Misschien heb je onze Slamstox Roadtrip After Movie laatst wel gezien. Hier hadden we een hele enthousiaste special guest: Gianni Steijlen! Hij was ‘all the way from’ Denver, Colorado gekomen om onze student-athletes mee uit te zwaaien. Inmiddels is Gianni weer terug op zijn vertrouwde nest in Amerika en gaan we zijn universiteit in de spotlight zetten. We nemen deze week een kijkje bij Metropolitan State University of Denver, beter (en makkelijker) bekend als MSU Denver!

Roster photo Gianni Steijlen

Vroeger heeft Gianni in de jeugd bij PSV gespeeld. In de Fall van 2018 is hij een nieuw avontuur aangegaan bij het soccer team van MSU Denver. Hier maakt hij vanaf de eerste rij de Amerikaanse mentaliteit mee. Lees hieronder wat hij hiervan vindt.

“Iedereen is constant bezig om het maximale uit zichzelf te halen. Dag in dag uit wordt er hard getraind. Ze willen allemaal de beste cijfers op school halen, en we strijden als team voor het kampioenschap. Amerika heeft echt een grote impact gehad op mijn inzet en ambities. In het begin was het wel even wennen, maar ik ben er als persoon heel veel rijker van geworden” 

Gianni Steijlen

Wil je deze mentaliteit ook van dichtbij meemaken en zie jij het wel zitten om te gaan sporten en studeren in Amerika? Klik hier om kennis te maken en dan kijken we naar je mogelijkheden!

Inmiddels is Gianni flink wat ervaringen rijker. Zo heeft hij de Rocky Mountains en een groot gedeelte van de West Coast al kunnen bezoeken. De meeste tijd heeft hij uiteraard gespendeerd op de campus van MSU Denver. In dit artikel verteld Gianni over zijn keuze voor MSU Denver en al zijn ervaringen die hij tot die tijd heeft opgedaan. Wil je liever een video kijken? Klik dan hier!

Wil je meer weten over de universiteit, de campus en alle andere faciliteiten? Lees hieronder verder!

Campus

In downtown Denver ligt Auraria Campus. Naast MSU Denver liggen hier ook nog de University of Colorado Denver en de Community College of Denver. Dat zijn dus 3 verschillende scholen samen op één campus! In 2017 waren er ruim 54.000 studenten, een gezellige boel dus! Iedere universiteit heeft zijn eigen wijk of ‘neighborhood’, maar de meeste faciliteiten worden gedeeld. MSU Denver is wel de enige die een athletics afdeling heeft, en dus ook de enige die gebruik maakt van de sportfaciliteiten. 

MSU Denver komt uit in NCAA Division II, maar het sportcomplex heeft alles weg van een Division I universiteit. Het Regency Athletic complex is de thuisbasis van de MSU Denver Roadrunners, deze groep aan student-athletes heeft een honkbal-, softball-, tennis- en voetbalteam. Naast het Regency Athletic Complex, is er nog het Auraria Events Center voor de indoor sporten. Gianni mag in ieder geval zo ongeveer iedere dag losgaan op het voetbalveld. In de video hieronder komen alle sportfaciliteiten voorbij. Looking good!

De rest van de campus is ook erg indrukwekkend. Het ligt midden in het central business district van Denver, waardoor de skyline zich bedekt met hoge gebouwen. Kijk maar eens op de foto hieronder. Te gek toch?

MSU Denver skyline

We kunnen nog veel uitgebreider gaan vertellen over alle andere faciliteiten, maar daar is in alleen dit artikel niet voldoende plek voor. Wil je nu een nog beter idee krijgen van de campus? Dan kun je een virtual tour volgen. Bij elke faciliteit wordt een uitleg gegeven en kun je ook audiofragmenten beluisteren!

Sport

Zoals we al eerder zeiden, komen de MSU Denver Roadrunners uit in de NCAA Division II. De 16 college sportteams van de Roadrunners spelen in de Rocky Mountains Athletic Conference. Ja, er blijven nog steeds nieuwe namen voorbijkomen van die conferences, maar er zijn er nou eenmaal zo veel! We snappen dat het soms best lastig bij te houden is.

In hun rood-blauwe tenues schitteren de student-athletes week in week uit op de velden van de universiteit. MSU Denver heeft mannensporten in: baseball, basketbal, cross country, indoor/outdoor track, soccer en tennis. De vrouwenteams komen uit voor dezelfde sporten en spelen ook nog golf, volleyball en spelen softball in plaats van baseball. Spot jij Gianni op de foto hieronder?

MSU Denver Soccer Team

De mascotte draagt uiteraard ook de universiteit kleuren. Rowdy the Roadrunner is een enthousiaste vogel die niet alleen de student-athletes aanmoedigt, maar alle studenten. Hij is bij veel festiviteiten aanwezig, zoals de traditionele homecoming, admission & sport events, waar hij iedereen helemaal ‘up-hyped’. Als Rowdy er is, is er geheid een goed sfeertje! 

Rowdy the Roadrunner

Rowdy the Roadrunner is een echte early bird. Maar hij niet alleen, óók de student-athletes van MSU Denver moeten over deze kwaliteit beschikken. Om zo optimaal mogelijk hun dag in te delen met trainingen en studie, moeten ze de dag nou eenmaal vroeg beginnen. Wil jij weten hoe een dag er nu uitziet van een Roadrunner student-athlete? Kijk dan deze video. 

Studie

MSU Denver staat bekend om zijn innovatie. Ze staan dan ook niet voor niets op nummer 3 voor meest innovatieve school. Ze zijn dus altijd hard aan het werk om hun academische programma nog beter te maken! MSU Denver heeft 4 hoofdtakken voor hun studies: 

  • College of business
  • College of Health and Applied Sciences
  • College Letters, Art and Science
  • School of Education
  • School of Hospitality 

Hiermee kan je alle kanten op. In totaal worden er meer dan 100 majors & minors aangeboden, voor ieder wat wils dus! Kijk voor alle undergraduate, graduate en master degree programma’s op deze website.

Er zal dus vast en zeker iets tussen zitten voor elke student-athlete. Het perfecte aan een universiteit in Amerika is dat je jouw studie en sport hartstikke goed kan combineren. In 2021 was er een record gezet van 107 MSU Denver student-athletes die een GPA van 3.5 of hoger hadden. Dat is boven een 7,5 in Nederland! En het wordt nog beter dan dat: Gianni is namelijk een van die top studenten! Als hij zo door gaat kan hij straks met vlag en wimpel slagen en zijn diploma ophalen, net zoals de studenten hieronder.

MSU Denver graduates

Wil jij jouw studie en sport ook net zo goed combineren als Gianni? Neem dan contact met ons op, dan gaan we samen kijken naar jouw mogelijkheden.