Amerika staat bekend als het land van de mogelijkheden. En dat ervaar je als geen ander als student athlete in college. Maar naast alle leuke dingen die je beleeft tijdens school en je sport, is er op de rustige momenten van jouw sport ook nog zoveel te doen met vrienden en teamgenoten. Benieuwd wat? We hebben de leukste to do’s voor je op een rijtje gezet!

 1. Trips
  Amerika is een fantastisch land om in te reizen! Veel teamgenootjes hebben een eigen auto en vinden het super leuk je mee te nemen naar hun “hometown”. Hoe leuk om te zien waar zij vandaan komen? Met een beetje geluk vind je ook nog iemand bereid om met je naar een van de vele mooie plekken te gaan die het land te bieden heeft. Vaak zijn de bergen, het strand of een grote stad niet ver bij je vandaan. New York City, here you come!
 1. Shoppen
  Winkelen in Amerika is gerust next level te noemen! Van grote fancy malls, tot hippe boetiekjes. Wil je de volledige American Experience? Dan is naar de Walmart en Target gaan een absolute must!
 1. Thanksgiving
  Wanneer we over de American Experience spreken, mag natuurlijk Thanksgiving niet ontbreken. Van oorsprong wordt bij Thanksgiving herdacht dat de Pilgrim Fathers tijdens hun eerste jaar in Amerika worden geholpen te overleven door de inheemse bevolking. Nu is het vooral een moment in november voor families om samen te komen en te genieten van heel veel eten, waaronder de befaamde turkey. Je wordt vaak uitgenodigd door teamgenootjes om het bij hun familie te komen vieren. Super gastvrij, en een mooier kijkje in het Amerikaanse leven kun je bijna niet krijgen.
 1. Spring Break
  In februari/maart is tijd voor Spring Break! Bijna alle universiteiten in Amerika geven hun studenten dan een week vrij van school. Voor veel van onze student athletes een mooi moment om Florida, de Bahama’s, Mexico of andere exotische oorden te verkennen.
 1. Sportwedstrijden
  Een van de leukste dingen die je op de campus kunt doen is het bijwonen van (andere) sportwedstrijden. Als student-athlete raak je snel bevriend met andere student-athletes en iedereen komt elkaar aanmoedigen bij zijn of haar wedstrijden. Zo zit je op vrijdagavond gezellig met je teamgenoten bij een basketball, of women’s soccer wedstrijd. Daarna komen zij ook weer bij jouw wedstrijden kijken. Ook zijn er vaak professionele baseball, basketball of American football teams actief bij jou in de buurt.
 1. Feestjes
  Ook feestjes mogen zeker niet ontbreken op deze lijst! Want daar zijn Amerikaanse college studenten absoluut niet vies van. Feestjes worden vaak bij andere studenten thuis gehouden omdat je pas vanaf 21 jaar mag uitgaan in de bars en clubs. Bij iemand thuis komen vaak ook weer veel student athletes samen en worden er spelletjes gespeeld. Mocht je liever niet naar een feestje willen, dan is dat natuurlijk ook goed!

Enthousiast geworden van het lijstje hierboven en wil jij graag al deze dingen die hierboven zijn beschreven zelf ervaren? Dit is jouw kans! Voor bijna iedere atleet zijn er mogelijkheden en we spreken uit ervaring als we zeggen: dit is een echte once-in-a-lifetime experience. Waar wacht je nog op? Start living your dream!