Een interview met Field Hockey specialist Marle van Dessel

Op 8 december wordt alweer de derde jaarlijkse Slamstox field hockey showcase georganiseerd! Daarnaast vindt er dit jaar voor het eerst een extra college field hockey training plaats, op 7 december. We hebben onze field hockey manager Marle van Dessel allerlei vragen gesteld over de showcase, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten.

Wat houdt de field hockey showcase in?

Onze showcase is eigenlijk een grote “voorspeeldag”. Amerikaanse coaches komen naar Nederland om te scouten voor hun college teams. Recruiten noemen ze dat. We vinden het belangrijk dat het niet alleen een event is waarop je jezelf in de kijker kunt spelen, maar dat je er ook veel van kunt leren. Zo komen er ervaren trainers om je gave nieuwe skills te leren en er zijn ex-college field hockey speelsters die je alles kunnen vertellen over hun levens daar. Ook is het een super leuk moment om andere meiden te ontmoeten met dezelfde dromen en ambities. Lees hier over de ervaring van Eva Kluskens op onze Showcase van 2021 en hieronder check je de after movie van afgelopen jaar.

Hoe komt de showcase eruit te zien?

Bij aankomst hoor je in welk team je zit en ontvang je jouw eigen Slamstox hesje met nummer. De dag begint met een welkomstwoord, waarna je met je eigen team onder begeleiding een warming-up doet. Daarna gaan we hockeyen! Eerst een lekkere training om er in te komen, daarna een hele wedstrijd van 70 minuten op volledig veld. Na de wedstrijd heb je de tijd om snel te douchen en wat te eten. Hierna volgen nog speed dates met de Amerikaanse coaches voor de speelsters waarmee de coaches in gesprek willen.

Hoe ziet de college field hockey training eruit?

De college field hockey training is bedoeld om jou een beter beeld te geven van hoe het hockeyen eraan toegaat in de USA. Er komen een aantal ervaren (Amerikaanse) coaches training geven. Hierdoor kun je veel leren, maar ook al een wat beter beeld krijgen van de Amerikaanse trainingsstijl.

De opzet lijkt wat anders dan afgelopen jaren. Kun je hier wat meer over vertellen?

Zeker! Om jouw tijd om gezien te worden door de coaches te maximaliseren, hebben we ervoor gekozen om dit jaar de Showcase in tweeën te splitsen met een ochtendgroep en een middaggroep. Hierdoor spelen alle deelnemers op één veld en hoeven de coaches dus niet meer hun aandacht te verdelen. Er zullen minder pauzes in de dag zitten, waardoor de dag minder lang duurt terwijl je netto hockey tijd hetzelfde blijft! Ook geeft dit de mogelijkheid om een volledige wedstrijd van 70 minuten te spelen.

Moeten speelsters aan allebei de events meedoen? (FH training & de showcase)

Nee hoor, dat hoeft zeker niet. De college field hockey training is een vrijblijvend, extra moment om kennis te maken met het Amerikaanse spelletje en vooral bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van wat je te wachten staat als je eenmaal in de USA bent. Het kan ook een super fijn moment zijn om, als je nog niet in het proces zit, te besluiten of dit iets is wat bij je past en in de toekomst ook wilt doen. De showcase op 8 december is hét moment om je in de kijker te spelen, dan komen alle coaches.

Welke coaches komen er naar de showcase?

We maken binnenkort bekend welke coaches aanwezig zullen zijn! Afgelopen jaren hebben coaches van o.a. deze universiteiten onze showcase bezocht:

 • University of New Hampshire
 • Limestone University
 • Bryant University
 • University of Connecticut
 • Harvard University
 • Duke University
 • Temple University
 • James Madison University
 • Ohio University
 • University of California Berkeley
 • Delaware University
 • Northwestern University
 • Monmouth University
 • Providence College
 • Cornell University
 • Syracuse University
 • Fairfield University

Afgelopen jaar waren er coaches van 20(!) universiteiten!

Wat gebeurt er als speelsters niet in contact komen met coaches tijdens de showcase?

Tijdens de showcase is het inderdaad mogelijk om in contact te komen met coaches.  Aan het einde geven de coaches aan met welke speelsters ze graag al in gesprek willen gaan. Zij krijgen dan een “speeddate”. Dit is een kort gesprekje waarin je al wat meer leert over de coach en de universiteit. Geen “speeddate”? Dan is er niets aan de hand! De showcase is namelijk maar een onderdeel van jouw recruiting proces. Een groot deel vindt buiten de showcase om plaats. Jouw Slamstox begeleider zorgt ervoor dat jij ook voor en na de showcase online in contact komt met universiteiten die goed bij jou passen.

Waar vind ik meer informatie?

Meer (praktische) informatie over de showcase en de college field hockey training vind je hier. Stel je vragen ook gerust aan onze field hockey manger Marle via marle@slamstox.com.

Ben jij enthousiast geworden en wil je jezelf graag aanmelden voor de training en/of de showcase? Dat kan! Klik snel op onderstaande button en meld je aan!