Volleybalsters, opgelet… Het OSU Volleyball Camp wordt in juni weer georganiseerd. Dat is the place to be voor alle (toekomstige) college volleybalsters in de USA. Oregon State University (OSU) komt naar Nederland en organiseert een All-American Girls Volleyball Clinic voor de leeftijden van 12 t/m 18 jaar. Helemaal te gek dus! Je leest er hieronder meer over.

College volleyball & Ron Zwerver

College volleyball, één van de snelst groeiende NCAA-sporten! In de jaren zeventig was het op veel Amerikaanse universiteiten nog een klein onderdeel binnen college sports, momenteel zijn er bijna 2000 vrouwenteams verdeeld over de hele USA! Volleybal is in Amerika een hele grote sport onder vrouwen, maar wordt ook door mannen gespeeld. Scholarships binnen college volleybal worden momenteel voor vrouwen op bijna iedere grote universiteit aangeboden.

Ron Zwerver is oud volleybal international, gouden medaille winnaar op de Olympische Spelen en voormalig volleybal coach bij Oregon State University. Op de foto hieronder zie je Ron (linksonder) met de speelsters van OSU.

Ron Zwerver – Celebrating with the OSU Women’s Volleyball Team

Sinds vorig jaar is Ron ook onderdeel van ‘Team Slamstox’ als Volleybal expert. Ron weet hoe mooi de volleybalsport in Amerika is, hoe bijzonder de sfeer is binnen de college volleybal wedstrijden en hoe mooi de faciliteiten op de universiteiten zijn. Daarom wil Ron er samen met ons voor zorgen dat jouw droom om college volleybal in Amerika te spelen waargemaakt kan worden – dat begint bij het OSU Volleyball Camp! Daar vertellen we hieronder wat meer over.

OSU Volleyball Camp

Na de succesvolle edities in 2018 en 2019, komt Oregon State Volleyball opnieuw de Atlantische Oceaan over om (toekomstige) college volleybalsters te scouten en te trainen! De clinic wordt gehouden in Sportcentrum TRIAS, Saendelverlaan 2, Krommenie op 11 en 12 juni 2022. De inloop van het volleybalkamp begint vanaf 09:15 uur. Be there!

De volleybalsters krijgen les in ‘All-American volleybal’ door middel van training en demonstratie sessies. Gespecialiseerde training omvat serveren, passen, spelverdeling, aanvallen, blokkeren en verdedigende vaardigheden. Je leert over balcontrole en verschillende aspecten van het spel. Op ieder veld zijn ten minste twee enthousiaste college coaches te vinden om jullie tips te geven & te scouten!

Het doel van het OSU Volleyball Camp is om dames kennis te laten maken met de mogelijkheid om studie en volleybal te combineren op het hoogst haalbare Amerikaanse niveau. Je maakt kennis met de Amerikaanse sportcultuur en je kunt je eigen niveau vergelijken met dat van andere (future) college volleybalsters. Interesse in een college volleyball scholarship? Laat jezelf dan zien tijdens dit event! Meer informatie lezen en inschrijven kan hier op de site van OSU, ook vind je hier nog meer informatie op onze website.

OSU Women