Noortje Breedijk is inmiddels al een tijd actief in Ohio, vanaf komend schooljaar komt daar Mirte Kortman bij. En die keuze begrijpen we, Miami University is namelijk een mooie universiteit op een te gekke plek! Tijd om die universiteit nog eens in de spotlight te zetten dus. Maar eerst over Noortje en Mirte…

Noortje behaalde in Nederland haar diploma op het Novalis College en hockeyde bij Oranje-Rood. In 2018 startte haar avontuur als student-athlete op Miami University en werd ze daarmee onderdeel van de ‘Miami Redhawks’. Het afgelopen jaar verbleef ze wegens Covid tijdens een tussenjaar in Antwerpen. In Amerika presteert Noortje vanaf het begin al erg goed, ze speelt veel wedstrijden en zette meerdere titels als ‘MAC All-Tournament Team’ en ‘Academic All-MAC’ op haar naam. Als team behaalde ze ook velen successen, zoals te zien is op onderstaande foto uit 2019!

Noortje Breedijk – Field Hockey Team

Mirte zit al meerdere jaren op atletiek en begon op haar 15e met grote en belangrijke toernooien, sindsdien is ze enorm hard vooruit gegaan. Ze is gespecialiseerd in de mid- en long distances en deed het afgelopen jaar mee aan het NK Junioren en Senioren. Mirte heeft niet alleen op de atletiekbaan hard gewerkt, maar ook in de schoolbanken. Ze is namelijk cum laude afgestudeerde van het VWO, een super knappe prestatie! Vanaf komend jaar gaat Mirte haar studie combineren met haar sport op Miami University. Go champ!

Mirte Kortman – Student-athlete

Meer weten over de universiteit van Noortje en Mirte? Lees hieronder verder!

Campus

Anders dan de naam doet vermoeden ligt de campus van Miami University dus niét in Miami, maar in Ohio. Het stukje ‘Miami’ is dan ook afkomstig van de ‘Miami Indianen’ die vroeger in Ohio verbleven. De campus ziet er te gek uit in een groene omgeving met gebouwen in een mooie stijl. De campus werd zelfs al eens uitgeroepen tot een van de mooiste campussen in Amerika. Je ziet een deel van de campus hieronder!

Miami University – Campus

Zoals in iedere spotlight zoomen we in op de atletische faciliteiten, de plek waar de meeste student-athletes dagelijks te vinden zijn én waar de universiteiten vaak het meest trots op zijn. Er wordt veel geld geïnvesteerd om het de student-athletes zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder zie je een aantal athletic facilities van Miami University!

Yager Stadium is het stadion dat je bij een bezoekje aan Miami University onmogelijk kunt missen, het is namelijk enorm! De American Football wedstrijden worden hier gespeeld, en omdat dat veelbezochte wedstrijden zijn in Amerika is er simpelweg genoeg plek voor fans nodig. We kunnen wel stellen dat dat in het Yager stadium gelukt is, er is zitplek voor 24.000 mensen! De tribunes kleuren wit met rood en de sportsfeer is er grandioos, goosebumps guaranteed! Check het stadion hieronder.

Yager Stadium – Miami University

Millett Hall is een ander indrukwekkend onderdeel van de campus, daar worden de basketbal en volleybalwedstrijden gehouden. Het is vernoemd naar de 16e ‘university president’ John D. Millett. Naast dat er sportwedstrijden gehouden worden, worden er ook andere evenementen georganiseerd. Zo hebben 50 Cent, John Mayer en Bill Cosby ook in de Millett Hall gestaan. Je checkt de mooie indoor arena hieronder!

Millett Hall – Miami University

Het ‘Field Hockey Complex’ op de universiteit waar Noortje dus vaak te vinden is ziet er ook te gek uit. Het is een mooi hockeyveld waarbij zitplek is voor 400 toeschouwers. Volgens de universiteit is het een van de mooiste facilities in het land, het is dan ook niet voor niks dat hier al 5 keer het MAC Tournament gehouden is! Buiten een mooi veld, maken de speelster ook gebruik van een ‘echte’ Amerikaanse kleedkamer. Die zie je op de foto hieronder. Te gek toch?!

Field Hockey Facility- Miami University

Buiten bovengenoemde facilities is er nog veel meer te vinden op de universiteit. Als je meer van de athletic facilities wilt zien kun je deze pagina even bekijken.

Meer zien van de campus in het algemeen? Bekijk dan de video met een campus tour hieronder, het ziet er te gek uit!

Wil je ook student-athlete worden op een universiteit in Amerika?

Sport

De teams van Miami University zijn onderdeel van NCAA Division I, het hoogste niveau binnen de NCAA. Op één team na komen alle teams uit in de MAC, dat geldt dus ook voor Noortje en Mirte. Alleen het ijshockeyteam komt uit binnen een andere conference, de NCHC. Zoals eerder genoemd worden de student-athlete op Miami University de ‘Redhawks’ genoemd. De Redhawks bestaan in totaal uit 16 verschillende teams, waarvan 9 vrouwen en 7 mannensporten.

Net zoals op andere universiteiten heeft ook Miami University een eigen mascotte, niemand minder dan ‘Swoop the Redhawk’. Swoop zorgt er bij wedstrijden voor dat de sfeer er optimaal inzit, mede mogelijk gemaakt door de fight song die gezongen wordt. Je spot de lyrics van de fight song én Swoop op de foto hieronder!

Swoop the Redhawk – Mascot of Miami University

Love and honor to Miami
Our college old and grand,
Proudly we shall ever hail thee,
Over all the land

Alma mater now we praise thee,
Sing joyfully this lay,
Love and honor to Miami,
Forever and a day.

Studie

Volgens de U.S. News College Rankings, behoort Miami University tot de 100 beste universiteiten van Amerika. Ook voldoet de universiteit aan de vereisten om bij de groep universiteiten die onder ‘Public Ivy’ vallen. Dit houdt in dat de universiteit aan een ‘IVY League experience‘ voldoet, maar de prijs van een openbare universiteit hanteert. 

De 5 populairste studies op Miami University zijn:

 • Business / Management / Marketing
 • Social sciences
 • Communication / Journalism
 • Health Professions
 • Education

Benieuwd naar alle studies die UO aanbiedt op bachelor- en masterniveau? Dat zijn er namelijk heel erg veel! Dikke kans dat jouw gewenste opleiding er ook tussen zit. Bekijk het hier op de academische website.

Wist je al dat…

 • er in totaal 19.933 studenten studeren aan Miami University?
 • 45% van de studenten op de campus woont? Mega gezellig daar dus!
 • Miami University één van de vier Amerikaanse universiteiten is waar zowel een Amerikaanse president én een Super Bowl winnaar zijn afgestudeerd? Dat zijn Benjamin Harrison en Ben Roethlisberger.
 • Voormalig president van Zuid-Korea, Chung Un-chan, zijn masterdiploma behaalde op Miami University?
 • de COO of Instagram, Marne Levine, ook zijn diploma behaalde op Miami University?
 • je bij het behalen van je diploma op Miami University er tijdens de uitreiking net zo te gek uit ziet als onderstaande studenten?!
Graduation Day – Miami University

Dus of je nu professioneel sporter, president, COO van een wereldbedrijf of iets heel anders wilt worden: Miami University has got it all!

Denk jij nu: “Wat Noortje en Mirte doen, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden!