5. Oklahoma-Texas (FOOTBALL)

Red River Hate wordt het ook wel genoemd. De beste college sport rivalry van de Big 12 is ongelooflijk. Deze wedstrijden, gespeeld in de Cotton Bowl in Dallas, bevat alles wat je wilt in een grensoorlog: legendarische spelers en coaches, ambities voor het nationale kampioenschap en de conferentietitels. Texas en Oklahoma hebben 2 keer tegenover elkaar gestaan in Fall-season, dit is pas de derde keer dat dit in een seizoen is gebeurd de afgelopen eeuw. De Sooners (Oklahoma) verliezen in het reguliere seizoen van de Longhorns (Texas) om hun vierde opeenvolgende conference troon te winnen. Texas leidt all-time, 62–47.

4. Army-Navy (FOOTBALL)

De Army-Navy Game wordt tien jaar lang in december in zijn eigen weekend gespeeld en is voortaan ook te zien op nationale televisie. Hij straalt patriottisme uit voor alle strijdkrachten en is een van de meest bekeken wedstrijden van het universiteiten Football. Er is gewoon iets speciaals aan deze wedstrijd die in Philadelphia wordt gespeeld. The Knights (Army) en Midshipmen (Navy) ontmoetten elkaar voor het eerst in 1890. Navy leidt de serie 60-52- en won 14 rechtstreeks van 2003 tot 2015, een merkwaardig hoogtepunt.

3. Alabama-Auburn (FOOTBALL)

Een van de meest competitieve college sport rivalry van de SEC en zeker de meest gehate, Alabama-Auburn. Alabama leidt de serie 46–36 en heeft acht van de afgelopen 11 onmoetingen gewonnen. Twee van die drie verloren wedstrijden behoren tot de meest memorabele wedstrijden in de rijke geschiedenis van de rivaliteit. Cam Newton’s 21-punts comeback in 2010 (nationale titelseizoen voor Auburn) en de verbluffende Kick-Six in 2013. In de wedstrijd van vorig seizoen vestigde querterback Tua Tagovailoa een Alabama-record met zes touchdowns.

Zie hier, een van de meest legendarische video’s in college Football ooit!

2. North Carolina-Duke (BASKETBALL)

Deze twee teams hebben 1 ding gemeen en dat is heel veel haat richting elkaar. Veel ervan heeft jaarlijks te maken met het nationale succes van elk programma, maar de walging komt voornamelijk neer op een factoor: de Tar Heels (North Carolina) en Blue Devils (Duke) worden gescheiden door slechts twaalf klimoter en strijden om dezelfde topspelers elke wervingsperiode. Het doet geen pijn dat de huidige coaches van beide programma’s, Mike Krzyzewski en Roy Williams, beide college basketball Hall of Fame, nu elk jaar voor 2 decennia lang elkaar hebben ontmoet met een winst-verliesmarge die flinterdun is. Krzyzewski heeft vijf nationale kampioenschappen en 12 ACC-titels met de Blue Devils, terwijl Williams negen conferentiekampioenschappen met zich meedraagt.

1. Michigan-Ohio State (FOOTBALL)

Vraag het aan iedereen die geassocieerd is met “The Game” en zij zullen je hetzelfde vertellen – het is een extreem gevecht waar elk jaar naar wordt uitgekeken. Michigan leidt de all-time series 58-51, maar dat is in de recente herinnering niet van belang. De Buckeyes (Ohio State) hebben zeven keer op rij gewonnen. Ook hebben ze 14 van de 15 laatste wedstrijden gewonnen, hierdoor is Michigan meerdere keren uit de Big Ten Championship-jacht geduwd. De 62-39 throttling van vorig seizoen was een van de meest bevredigende overwinningen in de rijke geschiedenis van de rivaliteit voor Ohio State-fans en het brak de 10-game winning streak van Michigan tijdens het seizoen.

Ben je benieuwd of jij als student-athlete in aanmerking komt voor een scholarship aan een van deze universiteiten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!