Op Amerikaanse universiteiten vinden talloze tradities plaats die ver teruggaan in de tijd. Elke universiteit heeft zijn eigen unieke tradities, in allerlei vormen en groottes. In deze blog vertellen we je meer over een aantal van deze grote tradities op Amerikaanse universiteiten.

Homecoming

Een van de meest gevierde tradities op Amerikaanse universiteiten is ‘homecoming’. Het is een jaarlijks evenement waarbij oud-studenten terugkeren naar hun school. Vaak valt dit samen met een belangrijke American football wedstrijd of een gala.

Game Day experience

Het bijwonen van een sportevenement op een Amerikaanse universiteit is totaal anders dan een sportevenement in Nederland. Het is namelijk niet alleen gericht op de sport en het spel zelf, maar ook vooral op de hele ervaring eromheen. Studenten en fans van de universiteit verzamelen zich vaak uren van tevoren buiten het stadion voor uitgebreide tailgate-feesten. Tijdens zo’n tailgate wordt er gebarbecued, worden er spelletjes gespeeld en wordt er gedronken. Kortom, is er een hele hoop gezelligheid.

Afstudeerceremonies

De afstudeerceremonie is een groot evenement op de meeste universiteiten in Amerika. De afstudeerders worden in het zonnetje gezet en mogen hun welverdiende diploma’s in ontvangst nemen. De ceremonies vinden vaak plaats in grote stadions, zodat alle vrienden en familie aanwezig kunnen zijn. Ouders en familie van over de hele wereld komen over gevlogen voor dit speciale moment. Deze afstudeerceremonies worden natuurlijk afgesloten met de welbekende hoedjes die allemaal de lucht in gegooid worden.

Spring Break

Spring Break is een bekende traditie onder Amerikaanse universiteitsstudenten. Tijdens deze vakantie trekken de studenten massaal naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Florida of Mexico.

Rivaliteit tussen de verschillende universiteiten

Veel Amerikaanse universiteiten hebben historische rivaliteit met andere universiteiten, vooral op het gebied van sport. Wedstrijden tussen rivaliserende teams worden vaak met veel enthousiasme en trots gevolgd door (oud-)studenten en supporters. Een voorbeeld van twee rivaliserende universiteiten zijn Harvard University en Yale University. Sinds 1875 vindt jaarlijks in november de football wedstrijd plaats tussen de scholen. Deze wedstrijd wordt ook wel ‘The Game’ genoemd.

Naast deze bekendere en relatief normalere tradities die plaatsvinden op bijna iedere universiteit in Amerika zijn er natuurlijk nog een aantal tradities die specifiek plaatsvinden op maar één universiteit in het land. Hieronder lichten we ook een aantal van deze tradities toe.

Birthday dunk

Gewoonlijk worden verjaardagen gevierd met feestelijke bijeenkomsten of een heerlijk diner in een leuk restaurant. Maar als je een student bent aan het Occidental College in Los Angeles, neemt je verjaardag een andere wending. Al vele jaren bestaat er een traditie om de jarige onder te dompelen in de fontein. Het bijzondere aan deze traditie is dat het op elk moment van de dag kan plaatsvinden. Je kunt uit bed gehaald worden, weggeplukt worden uit de eetzaal of zelfs uit de les gehaald worden. Zelfs voormalig President Obama, tevens oud student van Occidental, moest er in het verleden bijna aan geloven..

Baker House Piano Drop

Sinds 1972 laten studenten van Massachusetts Institute of Technology eens per jaar een piano van het dak vallen. Het evenement vindt plaats op Drop Day, de laatste dag dat studenten hun vakken kunnen laten vallen voor het voorjaarssemester. Een wel letterlijke verlating van het begrip ”laten vallen.” Misschien moeilijk te geloven, maar het gebeurt echt, check de video met beelden hier.

The mini 500 (Georgia Tech)

De Mini 500 is een jaarlijkse driewielerrace van Georgia Tech University. Het evenement wordt sinds 1969 georganiseerd en vindt ieder jaar plaats op de vrijdagmiddag voor de Homecoming American Football wedstrijd. Teams, bestaande uit zeven leden (vier racers en drie pitcrew leden) dienen acht rondes te races op ‘Peter’s Parking Deck’. Elk team moet zijn voorband in de loop van de race drie keer wisselen, meestal na de tweede, vierde en zesde ronde. Alle teams proberen alle acht de rondes natuurlijk zo snel mogelijk af te leggen zonder hun driewieler te vernielen. Leuke beelden gegarandeerd, check het hieronder.

THON-weekend

Het THON-weekend is een 46 uur durende feestmarathon zonder zitten en slapen dat elk jaar in februari op Penn State University plaatsvindt. De marathon is voor een goed doel: het grootste deel van de opbrengst gaat naar het Four Diamonds Fund voor de bestrijding tegen kinderkanker. THON heeft intussen meer dan 114 miljoen dollar opgehaald voor het goede doel sinds de traditie begon in 1977.

Bovenstaande tradities zijn natuurlijk maar een kleine greep uit de rijke geschiedenis van Amerikaanse tradities, er zijn er nog veel meer te vinden. Wil je deze college tradities van dichtbij meemaken en ook student-athlete worden? Vul dan dit formulier in en wij nemen graag contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.