Deze week nemen we een kijkje bij de nieuwe thuisbasis van Slamstox student-athlete Peter de Kruijff. In augustus 2020 vertrok hij naar Nashville, Tennessee om daar zijn American Dream waar te maken.

Toen Peter 6 jaar oud was zat hij onder voetbal, dat bleek uiteindelijk niks voor hem. Nadat hij tennis en judo een tijdje uitgeprobeerd had, bleek dat ook geen match te zijn. Dan gaat hij op atletiek bij Hellas, en dat blijkt meteen een succes. Tijdens het eerste wedstrijdje bij de pupillen laat hij de anderen achter zich, gaat in Utrecht trainen en wordt gevraagd voor de selectie. Daar blijft Peter zich verbeteren, vooral op horden, ver- en hoogspringen en speerwerpen.

Hard trainen, dat doet Peter graag. Wanneer hij uiteindelijk zijn VWO-diploma weet te behalen beschikt hij over alle ingrediënten om student-athlete in Amerika te worden. En dat blijkt: Lipscomb University en Peter blijken een goede match, hij ontvangt dan ook zowel een academische als atletische scholarship voor zijn prestaties.

Afgelopen augustus was het dus zover, Peter begint dan aan zijn avontuur. Hij sluit zich aan bij het track & field team van de universiteit, en transformeert daarmee tot ‘Bison’. Met zijn team doet hij mee binnen de Division I, de hoogste divisie binnen college sports. Daarnaast volgt hij een studie in International Business. Vlak voor Peter’s vertrek schrijft het AD een mooi artikel over hem, dat kun je hier teruglezen. Peter’s ultieme doel voor zijn jaren in Amerika? Dat lees je hieronder.

“Ik hoop me in die periode te kwalifice­ren voor het nationaal kampioen­schap voor studenten. Daar doen zelfs wereldtop­pers aan mee”

Peter de Kruijff – Student-athlete

Meer weten over Lipscomb University? Scroll dan nog even verder!

Campus

Lipscomb University is gelegen in Nashville, Tennessee: ook wel ‘het mekka van de country music’. Leuk en aardig, die country music, maar dat is niet waarvoor Peter naar Lipscomb gekomen is. De campus en de faciliteiten zien er namelijk ook te gek uit!

LU is een private university met iets meer dan 4500 studenten, voor Amerikaanse begrippen is dat niet veel. De universiteit werd opgericht in 1891, 130 jaar geleden. Het centrale punt van de campus is ‘Bison Square’, het bevindt zich tussen de verschillende schoolgebouwen. Je ziet het plein op de foto hieronder.

Bison Square – Lipscomb University

De ‘Allen Arena’ is een indoor stadion op de campus en is vernoemd naar James en Linda. Zij zijn onderdeel van het bestuur van de universiteit en hebben geholpen bij de financiering van het stadion. In het stadion worden voornamelijk basketbal en volleybal wedstrijden gehouden, maar er worden ook andere sportevenementen en concerten gehouden. Het stadion is geopend in 2001 en biedt zitplek voor ongeveer 5000 toeschouwers. Je ziet een foto van de arena hieronder.

Allen Arena – Lipscomb University

Het ‘Ken Dugan Field at Stephen Lee Marsh Stadium’, of ook wel gewoon het Dugan Field, is het baseball field voor de Bisons. Deze facility is vernoemd naar oud-coach van Lipscomb, Ken Dugan. Hij coachte het baseball team van 1960 tot 1996 en won met die teams die hij coachte meer dan 1000 wedstrijden! Dan is het wat ons betreft meer dan terecht dat het veld naar je vernoemd wordt! Je ziet het Dugan Field hieronder.

Dugan Field – Lipscomb University

Buiten de bovengenoemde facilities zijn er uiteraard nog veel meer sport- en studiefaciliteiten te vinden op de campus van Lipscomb University. Ben je nieuwsgierig naar meer van de campus? LU maakte vorig jaar een mooie campus tour video. Check ‘m hieronder!

Sport

Mascot – LU the Bison

‘The Bisons’, zo wordt de groep van student-athletes op Lipscomb University genoemd. Er zijn in totaal 15 verschillende varsity teams in 9 verschillende sporten. Daarvan zijn er 8 vrouwenteams en 7 mannenteams. De teams deden eerst mee binnen de NAIA, en zijn daarna mee gaan doen binnen de NCAA. De teams zijn nu onderdeel van Division I en spelen wedstrijden in de Atlantic Sun Conference. De universiteitskleuren van Lipscomb zijn paars en goud.

Samen met de cheerleaders squad zorgt ook de mascotte van Lipscomb voor de nodige aanmoediging tijdens wedstrijden. Je ziet ‘m op de foto hiernaast. Bad ass mascotte, toch?

Lipscomb kent een jarenlange concurrentiestrijd met Belmont University, de universiteit ligt maar op 5 kilometer afstand van LU! De basketbalwedstrijden tussen de twee scholen worden ook wel de ‘Battle of the Boulevard’ genoemd. De totale score tussen de twee universiteiten staat op dit moment op 74-69 voor de Lipscomb University.. Goooo Bisons!

Basketbal match – LU Bisons vs. South Carolina

Wil je wat actie video’s bekijken van de LU Bisons? Check dan het youtubekanaal van de universiteit!

Studie

Studeren, ook een belangrijk onderdeel voor student-athletes. Peter studeert International Business, maar er worden ook heel veel andere studies aangeboden op LU! Wanneer je wilt weten of jouw studie aangeboden wordt op LU kun je via deze link het aanbod aan opleidingen bekijken.

We hebben hier nog een aantal quick facts over de universiteit op een rijtje gezet. Want wist je dat…

  • 60% van de studenten op LU vrouw is?
  • 63% van de studenten die zich jaarlijks aanmelden aangenomen worden op LU?
  • de gemiddelde SAT-score van studenten op LU 1160 is?
  • bijna 83% van de student-athletes op LU een GPA hoger dan 3.0 heeft?
Graduation day – Lipscomb University

Wil jij nu, net als Peter, ook student-athlete worden in Amerika? Of wil je graag meer informatie over het leven van een student-athlete of scholarships? Reach out! Dan helpen wij je verder.