Veel scholen hebben hun eigen kleuren, fight song of mascotte. Maar als je je als universiteit echt wil onderscheiden van andere scholen, dan moet je een unieke ‘hand sign’ hebben. Fans en aanhangers van de sport teams maken een gebaar met hun hand wat typerend is voor hun universiteit om zo hun sportteams aan te moedigen en de tegenstander te imponeren. 

Het begon allemaal bij de universiteiten in het zuiden van Amerika. De traditie om een typerend gebaar te maken dat past bij de universiteit of de atleten van de universiteit groeide daar uit tot een bekend fenomeen. 

De eerste ‘hand sign’ kwam van Texas A&M Aggies. Tijdens een wedstrijd tegen de Horned Frogs schreeuwde het publiek: WHAT ARE WE GOING TO DO TO THOSE HORNED FROGS? Waarna ze schreeuwden: GIG ‘EM AGGIES! En hun duim op staken. 

Er zijn een aantal scholen met een uniek teken. Heb jij deze al wel eens gespot op TV of op social media? 

University of Miami
The ‘U’ is de ‘hand sign’ van de University of Miami. Het gebaar ontstond tijdens een thuiswedstrijd tegen de grote rivaal Florida State. Met dit handgebaar maken ze niet alleen het logo van de universiteit na, de U heeft namelijk ook een achterliggende gedachte en staat voor ‘U gotta believe’ en ‘U is great’.

University of Texas
The University of Texas gebruikt dit gebaar waarbij de pink en de wijsvinger twee hoorns vormen om hun team van de Horns te supporten. Dit gaat vaak samen met luid geschreeuw ‘HOOK EM HORNS’.  Deze hand sign ontstond toen Harley Clarck in 1955 tijdens de yell dit gebaar maakte. Het is een hele bekende hand sign en je vindt hem zelf terug bij je emojis op je telefoon! 

University of Oregon 
De ‘O’ is een gebaar van fans van de University of Oregon gebruiken om de Oregon Duck aan te moedigen. De ‘O’ is ontstaan doordat spelers van de band in het stadion dit teken maakte om aan te geven welk lied er gespeeld ging worden. Toen quarterback Joey Harrington op de voorkant van de krant stond terwijl hij dit gebaar maakte, werd het door iedereen in de school opgenomen. 

Texas tech University
Guns up, dat is de ‘hand sign’ van de Texas Tech University. Het gebaar waarbij de handen als pistolen in de lucht worden gericht, wordt niet alleen gebruikt als begroeting maar ook als teken van overwinning tijdens sportwedstrijden. Je raadt het al: Het idee is dat de Red Raiders figuurlijk de tegenstander neerschieten.

University of Houston
Het verhaal achter deze ‘hand sign’ is niet waar je in eerste instantie aan zou denken. Zijn origine gaat terug naar 1953. Een van de college sporters verloor een teen toen hij tussen een deur zat. Ja ik hoor je denken, iehhh! Fans van de rivaal University of Texas pestten de cougars door dit gebaar te maken. De Fans van de University van Houston namen het gebaar over en zien het als een teken om hun trots te laten zien. 


Wil jij nu ook student-athlete worden in de USA? Reach out to us en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek,  zodat we samen kunnen bespreken wat jouw mogelijkheden zijn!