectie. In 2017 startte hij bij Veldhovense de voetbalvereniging RKVVO, waar hij twee seizoenen keepte. Toen werd het tijd voor avontuur en vertrok hij naar Amerika.

Sven zou voor 2 jaar naar Angelina College in Texas gaan, wegens de corona maatregelen werd na zijn eerste jaar duidelijk dat daar de NJCAA voetbalcompetitie stil zou komen te liggen. Daarom volgde Sven zijn tweede jaar studie online vanuit Nederland, terwijl hij weer mee trainde bij UNA. Nadat hij zijn associate degree behaald heeft, is Sven op zoek naar meer USA avontuur. Hij maakt daarom de transfer naar Mid American Christian University, waar hij zijn nieuwe studie en keeperscarrière kan blijven combineren. Zo weet Sven via het Junior Collegesysteem zijn weg omhoog te vinden.

Hieronder lees je waarom Sven voor Mid America Christian University gekozen heeft:

‘I chose MACU because of the ambition of the program! The school is investing a lot in new facilities so that shows me they are serious. The school checked everything on my wishlist so for me it feels like the best choice.’

Sven van den Oever – Student-athlete

Meer weten over Sven’s nieuwe thuisbasis? Blijf lezen!

Campus

MACU is een privé universiteit opgericht in 1953. Sinds 2003 heeft het de huidige naam. De campus bestaat uit 8 verschillende (hoofd)gebouwen op zo’n 260.000 m2. De campus wordt gezien als ‘Urban Campus’ omdat het in Oklahoma City ligt, een stad met bijna 600.000 inwoners.

Op de campus zijn verschillende mooie studiegebouwen, bibliotheken, restaurants en andere dingen te vinden. Maar in iedere University Spotlight lichten we een interessant deel van de campus uit: de sport faciliteiten!

Want ook MACU zorgt goed voor de groep student-athletes die ‘The Evangels’ genoemd worden. Hieronder laten we een aantal faciliteiten zien die voor de trainingen en wedstrijden gebruikt worden.

Het Gaulke Activity Center is de plek waar de basketbal- en volleybalteams al meer dan 20 jaar actief zijn. Niet alleen de wedstrijden van de universiteit worden er gespeeld, maar er worden ook andere wedstrijden en evenementen gehouden. Zo werd ook al meerdere keren het NCCAA Division II Basketbal Kampioenschap georganiseerd. De zaal biedt zitplek voor 750 mensen en heeft échte Amerikaanse kleedkamers: die zie je op de foto hieronder.

Locker rooms – Gaulke Activity Center

De James Curtis Outdoor Complex is een belangrijk onderdeel voor de student-athletes van MACU. Het bestaat uit 3 verschillende delen: het Jack Allen Field, het James Curtis Field en het Evangel Field.

Het ‘Evangel Field’ is de plek waar het voetbalteam, en dus ook Sven, regelmatig te vinden is. Het veld bevat dugouts en een persruimte. Een foto van het veld zie je hieronder.

Evangel Field – MACU

Ziet er goed uit he? Buiten bovenstaande facilities zijn er nog meer faciliteiten beschikbaar gesteld voor de Evangels. Als je graag meer wilt zien van de campus, check dan onderstaand filmpje even!

Sport

De student-athletes op MACU worden dus ook wel ‘The Evangels’ genoemd. In totaal bestaat de groep van student-athletes uit 3 mannenteams: honkbal, basketbal en voetbal, en 4 vrouwenteams: basketbal, voetbal, softbal en volleybal. De teams zijn onderdeel van de NAIA en komen uit in de Sooner Athletic Conference. De universiteit heeft eerder ook meegedaan binnen de NCCAA.

Softball – Mid America Christian University

In 2016 wist het Men’s Basketball Team het NAIA Kampioenschap, dat gehouden werd in Kansas City, binnen te slepen. Dit was de eerste nationale NAIA titel voor de universiteit, wel wist de universiteit eerder al verschillende NCCAA titels te bemachtigen.

Nog maar kort geleden, in 2018, won het voetbalteam de conference titel. Ook dit gebeurde toen voor de eerste keer in de schoolgeschiedenis! De lat ligt daarmee hoog Sven, maar wij hebben er vertrouwen in dat jij dit met jouw team nog een keer weet te behalen! GO MACU!

Aan het rijtje met mannensporten kan nog een sport toegevoegd worden: Esports! League of Legends, Rocket League en Super Smash Bros – games waar onderstaande mannen van het Esports team inmiddels Masters in geworden zijn. Another way to become a student-athlete..!

Genoeg over de campus en sport, want studeren, dat doen ze ook daar op MACU! Daar lees je hieronder nog meer over.

Studie

Studeren, het tweede aspect dat een student-athlete maakt. Daarom is het als student-athlete ook belangrijk dat de studie die jij leuk vindt aangeboden wordt op de universiteit die je uitkiest. Dat is op MACU geen probleem, er worden namelijk meer dan 60 studies aangeboden. Deze studies worden opgedeeld in 12 verschillende categorieën. Wil je weten of jouw studie aangeboden wordt? Check dan deze link even.

En als je dan uiteindelijk je diploma weet te behalen op MACU, wordt deze je op traditionele wijze overhandigd. Graduation Day op MACU zie je op de foto hieronder.

Graduation Day – Mid America Christian University

Denk jij nu: wat Sven doet, dat wil ik ook. Dat kan! Neem contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden!