Als je op zoek bent naar een studiebeurs om te sporten en studeren in Amerika, is het belangrijk om eerst te kijken in welke divisie je wilt spelen. Er zijn 8 verschillende divisies waarin je kunt spelen, en de verschillen tussen de divisies op academisch en atletisch niveau zijn groot. De grootste en bekendste “student-atleet” sportvereniging voor de universiteiten in Amerika heet de NCAA.

NCAA

De NCAA is verreweg de grootste en bekendste universiteitssportvereniging in Amerika. Binnen deze organisatie sporten bijna 500.000 jongens en meisjes en studeren ze aan meer dan 1.200 verschillende universiteiten. Wanneer mensen aan universiteitssporten denken, komt de NCAA meestal op de eerste plaats. De functie van de NCAA is om de onderlinge concurrentie binnen de verschillende universiteiten in stand te houden ten gunste van het onderwijsprogramma van de aangesloten universiteiten. Daarnaast is de NCAA de overkoepelende organisatie waar universiteiten lid van kunnen worden om deel te nemen aan hun sportcompetities. De NCAA bemoeit zich ook met alle inkomende studentensporters; iedereen moet in aanmerking komen om te spelen in de NCAA waardoor je officieel kunt deelnemen aan het competitieprogramma van de universiteiten.

Er zijn 3 divisies binnen de NCAA: Divisie 1 (D1), Divisie 2 (D2) en Divisie 3 (D3). Het belangrijkste verschil tussen D1-D2-scholen en D3-scholen is dat D3-scholen GEEN “atletische beurzen” mogen uitgeven om te sporten en te studeren voor hun school. Het is echter toegestaan ​​voor een D3-school om “academische beurzen” uit te reiken. D1- en D2-scholen kunnen beide doen.

Met meer dan 300 universiteiten is Divisie 1 de meest competitieve en tevens de strengste divisie om toegelaten te worden. Hier zijn de beste jongens en meisjes die uitkomen in verschillende sporten. Veel competities in D1 worden live op televisie uitgezonden en de media besteden veel aandacht aan de grootste D1-sporten zoals basketbal, American football en honkbal. Niet elke ‘goede atleet’ kan zomaar naar een Division 1 University. Je moet worden goedgekeurd door de NCAA op zowel academisch als atletisch niveau. De NCAA wil dat elke inkomende student-atleet een amateursporter wordt en ook een fulltime student. Hiervoor hebben ze zeer strikte (en soms bizarre) regels opgesteld die elk jaar veranderen. Slamstox houdt deze regels nauwlettend in de gaten en kan jou helpen en assisteren bij het maken van de juiste keuzes. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op!

Er zijn een aantal dingen die je moet verstrekken als je wilt studeren aan een D1-school die is aangesloten bij de NCAA. Enkele voorbeelden zijn:

* Cijferlijsten van de laatste 4 jaar op de middelbare school. Zowel in het Engels als in de moedertaal.

* Middelbare schooldiploma in zowel Engels als in de moedertaal.

* SAT-testscores

* Amateurisme-certificaat. Je moet bewijzen dat u een amateursporter bent en geen professional.

* Bovendien moet je veel vragenlijsten en verklaringen indienen voordat je speelgerechtigd kunt worden verklaard. Hiervoor heeft Slamstox een speciaal stappenplan ontworpen.

Een aantal bekende D1-scholen zijn: University of Southern California, University of Vermont en University of Arkansas. In het verleden heeft Slamstox verschillende atleten geholpen een plek te vinden binnen deze superkrachten. Zo speelt Laurens Verboven voor het herentennisteam van de University of Southern California en Laura Rijkers speelt voor het damestennisteam van de University of Arkansas. De tweeling Peppe en Pleun Haantjes spelen voor het hockeyteam van University of Vermont. Alle teamleden van Slamstox hebben ook voor hun sport in de Divisie 1 competitie gespeeld en hebben daardoor veel ervaring bij de verschillende universiteiten.

Het blijft een moeilijk proces om de juiste match te vinden om te sporten en studeren in Amerika. Slamstox kan je helpen bij het vinden van de perfecte match en de juiste divisie. Droom je van een leven als “student-atleet” in Amerika? Neem dan contact met ons op via info@slamstox.com