College tennis in de Verenigde Staten is groeiende. Steeds meer jonge tennissers en tennissters zien dit als de ‘route naar de top’ van de tenniswereld en wij begrijpen dat wel. Graag stippelen wij een aantal voordelen uit van college tennis. Lees snel verder waarom college tennis de ideale volgende stap voor jou is!

Systeem

Het systeem in de Verenigde Staten is uniek. Er worden studiebeurzen uitgedeeld op basis van jouw kwaliteiten als sporter en/of als student. Deze studiebeurzen staan vaak aan de basis van de definitieve keuze om college tennis te gaan spelen in de Verenigde Staten. Sporten en studeren in de Verenigde Staten is anders dan in alle andere landen omdat je hier de combinatie kan blijven maken. Je hoeft niet voor het een of het ander te kiezen.

Sociale Aspect

De sociale kant van het verhaal mogen we ook niet vergeten. College tennis in de Verenigde
Staten geeft jou de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die overal ter wereld vandaan komen. Je doet veel dingen samen met je teamgenoten. Denk bijvoorbeeld aan trainen, wonen en samen afreizen naar jullie wedstrijden. Het feit dat Amerikaanse universiteiten deze studiebeurzen uitdelen geeft veel mensen de kans om een unieke ervaring op te doen als ‘student-athlete’ in de Verenigde Staten.

Sportcultuur

Amerikanen zijn bijna allemaal sportfanaten. Dit zie je terug in de bezoekersaantallen. Iedereen is trots op ‘hun’ school en ze komen dan ook maar wat graag kijken naar degenen die studiebeurzen ontvangen om ‘hun’ school te vertegenwoordigen. De meeste tennissers die college tennis spelen in de Verenigde Staten ervaren dit als een teken van waardering en respect.

Faciliteiten

College tennis in de Verenigde Staten kent bijna geen grenzen. Scholen geven veel geld uit aan studiebeurzen en aan de faciliteiten om de prestaties zoveel mogelijk te bevorderen.

Ben jij enthousiast en heb jij de ambitie om later ook te tennissen en studeren (slamstox tennis info) in Amerika, dan komen wij graag met je in contact via info@slamstox.com