Living the dream coming true! Kim van der Meulen vertrekt dit weekend naar UC Davis in California om te studeren en te hockeyen voor UC Davis Field Hockey! Een mooi verhaal dat zelfs door het Eindhovens Dagblad is opgepikt (zie artikel over de dromen van Kim), en dat nog veel mooier gaat worden voor Kim in the US.

Na vorig jaar de overstap gemaakt te hebben naar de Eindhovense topclub MHC Oranje-Zwart was het doel van Kim om dit jaar cum laude haar HAVO te halen en om vervolgens in Amerika haar studie en hockeyloopbaan te vervolgen en haar droom te volgen.

Samen met Kayleigh Schmitz en Pedro Mol van Slamstox Scholarships is Kim het traject voor een plek in Amerika begonnen en uiteindelijk had ze de keuze uit 11 verschillende full scholarship aanbiedingen. UC Davis (academisch een van de beste scholen in de US) bleek het beste te passen, zowel qua studie als qua hockey. Dat het harde werken in Amerika goed bij Kim zal passen, daar zijn we van overtuigd. Naast haar geweldige studieresultaten en prestaties bij Oranje-Zwart, werkt ze maar liefst 5 verschillende baantjes!

Inmiddels heeft Kim haar kledingmaten al doorgegeven voor de nieuwe outfits en heeft ze haar nieuwe hockeystick al uitgekozen. Er is vorig jaar bij UC Davis ook een gloednieuw hockeyveld geplaatst, dus Kim daar kun je goed op vooruit!

By the way, dat je uit een fietsland als Nederland komt zal ook goed van pas komen; Op de campus van UC Davis ligt namelijk een enorme “Bike Circle”, een rotonde speciaal voor fietsers. UC Davis is de nummer 1 universiteit in Amerika als het gaat om aantal studenten en leraren die dagelijks fietsen!

Kim, we vonden het gaaf om de afgelopen maanden met je samen te werken en we gaan je zeker blijven volgen. Heel veel succes en plezier gewenst!