Deze week zetten we weer een nieuwe universiteit in de spotlight: St. Bonaventure. Een prachtige, kleinschalige universiteit in de staat New York. Twee van onze student-athletes zijn hier actief, beide in de tennisteams. Stijn Paardekooper maakt sinds het seizoen 2020-2021 onderdeel uit van het mannentennisteam en Floor Lissone heeft zich afgelopen januari bij het vrouwentennisteam van de universiteit gevoegd. Beiden behoren ook nog eens tot de beste 20 Nederlandse tennissers van dit moment, Stijn bij de mannen en Floor bij de vrouwen.

Stijn Paardekooper spraken we in april vorig jaar ook al eens over zijn tijd aan de Universiteit van St. Bonaventure, check het hier. Voordat hij naar Amerika vertrok behaalde Stijn meerdere resultaten op jeugd NK’S. Dit jaar boekte hij in de dubbel al zes zegens en mocht hij ook drie winstpartijen in de enkel achter zijn naam schrijven.

Paardekooper Paces Bonnies at YSU Hidden Duals - St. Bonaventure
Stijn Paardekooper in actie voor St. Bonaventure

Na het afronden van haar middelbare school is Floor Lissone afgelopen januari vertrokken naar St. Bonaventure. Dit deed ze niet alleen met een diploma opzak, maar ook met de nodige tennisprestaties en meerdere (internationale) toernooiwinsten achter haar naam. En ook in Amerika is Floor al direct goed begonnen, en heeft ze direct meerdere overwinningen geboekt.

Floor Lissone

Deze twee Slamstox toppers kozen al voor St. Bonaventure. Maar de universiteit heeft nog veel meer te bieden, een mooie toevoeging in ons rijtje aan University Spotlights dus. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Campus

St. Bonaventure University ligt in… St. Bonaventure. De universiteit ligt midden in de natuur, in het westen van de staat New York. Om in een echt grote stad te zijn, zul je dus echt even moeten rijden. Wil je bijvoorbeeld een dagje naar New York City? Dan ben je al snel 5 uur onderweg. Op anderhalf uur rijden heb je de stad Buffalo, en ook de Niagara Falls liggen. Hoewel de universiteit dus heerlijk in de natuur ligt, is het ook een prima uitgangspositie om vandaan de staat New York te verkennen. Inspiratie nodig? Check dan snel dit artikel!

Zo goed als alle studenten wonen op de campus zelf, de campus beschikt over diverse winkels, je kunt er zelfs een Starbucks vinden. Een echt dorpje dus. Je kunt er alles vinden, en hoeft dus echt niet zomaar van de campus af.

Zoals we je eerder al vertelde is St. Bonaventure een private universiteit. De oprichters zijn Nicholas Devereux, handelaar, en John Timon, bisschop van Buffalo. De twee nodigde een groep van de Franciscaanse orde uit om naar het gebied te komen in 1855, en een paar jaar later was de eerste klas een feit. Tegenwoordig gaat de school nog steeds als franciscaanse, katholieke universiteit door het leven. Als eerbetoon, is de grootste residentie op de campus vernoemd naar de oprichter, de Devereux Hall.

Sport

De sportteams van de universiteit van St. Bonaventure komen uit op het hoogste college sport niveau in Amerika, in Division I in de Atlantic 10 conference. De universiteit telt tien mannen sportteams en acht vrouwen sportteams.

Bona Wolf – mascotte St. Bonaventure

De sportteams gaan door het leven onder de naam St. Bonaventure Bonnies. Alle teams worden aangemoedigd onder de leus ‘’go bonnies’’! De universiteit heeft ook een eigen mascotte, de Bona Wolf. Sinds 1998 is de Bona Wolf de mascotte van St. Bonaventure, de wolf verwijst naar de Wolf van Gubbio een verhaal van St. Francis (een katholieke monnik). De kleuren verwijzen ook terug naar de religie van de school, de kleur bruin en wit weerspiegelen namelijk de gewaden van de Franciscanen.

Het meest succesvolle team van de laatste jaren is het basketbal team van de mannen. Afgelopen jaar wonnen ze nog de conference championships. Extra leuk, sinds dit schooljaar spelen er ook twee Nederlandse jongens in het basketbalteam van de Bonnies. Wat het totaal aantal Nederlandse student-athletes op de universiteit op vier brengt.

Het bekendste sportcomplex op de campus is het basketbalstadion, Reilly Center, het complex biedt onderdak aan bijna 5.500 mensen en is de thuishaven van zowel het mannen als vrouwen basketbalteam. Leuk feitje, Reilly Center wordt gezien als één van de vijf moeilijkste plekken om te spelen in college basketball. Dat moet wel te maken hebben met de geweldige support van alle studenten.

Reilly Center – St. Bonaventure University

Naast basketbal is de universiteit ook succesvol op het gebied van mannentennis, in zowel 2001 als 2003 schreef St. Bonaventure de conference championship op haar naam. Het mannen zwem- en duikteam is zelfs nog succesvoller, daar werd maar liefst vijf keer de conference championship binnengehaald.

Studie

Zoals gezegd is St. Bonaventure University een private universiteit, hierdoor studeren er ‘slechts’ zo’n 2.000 studenten aan de universiteit. De universiteit biedt meer dan 50 verschillende academische programma’s aan. Hieronder staan de populairste majors:

  • Accounting
  • Finance
  • Marketing
  • Sport management
  • Digital communication and media

83% van de studenten is het ermee eens dat leraren veel moeite doen om hun klas iets te leren. Niet voor niets dat St. Bonaventure University op plaats zes stond qua onderwijs waarde in een jaarlijkse lijst voor beste regionale universiteiten in 2021.

Meerdere bekende (oud-)basketballers hebben gestudeerd aan St. Bonaventure University, waaronder Bob Lanier die de Bonnies in 1970 naar de final four leidde. Go Bonnies!

St. Bonaventure University Campus

Hopelijk heb je St. Bonaventure nu iets beter leren kennen. Wil je net als Stijn en Floor ook student-athlete worden? En misschien ook ooit hier wel rondlopen? Neem dan snel contact met ons op!