Holy Cross College: een sprookjesachtig mooie universiteit. Dat kun je al zien op de foto hierboven. Het is dan ook niet voor niets dat wij voor deze zomer maarliefst 3(!) pinnetjes op onze ‘office college map’ mochten zetten bij deze locatie. Vanaf aankomend semester is Holy Cross College namelijk drie slamstox-tennissers rijker en dat zijn niemand minder dan: Karel Blom, Olaf de Lange en Bente Burgersdijk.

De vraag voor jullie is nu natuurlijk: waar ligt Holy Cross College? 😉

USA map – Slamstox Office

Karel tenniste als kind al veel en behoorde sinds zijn twaalfde altijd tot de 10 beste spelers van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Hij deed mee aan verschillende nationale en internationale toernooien en wist verschillende titels mee naar huis te nemen. Toen hij zijn VWO-diploma op zak had kon niets hem meer stoppen: op naar de USA!

Karel Blom – Student-athlete

In het men’s tennis team van Holy Cross is Karel niet de enige Slamstox-tennisser, hij komt daar namelijk Olaf de Lange tegen. Olaf behoorde tijdens zijn jeugd ook tot de betere tennissers van zijn leeftijd maar focuste zich daarna meer op zijn studie. Toen hij 15 werd was het tijd voor meer actie op de tennisbaan, Olaf heeft toen in korte tijd nog flinke stappen weten te maken. Met een mooi middelbare school diploma op zak is ook hij klaar voor een avontuur bij Holy Cross!

Olaf de Lange – Student-athlete

Maar ook aan het women’s tennis team wordt een sterke speelster toegevoegd, Bente Burgersdijk! Haar zus Babette Burgersdijk vertrok eerder al naar de USA als College tennisster en deed een interview met ons. Bente treed nu in de voetsporen van haar zus en gaat ook tennissen in Amerika. Ook zij wordt onderdeel van ‘The Saints’ van Holy Cross College. Let’s go Bente!!

Bente Burgersdijk – student-athlete

Meer weten over de universiteit van bovenstaande toppers? Lees hieronder dan verder!

Campus

Holy Cross College heeft iets bijzonders, iets wat we nog niet eerder in een van onze university spotlights tegenkwamen. Holy Cross College is namelijk gelegen op de campus van een andere Amerikaanse universiteit: University of Notre Dame. Eén van de mooiste campussen van Amerika, je ziet het hieronder.

University of Notre Dame

De student-athletes maken dus ook gebruik van de atletische faciliteiten van Notre Dame en ook die zijn echt te gek! Hieronder laten we er een aantal zien.

Als je de campus van Notre Dame bezoekt ontkom je niet aan het ‘Norte Dame Stadium’, een bizar stadion waar meer dan 80.000 toeschouwers in kunnen zitten. Even ter vergelijking: het grootste stadion van Nederland is de Amsterdam Arena, daar is zitplek voor 55.500 mensen. Hoe bizar is 80.000 dan! Hoe dat er uit ziet zie je op de foto hieronder.

Notre Dame Stadium – University of Notre Dame (location for holy cross college)

Notre Dame Stadium mag dan wel de eye catcher van de campus zijn, maar er is nog veel meer moois te vinden. Zo is ook de tennis facility waar onze drie student-athletes veel te vinden zullen zijn om door een ringetje te halen. Er is zowel een facility om binnen te trainen: het ECK Tennis Pavilion, en een facility om buiten te trainen: het Courtney Tennis Center. Er zijn in totaal 14 buiten- en 6 binnenbanen. Je ziet een deel op de foto hieronder.

Tennis Courts – University of Notre Dame (location for holy cross college)

Een ander bizar stadion op de campus is het ‘Purcell Pavilion’. Dat is de plek waar de basketbal en volleybalteams in actie komen. Hier is zitplek voor ruim 9000 toeschouwers waar Bente, Olaf en Karel zomaar onderdeel van kunnen zijn komend jaar. Cool!

Purcell Pavilion – University of Notre Dame (location for holy cross college)

Nog meer zien van de campus van de University of Notre Dame waar Hole Cross College gevestigd zit? Check dan de video hieronder voor een aantal te gekke beelden!

Wil je ook student-athlete worden op een universiteit in Amerika?

Sport

‘The Saints’, zo worden de student-athletes op Holy Cross College genoemd, terwijl de student-athletes van de university of Notre Dame ‘The Fighting Irish’ genoemd worden. Twee groepen student-athletes die met elkaar te maken hebben omdat ze dezelfde campus delen. Bente, Olaf en Karel zijn dus onderdeel van The Saints maar zullen ook regelmatig sportwedstrijden van The Fighting Irish meekrijgen. Van beide scholen zie je een sportteam hieronder:

The Saints zijn onderdeel van de NAIA, dat is één van de sportdivisies van Amerika (zoals bijvoorbeeld ook de NCAA waar de University of Notre Dame onderdeel van is). De NAIA staat voor National Association of Intercollegiate Athletics. Holy Cross College heeft in totaal 8 varsity sportteams in vier verschillende sporten: basketbal, voetbal, golf en tennis. Voor beide sporten is er zowel een mannen- als vrouwenteam. De universiteit heeft een eigen basketbal arena en golfbaan, verder wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de faciliteiten van Notre Dame. Hieronder is zowel het mannen- als vrouwentennisteam van Holy Cross te zien van het vorige seizoen!

Eerder zag je het grootste stadion op de campus, dat enorme stadion staat dan ook op de 16e plek van grootste campus stadions van Amerika. Omdat het zo’n bijzonder stadion is met een te gekke sfeer tijdens wedstrijden hebben we onderstaande video toegevoegd, het laat een beeld zien van de ‘pre-game’ show in het stadion. Cool toch!

Studie

De University of Notre Dame en Holy Cross College zijn academisch hoog aangeschreven in Amerika. Omdat de University of Notre Dame een stuk groter is dan Holy Cross College worden daar vanzelfsprekend meer studies aangeboden. Het aantal studies die aangeboden worden op Holy Cross College is 30: waarvan 9 majors en 21 minors.

Natuurlijk hebben we nog een aantal fast facts voor jullie op een rijtje gezet, want wisten jullie al dat…

  • Holy Cross College sinds 1966 bestaat?
  • Holy Cross ongeveer 500 bachelorstudenten heeft?
  • Holy Cross College ook een ‘club sport’ heeft? Dat is Lacrosse met een mannenteam!
  • 60% van de studenten op Holy Cross man is?
  • Holy Cross College een mascotte genaamd ‘Basil the Saint Bernard’ heeft?
  • Je tijdens je diploma uitreiking op Holy Cross net zo’n te gekke outfit aan krijgt als de studenten hieronder? 😉

Denk jij nu: “Wat Karel, Bente en Olaf gaan doen, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden!