Living the dream! Slamstox tennis player Lucas Marinelli vertrekt morgen naar University of San Francisco om te gaan studeren en tennissen voor de San Francisco Dons! 

Naast dat hij goed kan tennissen, weet Lucas ook het een en ander van scheikunde. Hij heeft aan Leiden University zijn bachelor in scheikunde gehaald en heeft daar meerdere onderzoeken verricht. Voor Lucas was het tijd voor een volgend avontuur. Samen met Pedro Mol van Slamstox ging Lucas op zoek naar een Amerikaanse universiteit die bij hem paste. Het liefst op een goede (warme) locatie, een hoog niveau van scheikunde (master) en een tennis programma waar hij verder kan groeien als speler.

Na meerdere aanbiedingen te hebben overwogen viel de keuze uiteindelijk duidelijk op San Francisco met tennis coach Pablo Pires de Almeida. Toen ze aan Lucas vroegen wat hij precies aan research had gedaan, was zijn antwoord: “I’m doing research in the group of MCBIM (Metals in Catalysis, Biomimetics & Inorganic Materials) where I am working on platinum and palladium based complexes with tetradentate ligands”….

Wij haakten hier even af, maar gelukkig was de Program Director onder de indruk en kon Lucas zelfs na de deadline nog deelnemen aan het programma.
De University of San Francisco kiest jaarlijks 2 studenten uit die het ambitieuze Master’s Program in Chemistry mogen volgen aan de universiteit, en dit jaar is Lucas er een van!

Lucas, we vonden het gaaf om met je te werken en zijn ervan overtuigd dat je een fantastische en leerzame tijd tegemoet zult gaan in de States. We gaan je zeker met veel interesse blijven volgen en kijken uit naar ons volgende potje tennis in de zomer! Heel veel plezier en geniet van het leven als een student-athlete! Go Dons!