Universiteiten, spelers, coaches of medewerkers: ze staan bij ons allemaal wel eens in de spotlight. Vandaag is het de beurt aan een aantal van onze golfers, die hebben namelijk goed weten te presteren bij toernooien vorige week! Hieronder vertellen we er meer over.

Dutch Junior Open

Het Dutch Junior Open, voor de golfers onder ons heeft dit toernooi geen introductie nodig. Maar voor de niet-kenners: het is dus het grootste jeugdtoernooi van Nederland waar ook veel internationale spelers aan mee doen! Het kan natuurlijk niet anders, ook onze Slamstox-golfers stonden op de spelerslijst: Hester Sicking, Minouche Rooijmans, Maud Bartels, Quirine ter Meulen, Eva Nijenhuis, Hidde Fontein, Bob van Beeck, Thom van der Sluijs, Bryan de Jonge, Felix van Dijk, Nevill Ruiter en Lars van der Vight, ze kwamen allemaal in actie!

Lars van der Vight – Dutch Junior Open

De laatstgenoemde drie mannen, Lars, Nevill en Felix, eindigde het toernooi erg hoog in het leaderboard. Het was spannend want na twee van de drie rondes stonden alledrie de Slamstox-golfers op een gedeelde eerste plek! Dat was met een score van 4 onder par. Felix maakte in de laatste ronde een score van 70 (-2), Nevill maakte een score van 71(-1) en Lars maakt een score van 74 (+2). Daarmee eindigde Lars op de 5e plek, Nevill op de 2e plek en ging Felix er met de winst vandoor. Daarmee bemachtigde hij een wild card voor het Dutch Open op Bernardus!

Felix als winnaar bij het Dutch Junior Open – traditiegetrouw aan tafel met de winnares

Lars en Nevill vertrekken in augustus naar Amerika om aan hun avontuur als college golfer te beginnen. Lars zal het team van UTRGV versterken en Nevill dat van College of Charleston. Felix keert ook weer terug naar zijn Illinois State waar hij inmiddels een ervaren student-athlete is. Wie weet komen de mannen elkaar komend semester nog tegen aan de andere kant van de oceaan… Let’s go!

German International Amateur Championship

Jerry Ji kwam vorige week ook in actie, dat deed hij op het German International Amateur Championship. Dit toernooi wordt ook wel het ‘German Am’ genoemd en is een van de grootste Europese amateur toernooien van het seizoen. Hier eindigde Jerry met een score van -16, ontzettend knap dus! Deze score was goed voor een gedeelde eerste plek, uiteindelijk eindigde Jerry hier als tweede na een play off die 4 holes duurde.

Jerry gaat in augustus weer terug naar de USA, waar hij aan zijn junior year bij the University of Illinois gaat beginnen. De universiteit die eerder deze week nog in een van onze university spotlights stond.

Wil je ook graag studeren en golfen in Amerika? Of wil je graag meer informatie over scholarships? Klik dan op de button hieronder!