Als je op zoek bent naar een studiebeurs om te sporten en studeren in Amerika, is het belangrijk om eerst te kijken in welke divisie je wil spelen. Er zijn zeven verschillende divisies waarin je kunt spelen, en de verschillen tussen de divisies op academisch en atletisch niveau zijn groot. De grootste en bekendste student-athlete sportorganisatie voor de universiteiten in Amerika heet de NCAA.

NCAA

De NCAA is verreweg de grootste en bekendste universiteitssportorganisatie in Amerika. Binnen deze organisatie sporten en studeren zo’n 500.000 jongens en meisjes aan meer dan 1.000 verschillende universiteiten. Wanneer mensen aan universiteitssporten denken, komt de NCAA meestal op de eerste plaats. De functie van de NCAA is om de concurrentie tussen verschillende universiteiten te handhaven, met als doel het bevorderen van het onderwijsprogramma van de aangesloten instellingen. Daarnaast is de NCAA de overkoepelende organisatie waar universiteiten lid van kunnen worden om deel te nemen aan hun sportcompetities. De NCAA bemoeit zich ook met alle inkomende studentensporters; iedereen moet ingeschreven staan en speelgerechtigd zijn om te spelen in de NCAA-competities.

Er zijn 3 divisies binnen de NCAA: Divisie 1 (D1), Divisie 2 (D2) en Divisie 3 (D3). Het belangrijkste verschil tussen D1-D2-scholen en D3-scholen is dat D3-scholen GEEN “atletische beurzen” mogen uitgeven om te sporten en te studeren voor hun school. Het is echter toegestaan ​​voor een D3-school om “academische beurzen” uit te reiken. Deze zijn vaak hoger dan in de andere divisies. D1- en D2-scholen kunnen gebruik maken van beide beurzen.

Met meer dan 300 universiteiten is Divisie 1 de meest competitieve en tevens de strengste divisie om toegelaten te worden. Hier komen de beste jongens en meisjes uit in verschillende sporten. Veel competities in D1 worden live op televisie uitgezonden en de media besteden veel aandacht aan de grootste D1-sporten zoals basketbal, American Football en honkbal. Niet elke ‘goede atleet’ kan zomaar naar een Division 1 University. Je moet worden goedgekeurd door de NCAA op zowel academisch als atletisch niveau. De NCAA heeft nog meer andere eisen, zo mag je niet betaald worden voor je sportprestaties. De sportbeurs valt hier natuurlijk buiten. Voor al die eisen hebben ze zeer strikte (en soms bizarre) regels opgesteld die elk jaar veranderen. Slamstox houdt deze regels nauwlettend in de gaten en kan jou helpen en assisteren bij het maken van de juiste keuzes. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op!

Er zijn een aantal dingen die je moet verstrekken als je wilt studeren aan een D1-school die is aangesloten bij de NCAA. Hier helpt Slamstox uiteraard bij. Enkele voorbeelden zijn:

* Cijferlijsten van de laatste 4 jaar op de middelbare school of op het MBO. Zowel in het Engels als in de moedertaal.

* Middelbare schooldiploma in zowel Engels als in de moedertaal.

* SAT-testscores

* Bovendien moet je veel vragenlijsten en verklaringen indienen voordat je speelgerechtigd kunt worden verklaard. Hiervoor heeft Slamstox een speciaal stappenplan ontworpen.

Een aantal bekende D1-scholen zijn: University of Southern California, University of Delaware en Louisiana State University. In het verleden heeft Slamstox verschillende atleten geholpen een plek te vinden binnen deze superkrachten. Zo speelt Lodewijk Weststrate voor het herentennisteam van de University of Southern California en Florentine Dekkers speelt voor het damestennisteam van de Louisiana State University. Fleur Knopert speelt voor het hockeyteam van University of Delaware. Veel teamleden van Slamstox hebben ook voor hun sport in de Divisie 1 competitie gespeeld of een team gecoacht en hebben daardoor veel ervaring bij de verschillende universiteiten.

Het blijft een moeilijk proces om de juiste match te vinden om te sporten en studeren in Amerika. Slamstox kan je helpen bij het vinden van de perfecte match en de juiste divisie. Droom je van een leven als student-athlete in Amerika? Neem dan contact met ons op via info@slamstox.com