Net als in 2022 zal ook dit jaar een slamstox student-athlete of the year uitgeroepen worden. Een atleet uit onze eigen community, gekozen door jullie. Om het stemmen iets makkelijker te maken hebben wij een shortlist samen gesteld waarin grotendeels alle sporten zijn vertegenwoordigd.

Lees snel verder en ontdek wie er allemaal genomineerd zijn. Hebben we iemand gemist, die volgens jou ook zeker een nominatie verdiend. Let us know en misschien verdiend hij/zij wel een wildward voor de final 5. Onder aan de lijst kun je ook doorklikken naar het stemformulier, om direct jou stem uit te brengen op jouw persoonlijke favoriet.

Bente Pernot

Sport: Women’s Soccer
Universiteit: San Jose State University
Jaar: Freshman

Keepster Bente Pernot maakte afgelopen zomer de overstap vanuit de jeugd van PSV naar Amerika en maakt sinds dien onderdeel uit van het voetbalteam van San Jose State University, Californië. In haar eerste seizoen speelde Bente al meteen maar liefst zeventien wedstrijden waarin ze tot 74 reddingen kwam. Dit resulteerde in een gemiddelde van 0.89 tegendoelpunt per wedstrijd. Ze keepte een indrukwekkend seizoen, waarin ook het team de nodige prestaties neerzette; ze wonnen de Conference en namen voor de derde keer in de geschiedenis deel aan het NCAA tournament. Individueel werden haar prestaties beloond met meerdere awards, zo werd ze uitgeroepen tot Conference Freshman of the year en Conference tournament MVP.

Teun van der Donk

Sport: Men’s Soccer
Universiteit: Northeast Community College
Jaar: Freshman

Net als Bente maakt ook Teun van der Donk afgelopen zomer de overstap naar Amerika. Zijn eerste voetbalseizoen bij Northeast Community College is meer dan geslaagd. Het voetbalteam van de Hawks wonnen maar liefst negentien keer, speelden vijf keer gelijk en verloren uiteindelijk maar één wedstrijd. Teun is verdediger en speelde in totaal 23 van de wedstrijden en leverde hierin in totaal negen assists. Aan het einde van het seizoen werd hij bekroond met een uitverkiezing tot First team All-Region en NJCAA Second Team All-America.

Jessie Eijbersen

Sport: Women’s Soccer
Universiteit: Northeast Community College
Jaar: Freshman

Jessie Eijbersen speelt sinds de zomer van 2022 voor het Hawks women’s soccer team van Northeast Community College. De voetbalster die als aanvaller speelt was in haar eerste seizoen meteen goed voor maar liefst 21 doelpunten en 13 assists in de 23 wedstrijden die ze speelde. Wat neer komt op bijna één goal per wedstrijd! In vier wedstrijden was ze zelfs zo belangrijk voor het team door het maken van het winnende doelpunt. Ze zag haar prestaties uiteindelijk bekroont worden met een uitverkiezing voor first team All-Region.

Sander Jong

Sport: Men’s Tennis
Universiteit: Texas Christian University
Jaar: Senior

Tennisser Sander Jong speelt voor Texas Christian University. De senior van TCU bereikte afgelopen fall de finale van het ITA National Fall Championship in het dubbelspel. In januari wist hij bovendien met zijn team voor het tweede jaar National Champion Indoor te worden. Een bizar knappe prestatie. Inmiddels staat Sander op plek 16 in de ITA Doubles Rankings, plek 60 in de ITA Single Rankings en zag hij zijn prestaties al eens bekroond worden met de titel ”player of the week”.

Florentine Dekkers

Sport: Women’s Tennis
Universiteit: Kansas State University
Jaar: Sophomore

Florentine Dekkers is momenteel bezig met haar tweede seizoen voor het Kansas State women’s tennisteam. De speelster die vorig seizoen benoemd werd tot het 21-22 Academic All-Big 12 Rookie team, speelt intussen al als #1 in het tennisteam. Ze neemt haar rol als teamleider serieus en inspireert haar teamgenoten om op hun beurt ook het beste spel te laten zien. Haar uitstekende vaardigheden, strategisch inzicht en vastberadenheid om te winnen lijken intussen onmisbaar te zijn voor het team. Florentine wist bovendien tot op heden bijna al haar wedstrijden winnend af te sluiten.

Daniel de Jonge

Sport: Men’s Tennis
Universiteit: Pepperdine University
Jaar: Graduate Student

Daniel de Jonge speelt sinds 2019 voor Pepperdine University, Californië. Na in het verleden al uitgeroepen te zijn geweest tot ITA Regional Rookie of the Year en ITA Regional Most Improved Senior. Mede door zijn goede seizoenstart dit jaar heeft Daniel al vier (!) keer de titel ” single player of the week” gewonnen. Daarnaast staat Daniel momenteel ook nog eens op plek 63 op de ITA Singles Rankings en op plek 49 in de Doubles Rankings.

Stian Klaasen

Sport: Men’s Tennis
Universiteit: University of San Diego
Jaar: Freshman

Stian Klaassen speelt sinds de zomer van 2021 voor het men’s tennisteam van de University of San Diego. Na in zijn eerste seizoen direct geblesseerd te zijn geraakt en niet in actie te zijn gekomen, is Stian nu direct sterk begonnen aan het seizoen, samen met zijn dubbelpartner heeft hij zelfs al eens de titel ”Team of the week” binnengesleept. Zijn prestaties in het huidige seizoen tot dusver; acht overwinningen in het enkelspel en zeven in het dubbelspel.

Stijn Slump

Sport: Men’s Tennis
Universiteit: Middle Tennessee State University
Jaar: Graduate student

Stijn maakt al sinds 2018 deel uit van het Middle Tennessee State University men’s tennisteam. De graduate student werd vorig jaar nog verkozen tot Conference USA Player of The Year en speelt momenteel op de positie #1 of #2 binnen het team. In het huidige seizoen staat de teller voor Stijn inmiddels op vijftien overwinningen in het enkelspel en al zeventien in het dubbelspel. Bovendien is MTSU nog steeds ongeslagen in de Conference.

Amina Maatoug

Sport: Women’s Track & Field / Cross Country
Universiteit: Duke University
Jaar: Sophomore

Afgelopen zomer maakte Amina de overstap van de universiteit van Leiden naar Duke University. En zeker niet zonder succes: de 20-jarige Leidenaar heeft intussen al de nodige schoolrecords aan diggelen gelopen. De 3000m, DMR en het indoorrecord van de mile staan nu allemaal op haar naam geschreven. Maar dat is nog niet alles, Amina is ook nog eens benoemd tot de Women’s Track MVP of the Meet op de ACC Championships en was ze actief tijdens de Nationals.

Lars Laros

Sport: Men’s Track & Field
Universiteit: Wingate University
Jaar: Freshman

Sinds dit schooljaar maakt Lars Laros onderdeel uit van het atletiekteam van Wingate University. Intussen heeft hij al heel wat indrukwekkende prestaties neergezet. Zo heeft hij met het relay team van Wingate de eerste plaats veroverd op de Conference Championships en hebben ze maar liefst twee records gebroken: het schoolrecord en conference record! En dat is nog maar het begin, want Lars heeft zich nu al weten te plaatsen voor de NCAA-kwalificaties op de 1500m.

Eline Mast

Sport: Women’s Track & Field
Universiteit: Houston Baptist University
Jaar: Freshman

Onze freshman Eline Mast studeert en loopt op dit moment voor Houston Christian University. Tijdens haar eerste indoor seizoen heeft ze al direct haar naam in de boeken weten te lopen, ook wist ze bovendien een schoolrecord op de DMR binnen te slepen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze al diverse wedstrijden gewonnen en maar liefst drie van haar persoonlijke records verbeterd.

Ilse Steigenga

Sport: Women’s Track & Field
Universiteit: University of Pittsburgh
Jaar: Junior

Ilse Steigenga is inmiddels in haar derde jaar bij Pittsburgh en maakt deel uit van het Track & Field team. Dit jaar heeft Ilse een top seizoen: ze maakt onderdel uit van het First Team All American, All-Second ACC Team, en staat op de vijfde positie op het onderdeel verspringen, van heel Amerika. Een uitzonderlijke prestatie voor een meerkampster. Ook werd Ilse recent nog eens verkozen tot Mid-Atlantic Region en Pittsburgh vrouwelijk atleet van het jaar.

Raf Hendriks

Sport: Men’s Swimming
Universiteit: St. Cloud State University
Jaar: Junior

Talent Raf Hendriks heeft ook in zijn derde jaar weer laten zien wat hij kan. Na een transfer laat hij zich op dit moment gelden voor St. Cloud State University. Dit seizoen mocht Raf niet één, niet twee, maar maar liefst drie conference titels toevoegen aan zijn erelijst! Daarnaast zwom hij nog naar een mooie derde plek op de 200m vrij tijdens het eindtoernooi. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft een record gezwommen op de 100 meter rugslag en 200 meter vrije slag en sloot hij af met nog een schoolrecord op de 200 meter team estafette.

Nyls Korstanje

Sport: Men’s Swimming
Universiteit: North Carolina State University
Jaar: Senior

Onze 22-voudig(!) All-American Nyls die naast het zwemteam van NC State ook uitkomt voor het Nederlands team is ook in zijn senior year niet te missen. Als Atlantic Coast Conference Men’s Scholar-Athlete of the Year for Swimming & Diving heeft hij weer de nodige topprestaties geleverd voor zijn universiteit. Nyls heeft dit seizoen met het estafetteteam niet alleen het schoolrecord maar ook het NCAA record verpulverd op de 200 wisselslag. Ook heeft hij flink bijgedragen aan de Pack men’s ACC conference title, die hij met het hele team binnensleepte. Door onder andere zijn al zijn estafettes te winnen.

Else Praasterink

Sport: Women’s Diving
Universiteit: University of Louisville
Jaar: Sophomore

De successen van Else Praasterink zijn niet te missen. De diver van de University of Louisville mag zichzelf All-American noemen. Met een score van 313.50 op de 3 meter plank heeft ze dit jaar een 8ste plek veroverd tijdens de NCAA Diving Championships. Ze is bovendien de eerste diver van University of Louisville die het gelukt is zo’n prestatie neer te zetten. Naast haar prestaties in Amerika, komt Else ook nog uit voor Team NL, zo sprong ze al eens na een 11e plek op het WK.

Indy Zoontjes

Sport: Field Hockey
Universiteit: Rider University
Jaar: Sophomore

Indy Zoontjes heeft ook de smaak goed te pakken. Ze heeft in haar korte tijd hier in Amerika al flink wat prestaties op haar naam staan. Als middenveldster van Rider University is Indy samen met de rest van haar team dit jaar Conference Champion geworden in de NEC Conference. Maar dat is nog niet alles, zo won ze individueel ook de nodige awards voor haar goede prestaties in het veld en werd Indy benoemd tot lid van het All-Tournament team.

Anthe Nijziel

Sport: Field Hockey
Universiteit: University of Iowa
Jaar: Senior

Iowa State verdedigster Anthe Nijziel bewees ook dit jaar weer van onschatbare waarde te zijn voor haar team. Zo verdiende Anthe een first-team honors. Ze was opnieuw een belangrijke speelster in de Hawkeye verdediging, die zes keer de tegenstander op de nulscore hielden en slechts 8,8 schoten per wedstrijd toelieten in het seizoen 2022. Ze scoorde bovendien zelf maar liefst zes doelpunten en gaf ook nog vijf assists, Anthe eindigde daarmee als derde met het team in de BIG-10 Conference. Vervolgens wist Iowa nog de elite eight te bereiken in het NCAA Tournament. Mede door haar geweldige individuele prestaties mocht ze meedoen aan de NFHCA Senior Game, een geselecteerd senior team van verschillende universiteiten.

Julia Duffhuis

Sport: Field Hockey
Universiteit: University of Delaware
Jaar: Junior

In haar derde jaar in het hockeyteam van de University of Delaware heeft Julia een plek verdient in het 2022 NFHCA Division I Mid-Atlantic All-Region First Team en werd ze uitgeroepen tot de 2022 CAA Defensive Player of the Year. Als team bereikte Delware het NCAA tournament. Individueel werd Julia nog meer bekroond voor haar prestaties, en maakte ze deel uit van het 2022 All-CAA First Team en werd ze geselecteerd voor het 2022 CAA All-Tournament team.

Quirine Comans

Sport: Field Hockey
Universiteit: Syracuse
Jaar: Graduate Student

Quirine speelt sinds de zomer van 2021 voor het Field hockey team van Syracuse. Afgelopen seizoen kwam de co-captain van het team tot 22 wedstrijden waarin ze maar liefst zeventien keer het net wist te vinden en tien assists gaf. Tegen Columbia University scoorde Quirine haar eerste hattrick. Mede door deze geweldige prestaties mocht ook Quirine meedoen aan de NFHCA Senior Game. Daarnaast werd de aanvalster ook opgenomen in het First Team All-American, All- ACC en Mideast All-Region Team.

Axel van Baars

Sport: Men’s Volleyball
Universiteit: Lincoln Memorial University
Jaar: Junior

Axel is nog relatief kort in Amerika, afgelopen januari sloot hij zich pas aan bij het volleybalteam van Lincoln Memorial University. Hij maakte hiermee de overstap van de Nederlandse topdivisie naar Amerika. En met succes; binnen het team ontwikkelt hij zich razend snel en neemt hij een steeds prominentere rol in. Als team wist LMU bovendien dit seizoen de Conference al te winnen.

Puk Stubbe

Sport: Women’s Volleyball
Universiteit: University of Arizona
Jaar: Junior

Natuurlijk kan onze Slamstox Student-Athlete of the Year 2022 niet ontbreken op onze nominatielijst, Puk Stubbe is ook dit jaar weer genomineerd. Ze is momenteel derde jaars bij de University of Arizona en stond in alle 22 wedstrijden die ze speelde ook in de basis. Daarnaast wist ze ook nog eens een career best neer te zetten op het gebied van aantal kills tijdens een wedstrijd: .550 (11 kills in 20 swings).

Felix van Dijk

Sport: Men’s Golf
Universiteit: Illinois State University
Jaar: Senior

Felix beleefd een fantastisch seizoen bij de Illinois State Redbirds! Hij heeft maar liefst 26 rondes gespeeld en daarbij een gemiddelde van 74.3 slagen behaald. Dat zijn indrukwekkende cijfers. Met twee top 10 noteringen en een ongelofelijke score van 67 in één ronde, leidde Felix zijn golf team naar de derde hoogste score ooit in de geschiedenis van Illinois men’s golf. Alsof dat nog niet genoeg was, werd Felix ook nog eens uitgeroepen tot ‘MVC Golfer of the Week’.

Mayka Hoogeboom

Sport: Women’s Golf
Universiteit: Kent State University
Jaar: Senior

Mayka Hoogeboom komt sinds 2020 uit voor het golfteam van Kent State University, Ohio. De senior speelde al meerdere succesvolle seizoenen, zo ook dit jaar. Mayka heeft momenteel een gemiddelde van 72.93 slagen per ronde. Ze staat op dit moment op de 133ste plek van de ranking van alle divisie 1 college golf speelsters. Intussen is ze met haar team ook Conference Champion geworden. Kent State won hiermee voor het 24ste jaar op rij de conference, in hun 25 jaar bestaan!

Zo. Dit waren ze dan, onze genomineerde atleten voor de verkiezing van Slamstox student-athlete of the year. De stembussen zijn intussen open, dus wacht niet langer en breng je stem uit op jouw favoriet. Dan doe je eenvoudig via onderstaande button.