Deze maand besteden we in onze University Spotlight aandacht aan Southern Methodist University in Dallas, opgericht op 17 april 1912. De school huisvest bijna 12.000 studenten en behoorde in 2022 zelfs tot de top 20% beste Amerikaanse universiteiten.

Lees hieronder snel meer wat de Mustangs en de universiteit te bieden hebben.

Sport

De SMU zal vanaf juli voor alle sporten overstappen naar de Atlantic Coast Conference, iets waar ze zelf erg trots op zijn. Ze komen daarin uit in NCAA Division I. De sporten die de Mustangs (zoals de sportteams van SMU worden genoemd) faciliteren zijn basketbal, American Football, paardensport, voetbal, golf, roeien, voetbal, zwemmen, tennis, atletiek en volleybal.

De faciliteiten van de sportprogramma’s zijn om te smullen. Zo heeft het American Football een capaciteit van 32.000, dat is bijna net zo groot als het Philips Stadion! Daarnaast wordt er in Dallas sinds 2022 een ATP-toernooi georganiseerd in het Altec Tennis Complex. De tennisteams SMU tennissen hier zelfs het hele jaar door! Het ATP-toernooi wordt deze week afgewerkt. Adem Neff, student van de SMU, heeft een wildcard voor het hoofdtoernooi gekregen.

Niemand minder dan onze eigen soccer manager Bram Kaarsgaren was in 2022-2023 de sluitpost bij het voetbalteam van de Mustangs!

Campus

De ligging van de campus van SMU is zeker een van de pluspunten van de universiteit. Gelegen aan de rand van Dallas, Texas, kun je vanaf de campus de skyline van deze metropool al zien. Relatief in de buurt zijn bovendien steden als Houston en Oklahoma City.

In Dallas zelf is ook genoeg te doen, zo zijn er voldoende parken, musea en sportwedstrijden die je kunt bezoeken. In 2026 kun je zelfs meerdere WK voetbalwedstrijden bezoeken, als daar het WK mede plaatsvindt.

Maar je hoeft de campus zeker niet af om iets leuks mee te maken, jaarlijks organiseert de universiteit namelijk ruim 400 evenementen. En door de grote hoeveelheid groen op de campus is er bijvoorbeeld in de lente ook genoeg mogelijkheid om te picknicken.

Studie

Naast zijn vele sportteams, heeft Southern Methodist University heeft veel verschillende studierichtingen te bieden. Een aantal van de meest populaire studies op de universiteit zijn:

  • Finance
  • Economics
  • Biology
  • Psychology
  • Sport and fitness management

Het overgrote deel van de studenten woont tijdens hun studie op de campus, het saamhorigheidsgevoel is dan ook iets wat veel studenten als positief aspect benoemen.

Wie weet loop jij zelf hier binnenkort wel rond of een van de andere universiteiten in Amerika! Wil je meer weten over de verschillende universiteiten en/of over het combineren van studeren en sporten in Amerika? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!