College atletiek is voor veel atleten meer dan alleen een sport. We schreven al eens eerder een artikel over de verschillen tussen track & field en het atletiek wat we in Nederland kennen. Check het hier. Er zijn een aantal universiteiten die erin uitblinken om atleten te vormen tot ware kampioenen. Track & Field programma’s die al jaren tot de absolute top in het college behoren. In dit artikel duiken we dieper in de top 10 atletiek scholen en -programma’s van Amerika, waar track & field niet alleen een competitie is, maar ook een levens veranderende ervaring.

1. University of Oregon

De University of Oregon, thuisbasis van de beroemde Oregon Ducks, staat bekend om haar indrukwekkende track & field-programma. Deze school bevindt zich in Eugene, Oregon. Met ultramoderne faciliteiten zoals het Hayward Field en een rijke geschiedenis van atletisch succes, biedt Oregon een ideale omgeving voor atleten om zich optimaal te ontwikkelen en te schitteren op nationaal en internationaal niveau. Ook worden hier WK’s gehouden, zoals de Wereldkampioenschappen in de zomer van 2022.

Wist je trouwens dat niemand minder dan onze eigen Rafael Raap hier onderdeel uitmaakt van het Track & Field team als meerkamper?

2. Stanford University

Stanford University is gevestigd in California en een echte top universiteit, op zowel academisch als atletisch gebied. Deze reputatie opent deuren naar succesvolle een maatschappelijke carrière voor afgestudeerde atleten, of dit nu in de sportwereld is of op ander professioneel gebied. Het track & field-programma van Stanford heeft al talloze nationale kampioenschappen gewonnen en blijft atleten van wereldklasse voortbrengen, waardoor het een perfecte balans biedt tussen academische en atletische prestaties.

3. University of Florida

De Gators van de University of Florida hebben een sterk track & field-programma met goede faciliteiten en coaches. Studenten ervaren hier een perfecte balans tussen studie en sport, waardoor ze zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Deze universiteit ligt in Gainesville, Florida, ook wel de Sunshine State genoemd.

De University of Florida is een toonaangevende track & field-school met moderne trainingsfaciliteiten, sterke academische programma’s en een ervaren coaching staff. Met een sterke nadruk op balans tussen sport en studie en het zonnige klimaat biedt de universiteit een aantrekkelijke omgeving voor getalenteerde atleten. De Gators hebben een rijke sportieve traditie en blijven een kweekvijver voor talent op zowel universitair als nationaal niveau. Go Gators!

Onze tennisster Bente Spee is ook actief voor de university of Florida. Extra leuk, ze nam eerder zit jaar een around & about video op, waarin ze je alles van de campus laat zien.

4. Texas A&M University

Texas A&M is een echte atletiekschool met een van de beste track & field-programma’s van het land. De Aggies hebben niet alleen een geschiedenis van het voortbrengen van Olympische atleten, maar winnen ook regelmatig nationale kampioenschappen, waardoor de universiteit een echte broedplaats is voor atletisch talent.

Wat het Texas A&M’s track & field-programma onderscheidt van andere scholen, is de combinatie van een indrukwekkende atletische geschiedenis en toewijding met het bevorderen van atletisch talent. De universiteit heeft moderne faciliteiten en deskundige coaches die atleten helpen hun individuele vaardigheden te ontwikkelen. Deze focus voor het opleiding tot Olympisch niveau-atleten en het behalen van nationale kampioenschappen is kenmerkend voor de universiteit uit Texas.

5. University of Arkansas

De Razorbacks van de University of Arkansas hebben een sterk track & field-programma, met uitstekende trainingsfaciliteiten. Studenten komen hier niet alleen terecht in een hechte community, maar er hangt ook een competitieve sfeer die hen uitdaagt om hun grenzen te verleggen. De universiteit biedt een stimulerende omgeving waarin atleten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en alles uit hun sport kunnen halen. Dit maakt de University of Arkansas een topkeuze voor getalenteerde student-atleten die streven om topniveau te behalen binnen de atletiek. De University of Arkansas heeft bovendien een van de beste indoor track faciliteiten van heel Amerika!

6. University of Southern California (USC)

USC staat bekend om zijn rijke atletische tradities, en het track & field-programma is daarin geen uitzondering. Atleten bij USC krijgen hoogwaardige training en hebben de kans om deel te nemen aan competities op nationaal niveau. USC ligt in South California, waardoor goed weer bijna gegarandeerd lijkt. USC staat ook bekend om zijn sterke atletiek tradities en biedt student-athletes de kans om deel uit te maken van een community die zich inzet om uit te blinken in zowel sport als studie.

7. Louisiana State University (LSU)

Het LSU Tigers track & field-programma staat bekend om zijn kracht en consistentie in prestaties. De universiteit biedt ook een breed scala aan academische programma’s. De campus in Baton Rouge biedt een sfeervolle omgeving met historische architectuur en een gevarieerd aanbod van activiteiten. Met indrukwekkende faciliteiten biedt LSU een ideale omgeving voor atleten om hun talent volledig te benutten, en ze hebben een geschiedenis in het opleiden van topatleten die schitteren in internationale competities. LSU staat bekend om hun goede sprinters.

Wist je dat? Onze eigen Florentine Dekkers maakt sinds deze zomer hier onderdeel uit van het women’s tennis team en kan de prestaties van het atletiek team van dichtbij in de gaten houden.

8. University of Georgia

De Bulldogs van de University of Georgia hebben een sterke reputatie in de atletiekwereld. Het track & field-programma van de universiteit heeft niet alleen een geschiedenis in het ontwikkelen van toptalent, maar ook van het bevorderen van teamspirit en individuele groei onder atleten. Met een rijke geschiedenis van succes en een inzet voor het bevorderen van individuele en teamprestaties, staat het track- en field-programma van de University of Georgia bekend als een van de beste in het land. Go Bulldogs!

9. University of Arizona

De University of Arizona biedt een uitstekend track & field-programma, met een sterke nadruk op zowel individuele groei als teamprestaties. Atleten profiteren hier van moderne trainingsfaciliteiten en een ondersteunende omgeving die hen aanmoedigt om alles uit hun sport te halen. De University of Arizona ligt in Tuscon, in de staat, hoe kan het ook anders, Arizona. Het klimaat is erg warm en droog, maar daardoor wel altijd lekker weer om te trainen!

Puk Stubbe won hier als volleybalster van de universiteit onze eerste titel als ‘student-athlete of the year’ in 2022.

10. Florida State University

De Seminoles van Florida State University hebben een uitstekend track & field-programma dat zich richt op atletische ontwikkeling. Met ervaren coaches en een competitieve sfeer biedt FSU een ideale omgeving voor toekomstige atleten die hun stempel willen drukken op de atletiekwereld. Ook heeft Florida State University veel mooie plekken om te rennen voor de distance atleten.

In deze top 10 atletiekscholen vinden student-atleten niet alleen uitstekende trainingsfaciliteiten en coaches, maar ook een inspirerende community. Hiermee zijn bovenstaand universiteiten de perfecte plek voor atleten die willen presteren op het hoogste niveau. De programma’s hebben bewezen dat ze atleten klaarstomen voor succes, zowel op universitair niveau als daarbuiten.

Wil je nu meer weten over college track & field, en samen met ons kijken naar jouw kansen en mogelijkheden. Vul dan vrijblijvend dit formuliertje in en we maken graag kennis met je.