1. The blind side
  The Blind Side is een film die je gezien moet hebben! De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Michael Ohrer, een dakloze en getraumatiseerde jongen die een van de beste American Football-spelers van zijn tijd werd. Het verhaal volgt Michaels inspirerende reis van middelbare school via universiteit tot profvoetbal in de NFL. Een groot deel van de film gaat over zijn tijd als student-athlete at Ole Miss University, waar onze eigen Isolde de Jong momenteel tennist.

 1. Rudy
  Voor veel jonge Amerikanen is het een droom om student-athlete te worden. Ook voor Rudy. Deze biografische film laat zien hoe Rudy – tegen alle verwachtingen in en vele obstakels overwint – zijn droom om deel te nemen aan het Notre Dame Football-team werkelijkheid maakt. De film is een fantastische weergave van Amerikaanse hogeschoolsporten en laat zien wat mensen bereid zijn te doen om student-atleet te worden.
 2. We are Marshall
  In 1970, a plane crash killed 75 people, among which were 37 players of Marshall Univeristy’s football team, five coaches, two trainers and an athletic director. The film depicts the aftermath of the plane crash, during which the Marshall football team is being rebuilt despite the immense grief. It reveals how school spirit can bring thousands of students together as one, and what that unity can achieve. The ending will give you chills.

 

 1. Glory Road
  March Madness is altijd gek. Maar in 1966 was de NCAA Division 1 Men’s Basketball Championship-wedstrijd niet alleen gek, maar ook baanbrekend en controversieel. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de successen van de allereerste volledig zwarte startopstelling in de geschiedenis van de NCAA. Het team stond onder leiding van coach Don Haskins, die spelers rekruteerde op basis van talent in plaats van ras, wat voor Texas Western College eindigde in een van de grootste overwinningen in de geschiedenis van de school

 1. Coach Carter
  Je kunt niet naar Amerika gaan zonder Coach Carter te hebben gezien. Hoewel deze film niet gaat over een universiteitsteam maar over een basketbalteam van een middelbare school, is het een film die elke student-atleet moet zien. De film toont Coach Carter en zijn stoere en onconventionele coachingstijl. Hij oefent discipline en hij straft het team als ze het minimum van Grade Point Averageniet halen. Hoewel het team enkele van zijn beste spelers verliest, bereikt Coach Carter wel wat hij wil.