Wat doe je als het allemaal even tegenzit in het leven? Of als je niet de kansen krijgt die je eigenlijk had willen krijgen? Of als het erop lijkt dat je je dromen niet meer kunt najagen vanwege onverwachte veranderingen? Of als je het gewoon even niet meer weet? Juist ja:

“You take one on the chin, and stay on the path”!

Stay on the path, people! En dat is precies de reden waarom de Slamstox Community in 2021 het verschil heeft gemaakt. Voor veel student-athletes was 2021 wederom geen gemakkelijk jaar. Toernooien en wedstrijden gaan niet door, er mag niet meer getraind worden, sportclubs moeten sluiten, en de momenten waarvoor je zo hard hebt getraind komen er niet meer. En toch heb je een doel. Het doel om de beste te worden in jouw sport. Het doel om iedere dag te verbeteren. Het doel om volgend jaar wél die podiumplek te veroveren. Het doel om die scholarship in Amerika binnen te halen. So you stay on the path, and make it happen.

The Slamstox Community stayed on the path in 2021. En dat is iets waar we ongelofelijk trots op zijn. Het lukt niet om in een artikel weer te geven hoeveel energie, dedication, en hard work onze student-athletes in hun carrières gestopt hebben. Maar de resulaten spreken voor zich. Check hier een selectie van onze highlights in 2021:

 • In 2021 hebben we bijna 300 nieuwe student-athletes mogen verwelkomen in onze community. 
 • De Slamstox community bestaat nu uit meer dan 600 student-athletes, uit maar liefst 16 verschillende landen, actief in 48 verschillende staten in Amerika!
 • Onze student-athletes hebben in 2021 circa $20 miljoen aan scholarships weten binnen te slepen.
 • We hebben deze zomer een fantastische Road Trip mogen maken om een aantal van onze student-athletes te verrassen. De aftermovie MOET je zien!
 • Met dank aan onze partners en enthousiaste student-athletes hebben we hele toffe events georganiseerd, zoals de Slamstox Track & Field Meet, het Slamstox Soccer Event en de Slamstox Field Hockey Showcase.
 • Onze zwemmer Nyls Korstanje van NC State University is de eerste Slamstox Student-Athlete die de Olympische Spelen gehaald heeft. 
 • Hardloopsters Amina Maatoug en Emmy van den Berg hebben Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens het EK Cross in 2021.
 • Meer dan 15 Slamstox student-athletes zijn Nederlands kampioen geworden dit jaar in tennis, golf, zwemmen en atletiek.
 • De Slamstox community was dit jaar vertegenwoordigd in het Nederlandse U21 hockey- en voetbalteam.
 • Meerdere student-athletes hebben hun droombaan gevonden via het Slamstox After College programma.
 • Maar liefst 5 Slamstox field hockey speelsters hebben dit jaar de titel All-American veroverd.
 • Er zijn talloze conference championships gewonnen door onze student-athletes, en we hebben dit jaar meer dan 35 deelnemers aan de NCAA national championships!
 • We hebben onze kantoorruimte in SX uitgebreid met onder andere een super coole America Map.
 • Dit jaar hebben we ons team uitgebreid met 5 nieuwe medewerkers, waarmee we onze student-athletes nog beter kunnen begeleiden. 
 • En nog veel, veel, veel meer….!

We zijn er trots op wat onze student-athletes ook dit jaar weer hebben weten te bereiken. Ook de Slamstox collega’s hebben dit jaar laten zien dat ze heel erg veel in huis hebben. We blijven het enorm tof vinden om te bouwen aan onze community, en om onze student-athletes te helpen om hun dromen te bereiken.

Ook in 2022 hebben we weer een heleboel nieuwe en toffe plannen. Dus blijf hard werken, blijf in jezelf geloven en blijf de Slamstox Community in de gaten houden. Met andere woorden:

STAY ON THE PATH!

Namens Team Slamstox wil ik iedereen bedanken die in 2021 een bijdrage heeft geleverd aan de Slamstox Community. You guys rock! Op naar een succesvol en gezond nieuw jaar.

See you in 2022.

Pedro