Deze week nemen we een universiteit onder de loep waar de zon altijd schijnt en waar het elke dag stranddag is: Florida International University (FIU). Aangewezen als een vooraanstaande onderzoeksuniversiteit in Miami, Florida, biedt FIU een groot aantal nationaal erkende studieprogramma’s, en het bezit een diverse studentenorganisaties die de universiteit uniek maken.

Campus

Voor het geval je het misschien hebt gemist omdat je het te druk had met nadenken over de zon, FIU is gevestigd in Miami, Florida. Miami is een kustmetropool die bekend staat om zijn adembenemende stranden, nachtleven en het warme weer. Maar Miami is veel meer dan dat we alleen waar op tv of in film zien: de stad herbergt buurten die elk hun eigen rijke geschiedenis en persoonlijkheden hebben, zoals Little Havana, Wynwood en Coconut Grove. In wezen bevindt de FIU zich in een gebied dat een centrum is van cultuur, mode, kunst, eten en mensen van over de hele wereld. Neem ook eens een kijkje bij Miami Beach of in downtown Miami wanneer de zon ondergaat.

Downtown Miami

FIU heeft momenteel meerdere campussen in heel Zuid-Florida, met name de Modesto A. Maidique Campus (MMC) en de Biscayne Bay Campus (BBC). De belangrijkste campus is de MMC, die 342 hectare beslaat en tal van restaurants, ruime woningen en indrukwekkende recreatiecentra bevat. De studentenhub bij MMC is het Graham Centre (GC), waar je studenten kunt vinden die reclame maken voor hun clubs, broederschappen die zich bezighouden met dance-offs, of zelfs high-stakes videogamewedstrijden die plaatsvinden. Als je genoeg hebt van alle activiteit bij GC en een ruimte nodig hebt om te ontspannen, kun je een bezoek brengen aan het natuurreservaat op de campus, dat een zeldzaam Pine Rockland-ecosysteem bevat. Wat de sportschool betreft, zullen de Wellness- en recreatiecentra van FIU meer dan aan je verwachtingen voldoen. Je vindt er niet alleen de modernste fitnessapparatuur, je kunt ook deelnemen aan sportlessen samen met andere studenten.

Sport

FIU is lid van de NCAA Division I en biedt meer dan 18 sporten aan; zoals voetbal, basketbal, voetbal, tennis, volleybal en honkbal. De universiteit is de thuishaven van meer dan 400 student-atleten die samen 116 All-American onderscheidingen hebben behaald en in 45 NCAA-toernooien verschenen. De atletiekafdeling van de FIU heeft door de jaren heen ook veel professionele en Olympische atleten voortgebracht. Twee noemenswaardige voormalige student-atlethes van FIU, zijn Indianapolis Colts wide receiver TY Hilton (American football) en Olympisch gouden medaillewinnaar Tayna Lawrence (atletiek) . Jij zou het volgende succesverhaal van de FIU kunnen zijn!

TY Hilton in zijn tijd bij FIU
De mascotte van FIU

Geïnspireerd door de inheemse panter uit Florida, is de mascotte van FIU een gouden panter genaamd Roary die te vinden is bij wedstrijden van de verschillende sportteams en de studenten helpt elkaar aan te moedigen. Als je hem ooit ziet, wees niet bang, hij bijt absoluut niet (onthoud dat hij geen echte panter is). Hij is bijna altijd te vinden in een blauwe FIU-trui die de officiële kleuren van de universiteit vertegenwoordigt: blauw en goud.

Het Riccardo Silva-stadion, ook wel bekend als ‘The Cage’, is het stadion op de FIU campus waar het voetbalteam oefent en speelt. Het stadion bevat een hightech grasmat, een Jumbotron-scherm, een merchandiseruimte en de Athletics Hall of Fame. Het stadion werd geopend in 1955 en biedt plaats aan maximaal 20.000 toeschouwers. Voor de andere teams heeft de FIU ook indrukwekkende oefen- en wedstrijdlocaties, zoals het Ocean Bank Convocation Center, Infinity Insurance Park en het Biscayne Bay Aquatic Center.

Studie

FIU is een zeer grote universiteit met 11 schoolgebouwen, meer dan 190 studie opties die beschikbaar zijn voor haar ruim 56.000 studenten. FIU behoort tot de top tien van grootste universiteiten van het land, met meer dan 275.000 afgestudeerde alumni. Het studentenbestand is ook ongelooflijk divers, met studenten uit 142 verschillende landen. Wist jij dat er überhaupt zoveel landen zijn?

FIU biedt on-campus en volledig online bachelor-, master- en doctoraatsprogramma’s aan. Met 194 aangeboden studierichtingen, van wetenschap tot techniek tot business, is de kans groot dat je een major vindt die bij jou interesses past. Daarnaast zijn er meer dan 400 clubs en organisaties bij de FIU waar studenten lid van kunnen worden om met elkaar en hun lokale gemeenschappen te communiceren. Studenten van FIU hebben ook de mogelijkheid om hun eigen clubs op te richten als ze er geen zien met hun specifieke passie. Bij FIU zijn de mogelijkheden en kansen eindeloos.

Fysiotherapie op FIU

Hopelijk heb je Florida International University nu iets beter leren kennen. Wil je ook student-athlete worden? En misschien ook ooit hier wel rondlopen? Neem dan snel contact met ons op!