Golfen in Amerika, een droom die voor sommige golfers werkelijkheid wordt. Amerika is namelijk hét golfland, dat blijkt gezien de wereldwijde toppers die voornamelijk Amerikaans zijn: Tiger Woods, Jordan Spieth, Justin Thomas and many more! Zo’n wereldwijde topper word je natuurlijk niet zomaar, maar beginnen met College Golf blijkt een goed begin. Want wist je al dat binnen de wereldwijde top-100 golf spelers, maarliefst 50 van hen College Golf speelden voordat zij professional werden? Crazy toch?!

De faciliteiten, de professionaliteit, het team gevoel. Het zijn een aantal van de meest voorkomende redenen waarom golfers van over de hele wereld een carrière als College Golfer willen beginnen. Eerder schreven we al een artikel waarom college golf leuker is dan normaal golf, al gelezen? Als golfer kan het niet anders als dat je daar enthousiast van wordt. En hier word je nog enthousiaster van: onze slamstox golf specialist Thijs kan je hier nog veel meer over vertellen! Kennismaken met Thijs en weten wat jouw mogelijkheden zijn? Klik dan even op onderstaande button!

Maar wie kan jullie nu beter vertellen hoe het is om college golfer te zijn, dan onze eigen college golfers?! Dat dachten wij zelf ook. En daarom hebben zij, middenin hun drukke schema als student-athlete, toch even tijd vrijgemaakt om ons wat meer te vertellen over hun leven in de USA. Lees je mee?

Mayka Hoogeboom – Kent State

1. Mayka Hoogeboom

University: Kent State
Conference: MAC Conference
Entry semester: Fall 2020

Mayka vertrok in augustus 2020 naar Kent State in Ohio! Daar is Mayka onderdeel van een hooggeplaatst team dat onderdeel is van de MAC Conference. De laatste jaren voor haar vertrek had ze in Nederland ook al veel succes: zo won ze nationale kampioenschappen in 2018, zowel individueel als met haar Nederlandse team. Daarnaast bemachtigde Mayka in 2019 tweemaal zilver: op de Nationale Kampioenschappen U21 en op de ‘National Stroke Play’.

Van de week kletsten we even met haar en vroegen we haar wat dingen te vertellen over Amerika tot dusver. Daar lees je hieronder meer over:

Wat is jouw mooiste sportmoment tot dusver?
Het eerste toernooi dat ik speelde (Clemson Invitational). Door Corona speelde we met het team in 1 flight (5 man in 1 flight). We hadden dat toernooi ook gewonnen dus daardoor was het een van de mooiste ervaringen. 

Wat vind je van de faciliteiten op jouw school?
We hebben een grote indoor facility voor als het sneeuwt. We hebben een grote range met chipping facility, 2 greens en 3 bunkers. Binnen hebben we hitting bays met trackman, putting green en Sams putt lab.

Wat vind je van de Amerikaanse cultuur?
Ze willen wat eerder resultaat zien dan dat we hier in Nederland willen. Verder was ik nog nooit in Amerika geweest en wist dus ook niet wat ik moest verwachten. Wat ik merkte was dat daar iedereen zomaar ineens tegen je kon praten. Dat is in Nederland totaal niet. Amerika heeft gewoon een toffe vibe, iedereen is veel behulpzamer en meer open en vriendelijker. 

Mayka and team – Selected to NCAA Columbus Regional

Meer zien van Mayka? Ze verscheen al eens in een van onze university spotlights. Check ‘m hier!

Wanneer je het leuk vindt om meer te weten te komen over het team van Mayka, kun je eens een kijkje nemen op de roster pagina van haar team!

Daphne – UTC

2. Daphne van Son

University: University of Tennessee at Chattanooga
Conference: SoCon
Entry semester: Fall 2020

Daphne van Son was samen met Mayka en Hester leerling bij Iwan Renders van Golfton, beide vertrokken in het najaar van 2020 als student-athlete naar Amerika! In haar jeugd won ze al eens het NK Strokeplay, deed ze mee aan verschillende internationale toerooien en was ze onderdeel van de Oranje-selecties. Ook dit jaar zit Daphne in de Oranje-selectie Dames!

Na intensieve golfjaren in Nederland en een middelbaar diploma op zak, was Daphne klaar voor haar avontuur in the USA! Ook vroegen we van de week aan Daphne om ons wat te vertellen over haar tijd in Amerika.

Wat maakt sporten en studeren in Amerika anders dan in Nederland?
In Nederland is golf niet te combineren met studie. In Amerika is dat anders, het is echt 50/50. Daarmee is de aandacht die ik in sport en studie steek vergelijkbaar. Docenten staan er ook achter wanneer je weg bent voor wedstrijden. Je krijgt dan extra ondersteuning voor je studie.

Heb je, ondanks golf een individuele sport is, nu het gevoel dat je onderdeel bent van een team?
Ik voel me wel echt een onderdeel van het team. Het is ook echt een ander gevoel dan de NGF competitie meegeeft. Je doet namelijk alles buiten het golfen om ook met je team, daardoor gaat het ook als een tweede familie voelen.

Daphne and her coach

Hoe gaat het met je Engels? Vond je het aan het begin moeilijk dat je studie in het Engels was?
In het begin was het wel moeilijk dat alles in het Engels ging. Na 3 weken was ik er al aan gewend en dan denk je er niet eens meer over na. Omdat iedereen in het Engels praat ga je denken en dromen in het Engels. Ik merk nu ik weer terug ben in Nederland dat ik soms een woord in het Engels wel weet, maar niet in het Nederlands! 

Meer zien van Daphne’s home base in the USA? Check dan dit artikel even! Als je meer wilt zien van het team van Daphne kun je deze pagina bekijken op de athletic webpage van de universiteit.

3. Hester Sicking

Hester Sicking – SDSU

University: South Dakota State University
Conference: Summit League
Entry semester: Fall 2020

Vorig jaar in mei tekende Hester bij South Dakota State. In september was het zover: het leven als student-athlete in de USA gaat voor haar beginnen. Daar golft ze en doet ze een opleiding in psychologie. Hester staat momenteel 16e op de Nederlandse ranglijst en is een mooie toevoeging aan het team dat in de Division I golft. Het team bracht dit artikel uit toen Hester getekend had. Go Jacks!

Hoe is de band met je team en je coach?
Ik heb echt een heel leuk team! Ik kan het met iedereen goed vinden, ik kan het goed vinden met mijn coaches maar het is ook een serieuze band. Ik doe alleen maar leuke dingen met mijn team zoals reizen, koken en leuke dingen bezoeken. En we maken elkaar alleen maar beter en vinden het ook leuk als de ander het goed doet!

Wat vind je van de Amerikaanse cultuur?
Ik vind het persoonlijk wel veel lijken op de Nederlandse cultuur eigenlijk. Ik merkte wel dat op tijd komen erg belangrijk is. Klagen wordt totaal niet gewaardeerd, zelfs niet als je slecht hebt gespeeld en daar down door bent. 

Wat is het grootste verschil tussen sporten en studeren in Nederland en in Amerika?
Sport is daar veel belangrijker. Er wordt meer aandacht in gestopt en het wordt veel serieuzer genomen. Voor mijn gevoel kan je hier in Nederland niet de combinatie maken zoals je hem daar in Amerika kan maken. De mogelijkheid om op de campus te wonen en op de campus te trainen en lessen te volgen maakt het ook een stuk makkelijker. En je hebt een team in Amerika, in Nederland doe je alles alleen op golf gebied. 

Hester and her team

Wat is het gekste dat een Amerikaan tegen je gezegd heeft?
Er wordt altijd gevraagd of Holland een regio is in Nederland. 

Als je graag meer wilt weten over Hester en haar team, kun je de roster pagina op de atletische website van de universiteit even bezoeken. Meer weten over de universiteit waar Hester nu golft en studeert? Check dan deze university spotlight!

Jerry Ji – University of Illinois

4. Jerry Ji

University: University of Illinois
Conference: Big ten
Entry semester: Fall 2019

Jerry Ji, die naam heb je vast vaker voorbij horen komen. Hij is één van onze slamstox golfers en behaalt mooie successen bij de University of Illinois. Maar ook in Nederland behaalde hij al mooie prijzen, enkele van die prijzen zijn: olympisch brons, Nederlands kampioen en deelname aan de KLM open. Daarna besloot Jerry om zijn goede prestaties voort te zetten in Amerika bij de University of Illinois. En daar hielden de successen voor hem niet op.

Vorig jaar werd hij namelijk ‘Big Ten Freshman of the Year’, een hele knappe prestatie. Jammer voor ons konden we Jerry voor dit interview niet vragen, samen met zijn team speelt hij op dit moment namelijk de regionals. Daarmee zijn ze op weg om te proberen om een van de zovelen successen te behalen dit jaar. Ze wonnen als team namelijk ook al de conference én vier andere toernooien. Daarnaast werd Jerry uitgeroepen als onderdeel tot het ‘Big Ten Second Team’. Sounds like a champ, toch? Je ziet Jerry met zijn team op de foto hieronder!

Men’s Golf Team – University of Illinois – Conference Champions

Meer weten over de universiteit waar Jerry onderdeel van is? Check dan dit artikel dat we een jaar geleden schreven! Ook kun je op de atletische website meer informatie vinden over het golfteam van Jerry.

Denk jij nu: ‘wat Mayka, Daphne, Hester en Jerry doen, dat wil ik ook?!’ Neem dan contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden! Of klik op onderstaande button.

Future champions start here!