Een extra speciale university spotlight deze week, we gaan het namelijk hebben over de (toekomstige) universiteit van vijf van onze slamstox student-athletes! St. Thomas Aquinas College (STAC) is de universiteit waar we het over hebben. De universiteit is gelegen in Sparkill, New York en heeft een grote groep student-athletes die de ‘Spartans’ genoemd worden. Twee Slamstox-tennissers en een hockeyster zijn inmiddels onderdeel van deze groep aan student-athletes en een van onze hockeysters en een van onze atletiekers komen daar dit jaar bij! Over hen hieronder eerst even wat meer..

Slamstox-tennisster Eliza Mulder behaalde in 2019 haar VWO-diploma, toen hield niets en niemand haar meer tegen: haar avontuur in de USA als student-athlete kon gaan beginnen. In Nederland heeft ze hard gewerkt op de tennisbaan, die ervaring nam ze mee naar Amerika. Daar werkt ze hard op de tennisbaan én in de schoolbanken: ze doet namelijk ook nog een studie in Biology.

Voordat Eliza naar de USA vertrok deed ze een interview met het AD, daarin zei ze onder andere het volgende:

“In Amerika ga je ’s ochtends naar de collegezaal en sta je ’s middags op de tennisbaan. Dat betekent minstens 15 uur per week tennis, exclusief een speeldag in het weekeinde. Voor elke uitwedstrijd in dat immense land stap je in het vliegtuig. Tennispartijen in Dallas, Miami, Alabama; noem maar op. Zoiets wil je natuurlijk graag meemaken. Het universiteitsteam bestaat uit acht speelsters. Ik zal dus moeten knokken voor een plek, maar dat wil ik best.”

Eliza Mulder – Studen-athlete

Let’s go champ! Wil je het hele interview met Eliza lezen? Dat kan hier.

Vanaf dit jaar is Eliza niet de enige Slamstox-tennisser meer op de universiteit, tennisser Kas Roosch voegde zich eerder dit jaar namelijk bij het mannelijke tennisteam van de Spartans! In december 2020 tekende Kas bij de universiteit. Kas tennist al van jongs af aan op hoog niveau, daarmee heeft hij zowel internationaal als nationaal veel ervaring op gedaan. Die ervaring nam hij mee toen hij eerder dit jaar naar STAC vertrok.

Over zijn keuze voor STAC vertelde Kas ons het volgende:

“I chose STAC because right away I had a great connection with the coach and players. I feel like I can grow as a tennis player and get my bachelor degree at the same time. Furthermore, it is great to be close to a big city like New York. This will make this adventure even more greater.”

Go champ! Op de foto hieronder zie je Kas in actie bij zijn nieuwe thuishonk!

Kas Roosch – Student-athlete

Slamstox-hockeyster Brittany Lionarons is inmiddels een ervaren student-athlete, Brittany vertrok in augustus 2019 naar New York. Brittany heeft inmiddels al veel mooie avonturen meegemaakt in de USA, dat blijkt onder andere wanneer je een kijkje neemt op haar Instagram-pagina met jaloersmakende kiekjes! Naast prachtige foto’s in the Big Apple plaatst Brittany ook verschillende foto’s op het hockeyveld, waaronder onderstaande foto. “Finally back on Spartan Field” schrijft ze daar bij. You go girl!!

Brittany Lionarons – Student-athlete

Later dit jaar wordt het hockeyteam van Brittany een Slamstox-hockeyster rijker: Sam van der Valk! Sam tekende een aantal maanden geleden bij de universiteit en maakte daarmee de overstap van de A1 in Breda naar de Spartans in de staat New York. Sam trainde vroeg in haar hockeycarrière al mee op hoog niveau, waardoor ze al gauw met de national top mee kon. Nu gaat ze haar hockey skills in Amerika laten zien, over haar keuze voor STAC zei ze het volgende:

“I really like that it is a small school, so you know everybody by face. I also like the location and I had a great connection with the coach”

Sam van der Valk – Student-athlete

Thomas Bovenberg, eind 2016 begon hij pas met hardlopen en was daarvoor fanatiek hockeyer. Toen hij meedeed aan een evenement bij de plaatselijke atletiekclub werd al snel duidelijk dat hij talent heeft voor atletiek. Het is dan ook niet zomaar dat hij in 2017 al een Nederlands kampioenschap op zijn naam mag bijschrijven! Nu is Thomas nog onderdeel van Leiden Atletiek en doet mee aan wedstrijden door het hele land. Met de ervaring die hij tot nu toe opgedaan heeft is hij klaar om op hoog niveau te strijden tegen andere universiteiten. Go Spartan!!

Meer weten over de universiteit van Eliza, Kas, Brittany, Thomas én Sam? Scroll nog even verder!

Campus

Zoals we eerder al vertelden ligt de campus van STAC in Sparkill, New York. Nu zegt Sparkill je misschien niet zoveel, maar je raad het waarschijnlijk al: het ligt op nog geen half uurtje rijden van het centrum van New York City! Helemaal te gek toch?! STAC is een private university met zo’n 2400 studenten, dat zijn er voor Amerikaanse begrippen dus maar weinig.

St. Thomas Aquinas College – Main campus

Het Spartan Baseball Home Field is de plek waar de honkbal wedstrijden gehouden worden. Het is het grootste stadion op de universiteit. Oorspronkelijk was het het stadion van alleen de ‘Rockland Boulders’, een baseball team. Maar de Spartans maken er nu ook gebruik van. Het stadion ligt op 10 minuten rijden van de campus en biedt 4500 zitplekken voor de fans! Daarnaast heeft het stadion ook 16 VIP-boxen, een clubhuis en een mega scorebord. En als je na de wedstrijd wat merchandise van de Spartas wilt kopen kan dat ook! Je ziet het stadion op de foto hieronder.

Palisades credit union park – Spartan Baseball Home Field

Naast een mooi baseball field zijn er nog veel meer mooie facilities te vinden op STAC. Zelf zeggen ze daar het volgende over:

“Not only do these facilities lure top level student-athletes to the college, but they provide the spark that often sets the St. Thomas Aquinas College athlete apart and above its opponent.”

Daaruit kun je wel opmaken dat ook STAC het allerbeste voor de student-athletes wil. Naast een cool baseball stadion beschikken de Spartans ook over een Lacrosse/Field hockey veld, een tennispark, een voetbalveld, verschillende golfbanen en nog veel meer.. Benieuwd naar alle faciliteiten? Check dan deze pagina even!

De video hieronder maakte de universiteit in 2018 om toekomstige studenten en student-athletes een goed beeld te krijgen van de school. Dus wil je graag nog meer zien? Check dan onderstaande video!

Sport

STAC komt uit in de NCAA Division II en is onderdeel van de East Coast Conference. De universiteit heeft in totaal maarliefst 20 verschillende varsity teams, ontzettend veel dus! En die 20 teams zijn eerlijk verdeeld: het bestaat namelijk uit 10 vrouwen- en 10 mannenteams! De grootste rivaal van de universiteit ligt nog geen mijl verderop, dat is Dominican College. Daarom wordt de strijd tussen deze twee scholen ook wel ‘a cross-campus rivalry’ genoemd. De universiteitskleuren van STAC zijn ‘Maroon’ en ‘Gold’, zoals je ziet op de foto hieronder..!

Spartans – Basketball team

Naast de ‘varsity sports’, worden er ook een aantal club sports aangeboden. Dit zijn op universiteiten vaak de sporten waar geen student-athletes onderdeel van zijn, maar meer de sporten die gedaan worden als hobby. Op STAC zijn dat het bowling, volleybal en het ‘cheer and dance’ team!

Naast de varsity en club sports, wordt er op STAC ook aan e-sports gedaan. Er wordt zelfs een Spartans E-sports Summer Camp georganiseerd! De games die gespeeld worden door dit team zijn Fortnite en League of Legends. Je ziet het op de foto hieronder!

Spartans – E-sports

Basketbalfan? Check dan onderstaande video met de highlights van het basketball team van STAC op het ECC-tournament!

Studie

STAC biedt in totaal 35 verschillende opleidingen, onderverdeeld in drie verschillende categorieën:

  • Arts and Sciences
  • Business
  • Education

Als je benieuwd bent of de opleiding die jij leuk vindt aangeboden wordt op STAC, kun je dat bekijken in deze lijst met opleidingen.

Hier nog een aantal fast facts die interessant zijn voor toekomstige student-athletes. STAC heeft namelijk de gemiddelde GPA-, SAT– en ACT-score gedeeld van studenten die naar de universiteit komen. Die zijn namelijk als volgt:

  • GPA – 3.0
  • SAT – 1050
  • ACT – 22

Kun je jouw scores dus mooi eens vergelijken met die van de gemiddelde student op STAC!

St. Thomas Aquinas College – Graduation Day

Denk jij nu: “Wat Eliza, Brittany en Kas doen, en wat Sam en Thomas gaan doen, dat wil ik ook!?” Dat kan! Neem dan even contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.

Of klik op onderstaande button, net zo makkelijk!

Future champions start here!