Slamstox-atleet Myah Petchey is geboren in London, komt uit voor Zuid-Afrika en is tegenwoordig te bewonderen als tennisster bij University of Oregon.  Voor een student-atleet is het essentieel om een goed gevoel te hebben bij de gekozen universiteit. Behalve de sport- en academische gedeeltes, zijn er andere factoren die meespelen bij het kiezen van een universiteit. Bijvoorbeeld: de campus, tradities en andere factoren zoals onderdak en studieverenigingen. En soms is het ook leuk om iets over de sponsoren van de universiteit te weten, wat bij UO interessant is. Lees hier meer over University of Oregon.

Sports

Quick Facts

UO is lid van de NCAA en speelt op het hoogste niveau: NCAA divisie 1. Alle teams komen uit in de Pac-12. Het team van UO staat bekend als de Oregon Ducks. De Oregon Duck mascotte is Donald Duck, maar na de dood van Walt Disney is de eend steeds meer veranderd. Door de veranderingen staat de eend niet meer bekend als Donald Duck, maar de Fighting Duck. Lees hier het hele verhaal over de geschiedenis van de eend.

Relatie met Nike

Phil Knight

Iedereen is wel bekend met Nike en UO heeft het geluk dat ze er heel nauw mee samenwerken. Niet voor niets staat UO ook wel bekend als University of Nike. Phil Knight (mede-oprichter van Nike) heeft gestudeerd en gesport bij UO. Hij heeft hier bij het Track and Field team gesport onder leiding van coach Bill Bowermen (medeoprichter van Nike). Zo is het merk Nike ontstaan en ook de samenwerking te verklaren. Phil Knight heeft al meerdere malen gedoneerd aan UO. Hier enkele van zijn donaties:

Het totaal van de donaties van Phil Knight aan OU wordt geschat op 2 biljoen dollar. Phil Knight wordt door Forbes gerankt als nummer 25 rijkste man op aarde met een geschatte waarde van 36,8 miljard dollar.

Nike

Naast donaties van Phil Knight heeft UO ook nog samenwerkingen met Nike. Alle gedoneerde bedragen komen tenslotte uit de portemonnee van Knight en niet van Nike. UO krijgt elke wedstrijd nieuwe kleding om uit te proberen en ook om nieuwe kleur- en modelcombinaties binnen de sportkleren zelf te proberen. Daarnaast creëert Nike exclusieve sportschoenen voor het basketbal en football team en delen ze vijf 2000-dollar scholarships uit aan UO-atleten. Als laatste belooft Nike elk jaar een baan aan een van de UO-afgestudeerden.

Hiertegenover staat natuurlijk ook iets. UO verkoopt namelijk uitsluitend producten van Nike door heel de campus. De coaches moeten bereidt zijn om reclame te maken voor Nike. Als Nike een basketbal toernooi organiseert, is het UO basketbal team verplicht om mee te doen. Als laatste heeft Nike het voor het zeggen als UO het logo wilt veranderen. Het huidige logo is voornamelijk ontworpen door Nike. Lees hier het hele verhaal of het ontstaan van het logo.

Civil War

Deze rivaliteit speelt elk jaar of in Oregon tussen de Oregon Ducks van University of Oregon en de Oregon State Beavers van Oregon State University. De eerste wedstrijd tegen elkaar werd gespeeld in 1894 en de rivaliteit behoort nu tot de 5 meest-gespeelde college football rivaliteiten ooit. Beide universiteiten komen uit in de PAC-12 conference en een ontmoeting elk jaar is dus onvermijdelijk.

Het opmerkelijkste moment was in 1972, toen UO had gewonnen en de Oregon State Beavers streak van acht-wedstrijden-op-rij-winnen was doorbroken. De fans waren van UO waren zo blij dat ze het veld opstormden en de palen van de goals neerhaalden. Lees hier de gehele geschiedenis van de rivaliteit.

Aangeboden sporten

Mannensporten: honkbal, basketbal, veldloop, football, golf, tennis en atletiek.

Vrouwensporten: Acrobatics and Tumbling, basketbal, veldloop, golf, lacrosse, voetbal, softbal, tennis, atletiek, volleybal en beachvolleybal.

Wil je meer te weten komen over de verschillende sportprogramma’s van UO? klik dan hier.

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings, behoort UO tot de beste 5 openbare universities van de Verenigde Staten. Ook is UO nummer 4 in beste groene MBA volgens de Princeton Review. Gemiddeld is de student-faculteit ratio 16:1, en bijna 40% van alle colleges bestaan uit minder dan 20 studenten. De 5 populairste studies zijn:

 • Business/Commerce
 • Social sciences
 • Economics
 • Psychology
 • Advertising

Benieuwd naar alle studies die UO aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Bekijk hier de academische website en klik hier om te kijken of jou gewenste studierichting (major) wordt aangeboden.

De campus

Campussen in Amerika zijn (vaak) gigantisch en hebben bijzondere activiteiten of faciliteiten. Zo ook de campus van UO. UO biedt niet alleen huisvesting aan, maar ook een scala aan sportcentra (voornamelijk gesponsord door Nike of Phil Knight). Check de campus tour hieronder:

Sport en recreatie

Bepaalde sportfaciliteiten van UO zijn simpelweg fantastisch doordat UO geen tekort heeft aan geld. Zoals meerdere keren aangegeven is het budget van UO aangevuld door Phil Knight. Zo doneerde Phil Knight 30 miljoen dollar aan het Autzen Stadium van het American Football team, 41,7 miljoen dollar aan het John E. Jaqua academic center uitsluitend voor student-atleten, 100 miljoen dollar aan Matthew Knight Arena van de basketballers, nog een keer 5 miljoen aan het Autzen Stadium en tot slot 68 miljoen voor de trainingsfaciliteit van het football team. Dit trainingscenter behoort ook tot de Slamstox top 10 duurste trainingcentrums. Ook zijn er onder andere nog het Hayward Field voor atletiek, PK Park voor honkbal, Pape Field voor voetbal en het student tennis center waar Myah Petchey te bewonderen is.

Slaapplekken

UO is elk jaar aan het groeien en daarom hebben ze ook 10 op campus gebouwen waar verblijfplekken zijn. In 2021 komt er zelfs een nieuwe bij. Zie hier de link naar het overzicht van alle slaapplekken op de campus en welke communities er te vinden zijn.

Evenementen

UO houdt zich bezig met organiseren van evenementen voor alle organisaties op de universiteit. Klik hier om alle organisaties en evenementen op te zoeken en te zien of die van jou er bij zit. UO heeft onder andere een Outdoor Program waarbij je onder andere gaat mountainbiken, hiken of raften op hele gave plekken. Dit zijn niet alleen zomeractiviteiten. UO gaat met het Outdoor Program ook elk jaar skiën of snowboarden. Dit allemaal wordt mogelijk gemaakt door de ligging: een uur rijden van de kust en naast de Cascade mountain.

Overige Statistieken

 • UO heeft een bachelor studentenpopulatie van 19,101 en een totale studentenpopulatie van 22.644
 • 22% van de studenten woont op de campus
 • Eugene is de groenste stad in de V.S. met veel fietsers in de stad
 • Heisman- winnaar Marcus Mariota heeft hier gesport en gestudeerd
 • Schrijver van Fight club, Chuck Palahniuk heeft hier gestudeerd
 • Oprichters van Nike, Phil Knight en Bill Bowermen, hebben hier gestudeerd

Tradities

It never rains at Autzen stadium

Dit zinnetje is kenmerkend voor de stadionspreker tijdens football wedstrijden. Minimaal een keer per wedstrijd wordt dit omgeroepen. Er mocht niet worden gerookt op de tribunes en er mochten ook geen paraplu’s worden meegenomen. Ze hadden destijds al zolang geen regen meer gehad dat dit zinnetje de wereld in is geholpen en is blijven plakken.

Throwing Your O

Dit is het belangrijkste om te kunnen op de universiteit. “throwing your O” is ontstaan nadat voormalig quarterback Joey Harrington op de voorpagina de “O” uitbeeldde. Het uitbeelden van de “O” wordt gerbuikt om de sportteams te steunen.

The Big “O”

Elk jaar wordt er door de hike-club de heuvel opgelopen om de “O” een nieuwe likje verf te geven. Deze grote letter staat op de top van de heuvel en kijkt uit over het stadje Eugene. Sinds 2010 behoort de letter ook tot de National Register of Historic Places.

Fight Song – Mighty Oregon

Oregon, our Alma Mater, we will guard thee on and on.
Fellows gather ‘round and cheer her; chant her glory, Oregon.
Roar the praises of her warriors, sing the story, Oregon;
On to victory urge the heroes of our Mighty Oregon.
We will march, march, on down the field, fighting for Oregon.
Plough through the foeman’s line their strength we’ll defy.
We’ll give a long cheer for our men. We’re out to win again.
OSU may fight to the end but we will win.

Wil jij net zoals Myah studeren en sporten aan University of Oregon of een andere Amerikaanse universiteit? Contacteer ons en bekijk wat je mogelijkheden zijn!