Een nieuwe maand betekent weer een nieuwe University Spotlight. In deze University Spotlight besteden we aandacht aan de universiteit van twee van onze hockeymeiden: Indiana University of Pennsylvania (IUP). Roos van Herel vertrok in de zomer van 2022 en Fatou Yade Diop voegde zich een paar maanden geleden bij het team.

“I talked with coach Terwilliger and immediately knew I want to go to IUP. IUP has an amazing campus and amazing sports facilities and supporting stuff both academic and athletic.”

Roos van Herel

Mooie woorden van Roos over haar universiteit. Ben jij benieuwd hoe de campus eruit ziet, welke sporten er beoefend worden en welke studierichtingen er zijn? Lees dan snel verder.

Campus

Indiana University of Pennsylvania is een publieke school met ongeveer 10.000 studenten. Zoals de naam al zegt is het gelegen in de stad Indiana, in de staat Pennsylvania. De campus heeft veel faciliteiten en biedt tal van mogelijkheden voor student-athletes. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er aanwezig. Van woningen tot winkeltjes en van plekken om te relaxen tot sportscholen. Alles om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Je kan je bij meer dan 200 clubs en studentenverenigingen aanmelden. Zij organiseren talloze events per jaar. Genoeg te doen op de campus dus! Ben jij benieuwd hoe de campus eruit ziet? Bekijk hier een virtuele tour. Zie jij jezelf hier al rondlopen?

Sport

De school komt uit in Division II en zit in de NCAA Pennsylvania State Athletic Conference waar ze strijden tegen scholen zoals Mercyhurst, West Chester en Mansfield. Ze bieden de volgende sporten aan: American football, atletiek, baseball, basketbal, cross country, golf, hockey, lacrosse, softbal, tennis, voetbal, volleybal en zwemmen. Genoeg keuze dus!

Roos en Fatou zitten beiden in het Field Hockey team van IUP. Ze spelen hun wedstrijden in het George P. Miller Stadium, een van de vele faciliteiten op de campus. Bekijk hier hoe de campus eruit ziet en waar je alle faciliteiten kunt vinden.

De student-athletes worden ook wel de hawks genoemd. Dit is terug te zien in de mascotte van de universiteit, Norm. Een rode havik die zijn naam te danken heeft aan de roots van IUP. Vroeger heette de universiteit namelijk Indiana normal school. Norm is te vinden tijdens wedstrijden en events van de universiteit.

Studie

Naast sporten zijn er veel mogelijkheden voor een studierichting. Met meer dan 160 majors is er voor ieder wat wils is. De meest populaire majors staan hieronder op een rijtje.

  • Criminology
  • Nursing
  • Business

Roos volgt een bachelor in communications media/marketing en Fatou studeert psychology, politics and economics. Benieuwd naar alle studies die je kunt volgen bij Indiana University of Pennsylvania? Bekijk dan deze pagina eens!

De docenten van IUP zijn erg betrokken bij je ontwikkeling als student en willen graag helpen. 74% van de studenten geeft aan dat de docenten het succes van de student belangrijk vinden en 77% geeft aan dat de docenten goed benaderbaar zijn en je willen helpen waar nodig. Erg positief! Daarnaast zegt 80% dat er met passie les wordt gegeven en ze het erg leuk vinden om hun vak over te brengen naar de studenten. Ook erg belangrijk natuurlijk!

Hopelijk ben je al wat meer te weten gekomen over Indiana University of Pennsylvania. Denk jij nu: “Ik wil ook studeren en sporten in Amerika en net zoals Roos en Fatou een fantastische tijd beleven!”? Laten we dan eens kennismaken om te kijken naar de mogelijkheden voor jou!