Deze week in de spotlight: Oakland University! De op twee na grootste universiteit van Detroit. Ook is het de thuisbasis van één Slamstox topper, namelijk Lotte Houtman. In deze spotlight lees je meer over haar universiteit en haar tijd in Michigan! Benieuwd geworden? Lees dan snel door.

Lotte Houtman versterkt sinds de zomer van 2021 het atletiek team van de universiteit. Haar specialiteiten liggen voornamelijk bij de onderdelen hoogspringen, polsstokhoogspringen en verspringen. Lijkt je het leuk om een kijkje krijgen in het leven van Lotte? Check dan hier haar vlogs! 

Lotte Houtman
Lotte Houtman

De tweede student athlete die actief is geweest voor de Oakland University is onze Slamstox topper Joëlle Tabernal. Joëlle was in 2020 en 2021 actief voor het tennis team van de universiteit. Buiten het tennissen om volgde ze de major Psychology.

Joëlle Tabernal
Joëlle Tabernal

Campus

Oakland University ligt in het zuidoosten van de staat Michigan, in een kleine dertig minuten rijden sta je al in downtown Detroit. Detroit is dan ook gelijk de grootste stad van de staat Michigan en zelfs de 18e stad van Amerika. Een leuk feitje over de campus van Oakland University is dat veel van de gebouwen en faciliteiten op de campus vernoemd zijn naar belangrijke mensen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Anibal House, Baldwin Memorial Pavilion en Elliott Tower. Ben je nu ook benieuwd hoe de campus eruit ziet? Check dan de video hier

Stadscentrum Detroit
Stadscentrum Detroit

Rochester Hills is het plaatsje waar Oakland University zich bevind. Vroeger werd Rochester Hills bewoond door kolonisten van Europese afkomst en heette het plaatsje nog Avon Township. Sinds 1984 heet het stadje Rochester Hills en is het uitgegroeid tot een buitenwijk van Detroit. Zie jij jezelf hier al verblijven?

Rochester Hills
Rochester Hills

De tennisvelden, honkbalvelden en golfbanen: stuk voor stuk perfect onderhouden. Niet alleen de velden zijn top, ook in de gym kun je helemaal los gaan. In Amerika zijn de meeste sporten fysiek een stuk sterker en sneller, maar dat verbaast ons niets met deze uitgebreide gyms op de campus! Hier zal iedere student-athlete dus zeker profijt van hebben gedurende hun carrière als student-athlete.

Gym faciliteiten
Gym faciliteiten op de campus

Sport

De sportteams van de universiteit strijden allemaal op een hoog niveau, voor zo’n goed mogelijk resultaat. De universiteit begon in 1967 met de sportteams. In die tijd speelde ze nog in de NCAA Division II. In 1997 stapte de universiteit over naar de NCAA Division I!

De universiteit heeft sportteams binnen 8 mannen- en 10 vrouwensporten. Door de jaren heen zijn er vele successen behaald. De meeste successen zijn behaald door het men’s swimming and diving team, zij werden namelijk al vijf keer 1e en zelfs tien keer 2e. Een ander leuk feitje is dat Oakland University sinds 2020 ook een esports team heeft! Voor ieder wat wils dus 😉 

Ook beschikt Oakland University over een multifunctionele arena met wel 4000 zitplaatsen! Het Athletics Center O’rena is dan ook de thuisbasis van de Oakland University Golden Grizzlies herenbasketbal-, damesbasketbal- en volleybalteams.

Athletics Center O'rena
Athletics Center O’rena

Studie

De sportresultaten zijn belangrijk, echter zijn de schoolresultaten van een student-athlete minstens zo belangrijk. Ook Lotte en Joëlle moeten eraan geloven. Het is hard werken als student-athlete, maar je krijgt er een mooie tijd voor terug.

Op Oakland University is enorm veel keuze aan studies. Van ‘Arts and Sciences’ tot aan ‘Health Sciences’ studies. Voor ieder wat wils, voor jou dus ook!

Wil jij ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit of wil je gewoon wat meer weten over sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op! 

Wil je ook nog andere scholen leren kennen? Kijk dan eens bij onze andere University Spotlights!