Tijdens Hemelvaart 2018 is Slamstox wederom als sponsor aanwezig van het NK Strokeplay t/m 18 jaar op GC De Dommel. We zullen hier presentaties geven over college golf en scouten voor universiteiten en coaches die op zoek zijn naar talentvolle spelers. Hoog tijd voor een top 10!

Zoals al decennia lang word bewezen is college golf de perfecte manier om de stap te maken van amateurspeler tot professional. Sinds de start van college golf, spelen de beste amateurs van Amerika eerst in college voordat ze professional worden. Beroemde voorbeelden hiervan zijn Jack Nicklaus (Ohio State University) en Arnald Palmer (Wake Forest university).

Tegenwoordig komen de spelers die college golf spelen uit de hele wereld. Hier kunnen ze onder de beste omstandigheden trainen en in de sterkste velden strijden om titels binnen te slepen. Naast het hoge niveau op golfgebied, leer je als college golfer tijdens je carrière in college ook hoe het is om veel te reizen. Daarnaast volg je een goede universitaire opleiding, leer je goed plannen, spelen in een team en behaal je aan het eind van de (college) rit een sterk diploma.

Dat de weg naar professioneel golf via college populair is, is in de laatste jaren alleen maar duidelijker geworden. Het overgrote deel van de pro’s heeft in college gespeeld.  In Amerika bestaan er maar liefst 1,400 scholen en universiteiten met een golf team! Deze scholen zijn verdeeld in meerdere divisies, en het niveau tussen de scholen kan enorm verschillen. Maar wat zijn nu de best presterende college golf teams in Amerika en welke spelers hebben ze voort gebracht over de afgelopen jaren?

Bekijk de top 10 van Slamstox:

  1. University of Arizona: de bekendste speler van deze school is nog altijd Jim Furyk met in totaal 17 PGA tour overwinningen waaronder de 2003 US open. In totaal heeft Furyk over de afgelopen jaren meer dan $67 miljoen bij elkaar gespeeld en hij heeft zelfs de #2 positie op de wereld ranglijst bereikt. Naast Furyk komen er nog ander bekende spelers van deze school zoals Rory Sabbatini, Ted Purdy, Ricky Barnes en Robert Gamez.
  2. University of Alabama: Inmiddels is Justin Thomas misschien wel de bekendste speler van Alabama. Het afgelopen seizoen won Thomas in totaal 6 keer op de PGA tour en ook dit jaar is hij weer goed opdreef en heeft hij halverwege en het 2017-2018 seizoen alweer 2 overwinningen te pakken en een totaal prijzengeld van meer dan $5 miljoen. Andere spelers van Alabama zijn Jerry Pate (US open Champ), Bud Cauley, Steve Lowery, Jason Bohn, Dicky Pride en Michael Thompson.
  3. University of Florida: misschien wel de bekendste speler van deze school is Mark Calcavecchia. De golfer die inmiddels al op leeftijd is won in zijn carrière 13 PGA tour toernooien waaronder een Open Championship. Ook Billy Horschel komt van de Florida Gators, Horschel won in 2016 de Fedex cup en de bonus van $10miljoen die hier bij hoort. Andere voormalig spelers zijn: Matt Every, Brain Gay, Camilio Villegas en Dudley Hart.
  4. Oklahoma State University: Oud OSU speler Ricky Fowler is op dit moment een van de meeste geliefde spelers op de PGA tour en ook één van de beste. Hij heeft nog maar 4 overwinningen tot nu toe maar heeft in de 204 toernooien die hij gespeeld heeft al 60 keer een top 10 plaats veroverd. Andere voormalig spelers van Oklahoma State zijn: Hunter Mahan, Scott Verplank, Charles Howell III, Bo van Pelt, Morgan Hoffman Edward Loar en Michael Bradley.
  5. Georgia Tech: De beste spelers die Georgia Tech heeft voort gebracht zijn Steward Cink en Matt Kuchar. Zij hebben allebei al meerdere overwinningen op hun naam staan en Cink heeft zelfs al The Open Championship gewonnen. Samen hebben ze voor ongeveer $78 miljoen aan prijzen geld binnen getikt. Troy Matteson, Chesson Hardley, Bryce Molder, Robert Castro and Cameron Tringale zijn andere bekende spelers die van deze school af komen.
  6. Arizona State University: Phil Mickelson is de beste speler die Arizona State heeft voort gebracht. Phil heeft jaren lang nummer 2 van de wereld gestaan en heeft inmiddels 5 major overwinningen behaald. Naast zijn major overwinningen heeft hij nog 38 andere PGA tour titels gewonnen. Andere bekende spelers van deze university zijn Paul Casey, John Rahm, Billy Mayfair, Pat Perez, Chez Reavie and Jim Carter.
  7. Stanford University: Stanford staat natuurlijk ook bekend om het uitermate hoge academisch niveau, maar daarnaast is Stanford ook een school die een aantal erg goede golfers voort heeft gebracht. Tiger Woods heeft in zijn enige jaar dat hij college golf speelde voor Standford gespeeld. Naast Tiger zijn er nog een aantal andere PGA tour spelers die voor deze school hebben gespeeld, waaronder Patrick Rogers, Zack Miller, Bob Rosburg, Notah Begay en Sandy Tatum.

  8. Wake Forest University: Wake Forest in North Carolina heeft misschien wel een van de grootste golf legendes aller tijden voort gebracht, namelijk Arnold Palmer. Palmer won gedurende zijn carrière 62 keer op de PGA tour waaronder meerdere majors, tot zijn overlijden was hij misschien wel een van de grootste ambassadeurs van de golf sport en zijn naam zal voor altijd verbonden blijven aan golf. Naast Palmer hebben ook spelers zoals Webb Simpson, Jay Haas, Curtis Strange, Lanny Wadkins, Jim Simons, Billy Andrade, Bill Haas, Kyle Riefers en Len Mattiace voor Wake Forest gespeeld.
  9. University of Texas: De Texas Longhorns brengen ook al jaren top spelers voort en één van de meest bekende spelers op dit moment is Jordan Spieth. Spieth heeft in zijn erg korte carrière al 11 overwinningen te pakken waaronder de Masters en hier zullen zeker nog veel titels bij gaan komen. Andere bekende spelers van Texas zijn: Ben Crenshaw, Tom Kite, Justin Leonard, Mark Brooks, Phil Blackmar, Harrison Frazer en Brandel Chamblee die samen ook 62 PGA tour overwinningen hebben behaald.

  10. University of Georgia: Bubba Watson is op dit moment de bekendste nog spelende pro van Georgia. Bubba heeft ondertussen 11 PGA tour overwinningen behaald waaronder 2 Masters titels. Naast Bubba zijn ook Erik Compton, Brendon Todd, Chris Kirk, Brian Harman, Patrick Reed, Harris English, Russell Henley en Hudson Swafford voormalig spelers van deze universiteit.

Naast deze 10 universiteiten zijn er natuurlijk nog vele andere top scholen in Amerika die vele succesvolle Tour Professionals hebben voort gebracht. Al deze spelers hebben zich met grote stappen kunnen ontwikkelen tijdens hun jaren in college en hebben een groot gedeelte van hun succes te danken aan de ervaringen die ze hier op hebben gedaan.

Ben jij een ambitieuze golfer en ben je benieuwd naar welke universiteiten bij jou zouden passen? Neem contact op met ons voor een gratis evaluatie!