Deze maand in de nieuwe University Spotlight: Keiser University! Een mooie NAIA school in de Sunshine State, Florida. Met maar liefst 22.000 studenten wordt Keiser University toch gezien als een school die heel persoonlijk aanvoelt.

Ook een aantal Slamstox atleten zijn actief bij Keiser University. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze universiteit en de Slamstox atleten die daar actief zijn! GO SEAHAWKS

Sport

De atleten van Keiser University, ook wel the Seahawks genoemd, zijn onderdeel van de NAIA en komen uit in The Sun Conference. Het American football team is hierop een uitzondering, zij maken namelijk deel uit van de Mid-South Conference. 

De licht- en donkerblauwe kleuren, samen met het logo van de Seahawks, zijn overal terug te vinden; zowel op de campus, als tijdens wedstrijden. Dit zorgt voor een mooie sfeer tijdens de wedstrijden, wat de trots van de school uitstraalt. Ook de ‘Spirit Squad’ speelt een belangrijke rol tijdens de wedstrijden, zij creëren een goede sfeer. 

Een aantal Slamstox-toppers zijn ook actief in de blauwe kleuren van KU! In het atletiekteam zijn Tim de Greef en Nigel Steenwinkel ontzettend goed bezig. Nigel is dit schooljaar wederom All-American geworden op de meerkamp en Tim heeft zijn persoonlijke record op kogelslingeren verbeterd naar een afstand van maar liefst 45.84m, waar hij ook nog eens goud mee won op de conference wedstrijd. Let’s go boys! Ook Joyce Nouws, Bart Nouws en Jesse den Hartog waren in het verleden actief voor deze universiteit. Alle drie maakte ze onderdeel uit van de tennisteams van Keiser. En, dat is nog niet alles… ook komende zomer vertrekt er weer een Slamstox topper naar deze universiteit.

Sinds 2003 hebben de Seahawks bovendien maar liefst zeven NAIA-kampioenschappen behaald! Naast de bekende collegiale sporten heeft KU ook een E-Sports Team! Deze sport wordt wereldwijd steeds populairder, zo ook op Amerikaanse universiteiten. Het E-Sports Team bestaat uit 18 spelers, verdeeld over drie verschillende specialismen: League of Legends, Counter Strike en Fortnite. Op collegiaal niveau neemt de populariteit van E-Sports toe. Laten de wedstrijden maar beginnen… Ook iets voor jou?

KU bevindt zich in Florida, waar veel gevist wordt. Daarom heeft KU ook besloten om nog een bijzondere collegiale sport toe te voegen: vissen! Hoewel dit nog geen officiële sport is, wordt het wel serieus genomen. Alle visliefhebbers van universiteiten in Florida kunnen deelnemen aan het evenement dat sinds vorig jaar wordt georganiseerd. Het maakt niet uit hoe goed je bent, je mag altijd meedoen om de grootste vangst voor jouw universiteit binnen te hengelen. 

De campus

Keiser University is in 1977 opgericht door Arthur en Evelyn Keiser. Gedurende de afgelopen 43 jaar is KU uitgegroeid tot Florida’s derde grootste non-profit universiteit. Er wordt lesgegeven op 21 verschillende plekken in Florida maar de hoofdlocatie is in Fort Lauderdale, waar ook het grootste aantal studenten zit. Het totaal aantal studenten? 22.000! Dat is voor Amerikaanse begrippen niet eens zoveel. 

Fort Lauderdale is een enorm populaire bestemming voor vakanties, met prachtige bars, restaurants en een schitterend 11 kilometer lang parelwit strand! Bovendien is de gemiddelde temperatuur rond de 24 graden en er zijn jaarlijks ongeveer 3000 zonuren om van te genieten.

Ter vergelijking hebben we even opgezocht dat dit het dubbele is van het aantal zonuren in Nederland!

Alsof dat nog niet genoeg is, ligt Miami, baby, op nog geen 40 minuten rijden naar het zuiden! Voor de Seahawks is het heel normaal om krokodillen te spotten in de Everglades of te genieten van het bruisende leven op Ocean Drive tijdens een vrije dag… Work hard, play hard!

Wil je graag nog wat specifieke informatie over de campus? Dat kan! Bekijk via de volgende linkjes een dorm room tour en zelfs een virtual tour! Hieronder check je ook nog een campus tour! Zie jij jezelf hier al rondlopen? 

Studie

Het klinkt allemaal als een sprookje, met het spotten van krokodillen, ontspannen in Miami en vissen voor de lol. Maar laten we niet vergeten dat de Seahawks ook hard werken, zowel op als naast het sportveld. Keiser University heeft campussen verspreid over 21 locaties in Florida en biedt meer dan 100 bachelor-, master- en associate degree programma’s aan. Bovendien is het gemakkelijk om internationale studies te volgen via partneruniversiteiten in San Marcos, Nicaragua, Taiwan, Seoul en Shanghai.

Er is een enorme keuze, en voor bijna elk specialisme ben je bij Keiser aan het juiste adres. De meest populaire majors staan hieronder op een rijtje: 

  • Nursing
  • Radiation Therapy 
  • Liberal Arts and Humanity
  • Medical Assistant 
  • Occupational Therapist 

Staat de studierichting die jij wilt kiezen er niet bij? Geen stress! Bekijk hier de rest van de opleidingen! Grote kans dat ook jouw gewenste opleiding hier tussenstaat.

Hopelijk ben je nu iets meer te weten gekomen over Keizer University. Als jij jezelf op deze school of een van de vele andere ziet rondlopen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.