Deze week zetten we weer een nieuwe universiteit in de spotlight: Kansas State University. Deze prachtige, public universiteit ligt in (hoe kan het ook anders) de staat Kansas, in Manhattan. De universiteit is naast haar officiële naam bij veel mensen ook bekend onder de naam; KSU, Kansas State of K-State. Momenteel zijn er hier twee Slamstox student-athletes actief. Florentine Dekkers is net begonnen aan haar tweede seizoen in het women’s tennisteam en Babs Koeman maakt sinds deze zomer onderdeel uit van het track en field team van de universiteit.

Voordat Florentine Dekkers naar Amerika vertrok was ze al erg actief op de tennisbaan. Met een ITF juniors ranking van 254, meerdere ITF Juniors toernooi winsten en Nederlandse titels op zak vertrok ze in de zomer van 2021 naar Amerika. Na een succesvol eerste jaar was ze afgelopen maanden even terug, en kwam ze ook even langs om te vertellen over haar ervaringen. Check het interview hier.

Florentine Dekkers in actie voor Kansas State

Na het afronden van haar middelbare school, mag Babs Koeman zich sinds kort ook student-athlete voor K-State noemen. Met de benodigde ervaring en met meerdere medailles op de NK, is ze nu helemaal klaar om haar avontuur uit te breiden naar Amerika en overwinningen te boeken voor deze universiteit.

Babs Koeman

Deze twee Slamstox toppers hebben al gekozen voor deze universiteit, weten wat Kansas State nog meer te bieden heeft? Lees snel verder.

Campus

Kansas State university ligt op een kleine twee uur rijden van Kansas City, maar binnen no time ben je al in Manhattan. Maar om iets leuks te doen hoef je echt niet per definitie naar de grote stad. De universiteit beschikt over een uitgestrekte campus met vele historische gebouwen, een groot deel is zelfs voor 1910 al gebouwd. Met een eigen politiebureau, dokter, winkels, restaurants en nog veel meer, kun je jezelf ook prima op de campus vermaken. Check de video hieronder om meer te zien over Kanas State en haar campus.

Het grootste deel van de gebouwen is gebouwd met de kenmerkende inheemse kalksteen, waaronder de Anderson Hall (gebouwd tussen 1877 en 1885). De Anderson Hall maakt tegenwoordig onderdeel uit van het National Register of Historic Places en is de plek waar je al ruim een eeuw alle administratieve kantoren van de universiteit terugvindt.

Veel kleine toegangswegen op de campus zijn sinds 2014 niet meer toegankelijk voor voertuigen, hierdoor wilt de universiteit een meer wandel vriendelijke sfeer uitstralen. Lekker sportief.

Sport

Naast het women’s tennis- en track en field team, beschikt Kansas State University over nog veel meer sportteams. In totaal is K-State de thuishaven van twaalf sportteams, waaronder een American Football team, basketbalteam women’s en men’s en meer. De sportteams komen uit in de Big 12 Conference in de NCAA division 1.

Wille Wildcat – mascotte Kansas State Universiteit

De verschillende sportteams staan ook wel bekend onder de naam Kansas State Wildcats. De officiële mascotte van de universiteit is al sinds 1947 Wille Wildcat. Door de jaren heen is zijn uitstraling en naam meermaals veranderd, tegenwoordig is de mascotte ook een duidelijke afleiding van het logo van de sporttak van K-State, ook kijkend naar de kleur paars. Opvallend feitje is dat Kansas State slechts een van de weinige Amerikaanse universiteiten is die slechts één officiële kleur hebben.

In totaal heeft de universiteit 68 reguliere conference kampioenschappen gewonnen, waaronder ook enkele recente: in 2019 wist het mannen basketbalteam bijvoorbeeld nog de titel te pakken. Bovendien deden ze dat toen al voor de 18e keer! Wow. In 2013 werd Kansas pas de tweede universiteit die in 1 schooljaar zowel de conference titel won voor football, men’s basketbal en baseball.

Een bekende alumni van de universiteit is Earl Woods, hij speelde voor het baseball team van de universiteit. Hij brak de ‘color barrier’ door als eerste Afrikaanse-Amerikaan college baseball te spelen in de conference. Maar hij werd later nog veel bekender door zijn zoon, Tiger Woods, persoonlijk te coachen naar de golf top. Meerdere oud-student-athletes hebben uiterlijk na het afstuderen de top gehaald van hun sport. Go Wildcats!

Bill Snyder Family Stadium – American Football Kansas State University

Studie

Kansas State is een (academisch) hoog gewaardeerde publieke universiteit en telt momenteel zo’n 15.000 studenten. De universiteit biedt 65 studieprogramma’s aan. Een overzicht van de populairste major opleidingen:

  • Dierenwetenschap
  • Bedrijfskunde
  • Mechanische engineering
  • Marketing
  • Financiën

Een groot deel van de studenten zijn internationale studenten, je leert dus ook veel nieuwe nationaliteiten kennen als je hier komt studeren. Dit komt mede doordat de athletics tak een belangrijk onderdeel van de campus vormt, de verschillende sportteams spelen dus een belangrijke rol in het dagelijks leven hier. Bijna de helft van de studenten omschrijft de sfeer om de universiteit als familiair.

Kansas State University Campus

Hopelijk heb je Kansas State University nu iets beter leren kennen. Wil je net als Florentine en Babs ook student-athlete worden? En misschien ook wel ooit rondlopen op deze plek? Of op een van de vele andere Amerikaanse universiteiten? Neem dan snel contact met ons op!