Het college tennis seizoen staat voor veel universiteiten op het punt van beginnen of is zelfs al begonnen. Dat betekent ook dat veel van onze eigen tennissers de komende maanden alles gaan geven om te strijden voor de prijzen. Afgelopen zomer, maar ook afgelopen weken zijn er weer meer tennissers naar Amerika vertrokken om aan hun college avontuur te beginnen. Allemaal jongens en meiden die aan het begin staan van hun eerste ‘echte’ seizoen.

In dit artikel hebben we een aantal van deze nieuwelingen bewust uitgelicht, ‘rookies’ waarvan wij denken dat ze iedereen kunnen gaan verrassen komend seizoen.

Nadat sommigen afgelopen fall al warm hebben kunnen draaien, is het nu tijd voor het echte werk. Wij hebben het volste vertrouwen in onze toppers en weten zeker dat ze gaan shinen. In dit artikel stellen we vijf (of eigenlijk zes) van deze toppers aan jullie voor. Weten wie dit zijn en waar ze spelen? Lees dan snel verder.

Sophie Schouten – University of Houston

Sophie Schouten

UTR: 9.12
Universiteit: University of Houston
Divisie/ Conference: NCAA I, American Athletic Conference

Na jarenlang bij de Amjoy Tennis Academy getennist te hebben, was Sophie afgelopen zomer meer dan klaar om de overstap te maken naar Amerika.

Afgelopen fall semester heeft Sophie kunnen gebruiken om te wennen aan het niveau en alle andere omstandigheden in the States. Nu, een half jaar later heeft ze enorm veel tijd doorgebracht op de tennisbaan om te trainen met haar nieuwe team en is ze ready om met haar team voor de overwinningen te gaan strijden.

Extra leuk, Sophie speelt vannacht haar eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen het tennisteam van Texas A&M! Go Sophie! Go Cougars!

Maikel de Boes – Northern Arizona University

Maikel de Boes

UTR: 12.15
Universiteit: Northern Arizona University
Divisie/Conference: NCAA I, Big Sky Conference

Dat Maikel geen probleem had om te wennen bewees hij afgelopen fall semester direct. Met een aantal ATP punten op zak vertrok hij naar Arizona om zich daar als freshman bij het tennisteam te voegen.

Intussen heeft de Belg al twaalf wedstrijden in de single gespeeld, waarbij hij maar liefst tien keer als winnaar van de baan stapte. Hij won zelfs het ITA Division I Men’s Mountain Regional Championships in de C categorie. In de dubbel wist hij samen met zijn dubbelpartners ook al zeven wedstrijden winnend af te sluiten.

Eigenlijk zou Maikel gisteren al zijn eerste wedstrijd van het team seizoen spelen, echter ging de wedstrijd tussen Northern Arizona en Bryant vanwege weersomstandigheden niet door. Zaterdag hoopt Maikel alsnog zijn eerste wedstrijd voor zijn universiteit te spelen.

Cian Mikkelsen

Cian Mikkelsen – Harding University

UTR: 10.75
Universiteit: Harding University
Divisie/Conference: NCAA II, Great American Conference

Cian is nog geen twee weken in Amerika en staat desondanks gewoon in ons lijstje. Hij vertrok 7 januari naar the States en pakte in de laatste weken van zijn voorbereiding in Nederland nog mooi een tweede plek in de dubbel mee op het Nederlands kampioenschap onder 18. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij deze vorm meegenomen heeft en komend seizoen kan gaan verrassen.

Cian moet nog wel iets langer wachten tot hij zijn eerste wedstrijd mag spelen, op 2 februari speelt Harding hun eerste wedstrijd tegen Hendrix College. Genoeg tijd voor Cian dus om zijn nieuwe teamgenoten nog wat beter te leren kennen en op elkaar ingespeeld te raken.

Lena Beckx – University of Idaho

Lena Beckx

UTR: 8.30
Universiteit: University of Idaho
Divisie/Conference: NCAA I, Big Sky Conference

In haar eerste semester in Idaho wist Lena direct een paar mooie overwinningen te noteren tegen betere tegenstanders, speelde ze een paar spannende wedstrijden en heeft ze bovenal enorm veel trainingsuren gemaakt. In de dubbel wist ze zelfs al een finale plaats te noteren tijdens een van de toernooien.

Net als Cian moet ook Lena nog even wachten voordat ze haar eerste wedstrijd van het seizoen kan spelen, op 2 februari staat haar universiteit tegenover de Air force Academy.

Mike en Quinn Groenendijk

Mike Groenendijk – Lee University

UTR Mike: 10.74
UTR Quinn: 10.84
Universiteit: Lee University
Divisie/Conference: NCAA II, Gulf South Conference

De broertjes Groenendijk zijn de laatste die we aan je voor willen stellen om komende tijd in de gaten te houden. Ze vertrokken afgelopen zomer samen naar Amerika én ook nog eens naar dezelfde universiteit. Mike als master student en Quinn als freshman.

Afgelopen maanden hebben beide jongens enorm hard getraind en hebben ze meerdere mooie wedstrijden gespeeld tegen sterke tegenstanders op verschillende grote toernooien.

Quinn Groenendijk – Lee University

Mike speelde afgelopen fall al zestien officiële wedstrijden in de single, en ook nog eens vijf in de dubbel. Waarbij hij regelmatig verwikkeld was in een spannende drie setter (tegen betere tegenstanders).

Quinn ontwikkelde zich de afgelopen maanden tot een echte dubbelspecialist. Hij wist met zijn Portugese dubbelpartner zelfs de ITA Division II Men’s & Women’s South Regional Championships in de C categorie te winnen.

Mike en Quinn moeten nog even wachten op hun eerste wedstrijd van dit semester. Op 4 februari speelt Lee University ‘pas’ haar eerste wedstrijd tegen Milligan University.

Dit zijn natuurlijk niet de enige tennissers die de komende maanden weer in actie zullen komen, we weten zeker dat ook alle andere tennissers weer topprestaties neer gaan zetten. Houd daarom onze socials goed in de gaten om de prestaties van deze zes toppers te volgen, maar ook die van al onze andere tennissers.

Wil je zelf ook naar Amerika om tennis en studeren te combineren? Vul dan vrijblijvend dit kennismakingsformulier en we nemen graag contact met je op om jou mogelijkheden te bekijken.