Deze week nemen we weer een kijkje bij een nieuwe universiteit, en dat is de universiteit van onze zwemmer Raf Hendriks! Een half jaar geleden deed Raf al een insta take-over waarin hij meer liet zien van zijn leven als student-athlete.

In 2019 behaalde hij zijn middelbare school diploma op het Stella Maris College datzelfde jaar behaalde hij ook twee keer zilver op zowel het 100 meter en 200 meter rugslag! Voordat Raf naar Amerika vertrok zwom hij bij ZC Valkenburg en later bij Hellas-Glana in Geleen. Eind 2019 ontving Raf de sportprijs van de gemeente Valkenburg.

In het najaar van 2020 vertrok Raf naar Amerika, voordat zijn avontuur als student-athlete startte plaatste hij onderstaande tekst op zijn Instagram:

“Finally I may announce my commitment and transfer to St. Cloud State University for the Fall of 2020. Beyond exited, happy and thankful for this opportunity to continue both my athletic and academic career at SCSU in Minnesota! #AllAsideHuskyPride”

Raf Hendriks – Student-athlete

Meer lezen over de universiteit van Raf? Scroll nog even verder!

Campus

St. Cloud State is een public university. Jaarlijks zitten er ongeveer 16.000 studenten op de universiteit, daarmee heeft de universiteit meer dan 120.000 alumni wereldwijd! De campus is gelegen in St. Cloud, Minnesota. Minnesota ligt in het noorden van de VS, tegen Canada aan. Op de foto hieronder zie je een stukje van de campus van Raf!

St. Cloud State Camps – Minnesota

De groep met student-athlete op St. Cloud worden de ‘Huskies’ genoemd. En net zoals dat op andere universiteiten gaat, wil St. Cloud er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de student-athletes te zorgen. En daar… horen mooie facilities bij! Hieronder laten we er een aantal zien.

Herb Brooks National Hockey Center – de naam van het mooie ice hockey stadion op de universiteit. St. Cloud State staat bekend om haar goede Ice Hockey teams die beide in Division I meedoen. En dat er zoveel plek is, dat is maar goed ook. Meer dan 5000 fans kunnen tegelijk van the Huskies genieten! Gaaf he?

Herb Brooks National Hockey Center – St. Cloud State Univesity

Halenbeck Hall – Dit is de grootste indoor hal waar verschillende sporten gedaan worden: volleybal, worstelen en basketbal. Er is zitplek voor zo’n 6500 fans. Een foto van het stadion, mét mega glimmende vloer, spot je hieronder. Zou jij hier wel eens een wedstrijd willen spelen?!

Halenbeck Hall – St. Cloud State University

Halenbeck Hall Aquatic Center – dit is de plek waar Raf vaak te vinden is. Hier trainen namelijk de mannelijke en vrouwelijke zwem- en schoonspringteams. Je ziet de foto van de facility hieronder. Er is aan de zijkanten zitplek voor 500 toeschouwers, er is een live score bord, een mooi surround sounds system en nog veel meer: professionaliteit ten top dus! Heb je goed voor elkaar Raf..!

Halenbeck Hall Aquatic Center – St. Cloud State University

Buiten de bovenstaande facilities is er uiteraard nog heel veel meer te vinden op de campus. Met 16 verschillende varsity teams kun je je voorstellen dat er nog meer mooi atletische faciliteiten te vinden zijn. Wil je die bekijken? Check dan de facilities op de athletic website even!

Nog niet genoeg gezien van de universiteit? Op de video hieronder zie je hoe mooi de campus van St. Cloud State erbij ligt!

Sport

De huskies, dat is de bijnaam van de student-athletes in de totaal 16 verschillende varsity teams. De meeste teams komen uit in Division II en doen mee binnen de Northern Sun Intercollegiate Conference. De conference waar het team van Raf ook mee doet én waar zij in totaal al 5 titels gepakt hebben. De meest recente van die 5 was vorig jaar nog! What’s next Raf?!

Hieronder zie je een foto van Raf met een van zijn teammates. Je hoeft je in ieder geval niet af te vragen of de mannen genoeg trainen daar in de USA. Let’s go!!

Raf Hendriks & team mate
Blizzard T. Husky – St. Cloud State University

De successen van de Huskies zijn natuurlijk te danken aan de goede atleten, de mooie faciliteiten en de prestatieve coaches. Maar ook mascotte Blizzard T. Husky heeft daar uiteraard een aandeel in. En net als in iedere University Spotlight, willen we je die niet onthouden. Je spot de mascotte op de foto hiernaast. En eh, wist je al dat Blizzard T. Husky verschillende outfits heeft?! Die past hij namelijk aan op het team dat hij gaat aanmoedigen. Dat is nog eens een mascotte!

Uiteraard doet T. Husky de aanmoediging niet alleen, er zijn namelijk ook cheerleaders actief voor de universiteit én de universiteit heeft een eigen fight song. De lyrics van dat lied zie je hieronder. Heb jij ‘m al eens gehoord Raf?

Oh, here we are, the gang and all,
To cheer our team to victory.
St. Cloud State U. has heard the call,
We’re here to show our loyalty, Rah! Rah!
Come on, let’s fight, let’s win this game,
And show our colors, black and red.
We’ll sing our song, both loud and strong,
To victory, St. Cloud S. U.

Meer zien van de Huskies op St. Cloud State? Neem dan een kijkje op de athletic page!

Studie

Je zou het bijna vergeten, maar een student-athlete hoort ook te studeren! Raf volgt een studie in Management, maar er worden nog heel veel meer studies aangeboden op St. Cloud State. Meer dan 200 in totaal! Ben je benieuwd welke studies dat zijn? Check dan deze lijst met opleidingen even.

Als je dan eenmaal dat papiertje binnen hebt, ben je een wereldervaring rijker. En niet te vergeten: dan zit je er met graduation day net zo bij als onderstaande studenten. Bucketlist dingetje, toch?!

Graduation Day – St. Cloud State University

Denk jij nu: “wat Raf doet, dat wil ik ook!”? Dat kan! Neem contact met ons op of klik op onderstaande button!