De kerstvakantie is alweer bijna in aantocht. Misschien is het wel jouw laatste kerstvakantie voordat je naar Amerika vertrekt voor Spring 2022. Kun je nou niet wachten op jouw college sport avontuur? Je hoeft in ieder geval niet te vervelen in de vakantie. Er zijn namelijk genoeg films en series te vinden over college sport om alvast in de stemming te komen. Het vinden van goede films of series kan soms erg lang duren, daarom hebben we er voor jullie een aantal op een rijtje gezet. Scheelt je weer uren zoeken..!

Last Chance U

Als je het hebt over must-see series over college sport, dan mag Last Chance U zeker niet ontbreken in het rijtje. Het gaat over college football atleten die allemaal heel talentvol zijn, maar allemaal hun eigen problemen hebben, zowel op als buiten het veld. Zij zien college football als een laatste kans om hun leven te veranderen en hun dromen waar te maken: NFL sterren worden. Een groot deel van de serie speelt zich af op East Mississippi Community College, de school waar onze basketbal specialist Brian Riesmeijer voor speelde.

The Playbook

Deze docuserie biedt een ander perspectief met kijkjes achter de schermen van 5 succesvolle coaches. Iedere aflevering is toegewijd aan één coach die nieuwe en motiverende inzichten geven in hoe het is om coach te zijn op het allerhoogste niveau van sport. De coaches Doc Rivers en Dawn Staley; beide voormalig college basketballers en nu NBA coach, Jill Ellis; coach van het vrouwenvoetbalelftal van Amerika, José Mourinho; voetbalcoach van onder andere Real Madrid, Chelsea en Manchester United en als laatste Patrick Mouratoglou; coach van Serena Williams. Enorme aanrader!

Titletown High

Hoewel deze serie niet gaat over een universiteitsteam maar over een footballteam van een middelbare school, is het een serie die je als student-athlete moet zien. Deze serie volgt het footballteam van Valdosta High School. In het stadje Georgia draait alles om football en winnen. Terwijl het team strijdt om de kampioenstitel onder leiding van de beruchte coach Rush Propst, krijgen ze te maken met rivaliteit en romantiek. Check hieronder de trailer!

The Express

The Express is een film die draait om Ernie Davis, hij is de eerste Afro-Amerikaan die de ‘Heisman Trophy’ won. Dit is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt door de NCAA aan de beste college football-speler van de Verenigde Staten. Veel universiteiten, waaronder Syracuse University, zijn onder de indruk van Ernie en bieden hem een scholarship aan. In deze film staat college sport centraal, maar ook thema’s als racisme en discriminatie komen naar voren. Check it out..

QB1: Beyond the Lights

En last but not least…. QB1: Beyond the Lights. Deze serie gaat ook over een footballteam van de middelbare school. Spencer Rattler, Lance LeGendre en Nik Scalzo, drie quarterbacks, worden in de serie gevolgd. Zij sluiten het laatste seizoen van hun middelbare school carrière af, voordat ze naar NCAA Division l college football gaan. Een inspirerende reis van middelbare school tot college football op het hoogste niveau!

Zo, dat waren weer een aantal goede ‘college bingewatch’ tips! Ben je nu geïnspireerd geraakt door bovenstaande titels en wil je ook graag student-athlete worden in de USA? Reach out, dan helpen wij je verder!